vesivuoto

5 kommenttia

Viime syksynä ostamassani Maanantaissa on ilmojen lämmettyä ilmennyt "kiva" ilmiö;vasemmalle kääntyessä kuuluu ensin lirinää ja sitten valuu tuulettimessa olevasta reiästä vettä oikean puolen jalkatilaan.Aika reilusti tuleekin mutta on se kumimatossa pysynyt.
Ei ole jäähdytysnestettä eikä sadevettä eli AC:n kondessivesi tulee sisään???
Onko ilmiölle hyviä lääkkeitä??
Senverran olen asiaa tutkinut että vuoto ei ole konehuoneesta sisääntulokaukalon ja suodattimen kautta ja tuulettimen irroituksen yhteydessä selvisi että edellisen omistajan toimesta oli vuotoa yritetty korjata. PL-400 tyyppisellä liimalla oli töhritty joitakin saumoja. Koska edellinen omistaja on IT-konsulttifirma arvaisin korjausyritysten olevan valtuutetun korjaamon käsialaa.
Löysin myös ilmastointilaitteen hukkaputken auton alta; putken suu oli kostea ja ilmeisestikään se ei ole tukossa kun paineilma suhisi auton sisälle helposti ilman lisä-ääniä tai roiskeita.
Tuulettimesta ilmastointilaitetetta kohti menevä kanava nousee melkein 15 cm ja hukkaputki on kyllä ihan alhaalla ilmastointi-paketissa niinkuin pitääkin.
Tuntuu siltä että kysymyksessä on jonkinasteinen konstruktiovika; ilmakanavissa AC:n kennon lähellä on "notkopaikka" johon kondessivesi kerääntyy ja kaartaessa voimakkaasti vasemmalle , esim. liikenneympyrässä valuu vesi kanavasta tuulettimeen.
Jonkinlainen takuukin saattaa olla voimassa .En näitä viimeisiä EU muutoksia takuisiin ja kuluttajasuojaan ole vielä ehtinyt tutkia,mutta kun on kyseessä vika joka on autossa ollut jo uutena on valmistajan vastuu aika pitkä??
Niin ja jos se vielä oli epäselvää on auto Mondeo V6 farmari vm 02.
Pätevien neuvojen antajalle on Tukholman risteily neuvon ulottuvilla.
Ja olis vähän kiirekkin kun parin viikon päästä pitäisi olla Unkarissa.
Neuvoista kiitollinen Masa

[salo-m muokkasi tätä viestiä 21.05.2006 klo 11:18]
  
 • Kait poistoputki tukossa? :sunglasses:

    
 • No kun ei ,ainakin ilma kulkee. Putken yläpään liitoksen tarkastus on mahdotonta räjäyttämättä eli voihan se olla irti.
  Ajattelin kyllä yrittää selvitä hommasta koko autoa purkamatta.

    
 • Olen törmännyt samaan ilmastontilaitteen "vikaan" muissakin Fordeissa. Ilmastointilaiteen kennossa on reikä-poistoputki jäätyvän tai kondensoituvan kennon vedenpoistoon. Reikä tukkeutuu lisasta tai roskasta, eikä vesi pääse putkea ulos, vaan valuu yli sisään matkustajan puolelle.

    
 • Vuosimallin 2000 Focuksessa konehuoneessa sijainneen raitisilmasuodattimen (?) kotelon kansi falskasi ja sinne pääsi vettä. Kovalla sateella vesi tuli sisään asti matkustajan jalkatilaan. Tiiviste uusiksi -> homma ok.

    
 • Täkäläiseen moottoriliittoon soittaessani sain yksinkertaisen ohjeen: Myyjän on hoidettava vika tuotevastuulain mukaan joten kävin myyjän puheilla, ei ole fordliike vaan mazdakauppias, lupas soittaa kunhan saa asiaa pohdituksi.
  Palataan asiaan,kiitoksia mielenkiinnosta ja risteily on vielä avoin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit