Citroën Cx

4 kommenttia

Olen tässä tuumaillut "ei järkiauton" hankkimista, eli Citroën Cx:ää. Kyseinen merkki ja malli aiheuttaa varmaan monille jos jonkinmoisia tuntemuksia, mutta mihin kannattaisi erityisesti kiinnittää kyseisessä autossa huomiota? Ymmärtääkseni hydrauliikkajärjestelmä ei vaadi hirveästi huolenpitoa, mutta sen vähäisen laiminlyönti voi aiheuttaa kalliin rempan. Onko siis jotain hyvää konstia, jolla kyseisen systeemin kunnon voi tarkistaa?. Sitikkamiehiltä/naisilta hyvät ohjeet ovat tervetulleita. :smile:

  
 • En tunne tätä Sitikkaa, mutta käy katselemassa/kyselemässä seuraavilta foorumeilta:

  http://forum.acc-intern.de/

  http://forum.citroenakuten.com/

  Löydät paljon tietoa ja saat sitä lisää varsin pian kysyessäsi. :smile:

  mhj

    
 • CX:ä on hieno auto mutta vain jos se on kunnossa eli jos et ole Citikka fanaatikko (LHM:ää veressä) tai valmis maksamaan huolloista niin en suosittele. Nuorin CX:äkin on jo 20 vuotta vanha ja iso onglema on tiettyjen varaosien saanti. Jousitus on siinä mielessä ongelmattomin mutta sitäkin pitää huoltaa:
  - jos hydrauliikka pumppu käy usein on päävaraajan pallo sökö (nakuttava ääni)
  - jos jousitus on pompottava jousipalloista puuttuu kaasu (tai kaasun ja öljyn välinen kumikalvo on rikki)
  - putket ruosteessa on aika tavallinen ongelma 20 vuotta vanhassa suomi autossa jolla on ajettu suolakelissä
  - jousituksen automaattinen tason-säätö jumissa/ruosteessa
  - tarkista diraivia ohjauksen toiminta (automaattinen keskitys, kevyt ohjaus hitaalla ja jäykempi mitä lujemmin ajat)
  Tosin mainitut jousitus/hydrauliikka vika kohteet eivät ole mitenkään ylikalliit korjata mutta jos viet auton Veholle hintakin on eri. Palloja voi paineistaa ja kumikalvot voi vaihtaa jne.
  Moottorit ovat hyvin kestäviä mutta kuuntele venttiilien nakutusta ja muita vakio kone ongelmia. Pahin CX:än ominaisuus on ruoste eli tarkista ovet, helmat jne. kunnolla. Jos kaiken tämän jälkeen olet edelleen kiinnostunt niin osta se ja laita se kuntoon niin pääset nauttimaan hyvin erikoisesta autosta - samalla saat talliisi tulevaisuuden keräilyharvinaisuuden.

    
 • Jep, kiitos mhj:lle foorumilinkeistä. Ruotsin kielisessä foorumissa kyllä "uin", mutta toi saksankielinen on kyllä turhan haastava. Suoraan sanoen ranskaksi menee paljon paremmin ja sellaisia foorumejahan takuulla löytyy!

  JGC:lle tattista myös ohjeista. Olen tiedostanut hyvin, että Cx ei ole mikään helppo nakki sen enempää ikänsä kuin alkuperänsäkään vuoksi. Ja kuten sanottua, järkiautoksihan minä en CX:ää ole hommaamassa, mutta minusta taloudessa voisi vallan hyvin olla yksi auto ja yksi Citroën :sunglasses:

  Nyt on muutama yksilö kiikarissa ja vaihtoehtoja punnitaan...

  [Teehuone muokkasi tätä viestiä 04.05.2006 klo 08:59]
    
 • Cx, siinä oli auto. Ikävää, että nykyiset Citroenit ovat menettäneet omaleimaisuutensa. :cry:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit