Apinat ja Shakespeare

0 kommenttia

Tämä juttu oli päivätty TM:ssä toissapäivälle. Hiukan ihmettelin sanaa "tutkimus", eihän mainittuun lopputulokseen päätyminen vaadi kuin hiukan lukiomatematiikan tasoisia todennäköisyyslaskennan alkeistietoja ja taskulaskimen kertolaskunäppäintä.

Mutta tähän liittyy se asia, jota olen aina ihmetellyt, ja todellakin ilman mitään taka-ajatuksia tai piiloteltuja uskontohörhöily-ajatuksia: jos elämä on syntynyt sattumalta, miten tuon sattuman syntymiseen on voinut riittää aikaa, kun sitä on ollut käytössä vain joitain miljardeja vuosia? Tästä voisi olla mukava nähdä laskelmia, erilaisin lähtöoletuksin. Jotain hyvin erikoista on täytynyt tapahtua, ja tuollaiseen huippusattumaan on todella vaikea uskoa. Joku uusi teoria täytyisi keksiä. (Mutta en ole tippaakaan kiinnostunut noista scientologien ja vastaavien hörhöjen jutuista - voin hyvin kuvitella, että tämä asia on yksi heidän mielijuttujaan, kun he yrittävät aatteitaan levittää. Ei heitä kiinnosta totuus, se on heille vain väline.)

Olisi maailmankaikkeuden ikä edes miljardejamiljardeja vuosia, eikä vain miljardeja, niin olisi helpompi uskoa...

Joskus laskeskelin, kuinka monta erilaista yhden A4-sivun kokoista tekstiä voi kirjoittaa. Niiden joukossa on myös yksisivuinen tiivistelmä maailmankaikkeuden ja elämän synnystä.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit