Mikroaaltouunien vertailu 02-2024

8 kommenttia

Käyttömukavuudessa ei varmaankaan äijäporukalla kiinnitetty huomiota laitteiden puhtaanapitämiseen. Nykyisessä mikrouunissamme on kuperia muhkuja ja saumoja, joihin lika kerääntyy ja ne on vaikea pitää puhtaana. Olisin halunnut myös toimittajien kiinnittävän huomiota mikrouunin asennuspaikkaan. Monien laitteiden käyttöohjeissa kielletään uunin sijoittaminen keittiökaapistoon, tai ainakin tyhjää tilaa mikron ympärillä pitäisi olla kymmeniä senttejä?

  
 • Mainittiin, että siellä oli yksi jossa ei ollut pyörivää alustaa. n. 30 vuotta sitten ostamassani Samsungissa ei myöskään ole ja olen toivonut sen kestävän kunnes vastaavia on taas markkinoilla. Ilmeisesti on tulollaan...

    
 • @1Lare kirjoitti:
  Mainittiin, että siellä oli yksi jossa ei ollut pyörivää alustaa. n. 30 vuotta sitten ostamassani Samsungissa ei myöskään ole ja olen toivonut sen kestävän kunnes vastaavia on taas markkinoilla. Ilmeisesti on tulollaan...

  Mitähän erinomaista on kiinteässä alustassa? Ennen niitä oli ja lautasta käännettiin pari kertaa käsin. Isoa kantikasta lautasta ei mikroon saa pyörimään, mutta muutoin pyörivä alusta lienee parempi.

  Mikrot ovat samasta muotista lähes kaikki. Joskus muistelen nähneeni oikeakätisen oven, mutta nykyään ei sellaista löydä. Whirlpoolilla on korkeampi ja kapeampi malli, joka sopii tasolle paremmin ja sitä voi kääntää sen verran, ettei oven kätisyys haittaa väärässä päässä pöytää.

    
 • Palaan vieläö tuohon mikrouunin sijoitukseen.
  Electrolux kieltää kaapistoon sijoittamisen, pitäisi olla työtasolla, niin että sivuilla on 20 senttiä tyhjää tilaa, yläpuolella 30 cm.
  Whirpoolista sanotaan, että "Sijoita mikroaaltouuni erilleen muista lämmönlähteistä. Uunin yläpuolella on oltava vähintään 30 cm tyhjää tilaa riittävän tuuletuksen varmistamiseksi.
  Mikroaaltouunia ei saa sijoittaa kaappiin.
  Severin käsketään sijoittaa niin, että sivuilla ja takana on vähintään 7,5 cm ja yläpuolella 30 cm tyhjää tilaa.
  Samsungin minimietäisyydet ovat sivuilla ja takana 10 cm, yläpuolella 20 cm.

    
 • Kaapistoon sijoittaminen tarkoittanee hyllyä yläkaapiston alimmalla tasolla. Se saisi olla käytössä vain kaksimetrisillä, kun se on liian korkealla ollakseen turvallinen. Kun mikrossa saa sopan lämpimäksi, se on helppo kaataa sieltä pään-kaulan korkeudelta päällensä. Lautanen on tulikuuma, joten se pitäisi saada tarvittaessa nopeasti pois käsistä, mutta kaapistopaikassa se on hankalaa.

  Ihan oikeasti kaapistoon sijoitettavat taitavat löytyä ryhmästä integroitavat.

    
 • @Late1969 kirjoitti:
  Kaapistoon sijoittaminen tarkoittanee hyllyä yläkaapiston alimmalla tasolla. Se saisi olla käytössä vain kaksimetrisillä, kun se on liian korkealla ollakseen turvallinen. Kun mikrossa saa sopan lämpimäksi, se on helppo kaataa sieltä pään-kaulan korkeudelta päällensä. Lautanen on tulikuuma, joten se pitäisi saada tarvittaessa nopeasti pois käsistä, mutta kaapistopaikassa se on hankalaa.

  Ihan oikeasti kaapistoon sijoitettavat taitavat löytyä ryhmästä integroitavat.

  Tunnustan, että nykyinen mikroni on ollut kahdeksan vuotta nykyisessä paikassaan keittiökaapiston avonaisella hyllytasolla, eikä kuumenemista ole ollut, vaikka turvaetäisyydet eivät olekaan täyttyneet. Ja mitä tulee sijoituskorkeuteen, on totta, että kuuma lautanen voi tulla sieltä syliin. Näin ei kuitenkaan ole vielä koskaan käynyt. Työtasolle sijoittaminen tarkoittaisi pöytätilan vähenemistä oleellisesti pienessä keittiössä.

    
 • @Late1969 kirjoitti:

  Mitähän erinomaista on kiinteässä alustassa? Ennen niitä oli ja lautasta käännettiin pari kertaa käsin. Isoa kantikasta lautasta ei mikroon saa pyörimään, mutta muutoin pyörivä alusta lienee parempi.

  Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta, itse pidän kiinteästä nyt ja jatkossa. Koskaan ei ole tarvinnut mitään käännellä ja hyvin on lämmennyt.

    
 • https://tekniikanmaailma.fi/kesti-kauan-ennen-kuin-tajusin-yhdistaa-patkivan-netin-mikroaaltouuniin/

  Eipä taida toimittajan uunissa vikaa olla, pitäisihän vuotoa olla sen verran, että kello uunin päällä askeltaa omia aikojaan eteenpäin.

  Yksi led-lamppu säteili sen verran, että peitti ulalähetykset kokonaan.

    
 • Dialektinen kuumennus? https://tekniikanmaailma.fi/lehti/4a-2024/mikroaaltouuni/

  Vai dielektrinen kuumennus?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit