Kestääkö Focus C-MAX?

6 kommenttia

Perheenlisäystä tulossa lähiaikoina ja Citikan C2 alkaa käydä pieneksi. Tila-autoa on tullut katseltua ja esiin on noussut esim. Ford Focus C-Max käytettynä. Onko kellään käyttökokemuksia? Auton ominaisuudet varmaan ovat kohdallaan, mutta mitenkä on kestävyyden laita?

Eräs toinen vaihtoehto on sitten Honda Stream. Siinähän saa sitten kaksi lisäpaikkaakin ja luultavasti on Fordia kestävämpikin. Miinuksena sitten korkeampi hinta ja oletettavasti jonkin verran Fordia heikompi kolariturvallisuus.

Mitä sanoo raati? Kiitän vastauksista. Myös asiattomat kommentit luetaan innolla.

  
 • Meidän perheen kokemukset C-MAXista jäivät pariin vuoteen ja 44 000 kilometriin, joten varsinaisesta kestävyydestä olen jäävi sanomaan mitään. Käytetystä kannattaa kuitenkin tarkastaa vetoakselien suojakumien tiiviys: mallisukupolven vaihdoksesta huolimatta tämä Focusten vanha tyyppivika vaivasi ainakin ensimmäisen tuotantovuoden C-MAXeja. Omastani vuotaneet suojakumit vulkanoitiin umpeen ensihuollossa. En tiedä koskettaako Fordin toinen viime vuosien helmasynti eli ovien alareunojen ruostuminen vääränlaisen korikitin vuoksi myös C-MAXia. Ainakaan kahden vuoden käyttö ei tuonut tuota ongelmaa esiin.

  C-MAXin sisustuksessa esiintyi kohtalaisen paljon erilaisia sirinöitä ja räminöitä, mutta nehän eivät menoa haittaa, jos vain jaksaa kuunnella. Minä en oikein jaksanut ja olihan se sisustus harmaalla ämpärimuovilla verhoiltuine ovineen aika ankea (miten mahtaisi kaltaisesi esteetikko sietää?), automaattiakin teki mieli ja niin meni C-MAX vaihtoon. Käyttöominaisuuksiltaan ja ajettavuudeltaan C-MAX on kiistämättä mainio auto, mutta ei sitä ole ikävä tullut. Fordin edullisia huoltohintoja sen sijaan on tullut ikävä Delta-Auton kanssa asioidessa.

    
 • Kiitos Erkki informaatiosta. Taitaa olla joka autossa omat vikansa. Ehkä pitäisi ostaa vain sellaisia, missä on 7 vuoden takuu.. Saakos muuten kysyä, mihin vaihdoitte Seemaksinne?

  Ja tuosta estetiikasta vielä: kyllä sitä perheellisenä täytyy estetiikan suhteen olla suurempi toleranssi kuin muilla, eiväthän tila-autot yleensä mitään kaunottaria ole - Mitsu Grandista nyt lukuunottamatta. Toisaalta olen ajatellut tyydyttää autoilun nälkääni kakkosauton avulla. Jos Luoja ymmärtää lykätä lompakkooni tarpeeksi riihikuivaa, hankin kakkosautoksi Fiat 500:n. Varsin söpö peli ja taitaa saada punaisella sisustuksellakin! Kyllä sillä töihin ajaa yksin ja sitten perheen kanssa voi körötellä jollakin kanalan näköisellä tilavempeleellä.

    
 • C-MAX vaihtui Cromaan, josta olemme kovasti tykänneet. Ei ole sekään mikään silmänilo ulkomuodoltaan, mutta sisältä viihtyisä varsinkin vaalealla nahkasisustuksella.

  Grandisin lisäksi myös S-MAX on varsin sutjakka tila-autoksi.

    
 • Itse ostin vajaa kaksi vuotta sitten käytetyn C-Maxin ja olen ollut ihan tyytyväinen. Autolla on nyt ajettu n. 105 tkm, josta itse vajaa 40 tkm. Auto on 1,8 Ghia vm. 2004.

  Minun aikanani autossa ei ole ollut muuta vikaa kuin viime talvena takaluukun mikrokytkin meni rikki. Lisäksi autoon on vaihdettu minun aikanani uusi akku sekä jarrupalat taakse. Jarrupalat takana on näköjään kuluvaa tavaraa, koska on vaihdettu jo edellisen omistajan aikana kerran. Veterit eivät ole vuotaneet, eikä ovisaumoissa näy merkkiä ruosteesta. Näitä osaan tarkkailla, olen omistanut ennen Mondeon...

  Auton paras osa on sen leppoisa ajettavuus niin kaupungissa kuin moottoriteilläkin. Samoin autoon kulkeminen ja poistuminen on helppoa. Myös lastenistuimien käyttö on helppoa auton ja sen penkkien korkeuden vuoksi. Integroidut takaikkunaverhot ja tarkkailupeili ovat yksinkertaisia mutta hyviä varusteita lapsiperheellisen kannalta. Varusteet ja kaikki hallintalaitteet toimivat hienosti ja moottori vetää hyvin kaikilla nopeusalueilla.

  Huonoja puolia on ärsyttävä penkin natina omassa autossani, sekä kapea tavaratila joka hieman haittaa lastenrattaiden kanssa. Nokia Hakkapeliitta 4 renkailla ärsyttävän meluisa.

    
 • Kestää! Minulla ainakin varsin positiivisia kokemuksia. Aikaisemmat autoni 2 Escortia toinen uudesta, toinen 9000 km ajetusta, Mondeo 24000 km ajetusta, Audi 100 80 tkm ajetusta, Passat diesel 120 tkm ajetusta ja nyt Focus C-Max 1.8 trend -04 9000 km ajetusta. Nyt on kilometrejä 67 tkm mittarissa ja ainoa normaalien huoltojen ulkopuolella tehty toimenpide on toisen kilvenvalon polttimon uusinta ja uudet pyyhkijän sulat. Eli varsin varmalta käyttöpeliltä vaikuttaa. Nyt olen kahden vaiheilla vaihtaako uusi "vanhakorinen" (jos sais edullisesti nyt kun facelifti tulee markkinoille ollen noin 2000 € kalliimpi) vai ajaako seuraavat satatuhatta mittariin lisää. Auto on ehdottomasti käyttövarmin tähänastisista omistamistani. Varsin näppärä, istuu hieman korkeammalla kuin henkilöautoissa. Molemmat pitävät (vaimoni ja minä) ajo-ominaisuuksista kesällä ja talvella.

    
 • Hyvät kokemukset kolmevuotiaasta C-Maxista. 1.6 TDCi Ghia. Aluksi oli pientä ongelmaa takuun puitteissa, mm vaihdettiin Webasto ja apukuskin penkki kitinän takia ja takaluukun lukko.
  Viimeiset 2 vuotta ilman ongelmia. Kävi katsastuksessa ja ruostetta ei löytynyt, myös vetoakselin alkuperäiset suojakumit ehjät.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit