Nissan Almera vai Honda Civic ?

12 kommenttia

Elikkäs auto ois hankittava ja kysymys kuuluu kumpi parempi?

Nissan Almera 1.5 Allstar 3D (2001) (ilmastointi)
vs
Honda Civic 1.4 i S 4D (2001)

molemmat ~ samanhintaisia

Jos jollain kokemusta/tietoa autoista, kertoisitteko: Plussat / Miinukset, tyyppiviat yms. kehittävää ja ratkaisevaa.


Vain asiallisia kommentteja, Kiitos!

PS. jos ei ole em. autoista sanottavaa, niin ei tarvitse sanoa ollenkaan.

  
 • Almera ihan yksinkertaisesti sen takia, että siinä on ilmastointi.

    
 • Olishan sitä 1.4 civiciakin ilmastoinnilla.

  Civic ainakin on Almeraa hiljaisempi ja tilavampi ja Hondan moottorista löytyy enemmän ruutia vaikka pieni onkin.

  Ohjaus ei omasta mielestä ole kovin hyvä kummassakaan. Kyllä niillä tiellä pysyy. Mutta ainakin Civicin suuntavakavuus paranee merkittävästi hyvillä renkailla. Koettu on.

  Varmoja autoja kumpikin. Civicit on kalliimpia kuin Almerat, mutta laatu maksaa.

    
 • Ei nuissa huomattavia eroja ole, siis kokeile kumpi on sinun "käteen" ja tarpeisiin parempi! :sunglasses:

    
 • Kun käytetystä autosta on kyse.. ratkaisee auton kunto ja siisteys aika paljon, ei se merkki. Jos oletetaan että molemmat autot olisivat täysin samanlaisia kunnoltaan, itse valitsisin Honda Civicin. Jo ulkonäöllisesti Civic millyttää minua enemmän ja Hondan tekniikka on kestävä!

    
 • civicistä ei ole kokemusta,mutta itselläni oli samanlainen almera,myös vm. 2001.Ostin sen myöskin käytettynä.Ei siinä mitään ongelmia ollu,suhteellisen hyvä ajaa,uraherkkyyttä oli kylläkin jonkin verran havaittavissa.Matka-ajossa ehkä turhan meluisa(makuasia).Ihan kelpo ja luotettava käyttöauto,mutta kannattaa tarkistaa almerasta alusta onko siellä jo ruostetta minkäverran(mikäli ei ole ruosteenestokäsittelyä tehty).Kuitenkin jo 6 vuotta vanha auto,eikä siinä tehtaan jäljiltä ole alustassa juuri kun pohjamaali.Niin ja almeran arvo laskee kun lehmän häntä.

    
 • Äskeisessä viestissä jäi sanomatta,kun kehotin tarkistamaan sitä alustaa almerasta,niin sentakia että nissanit on aika herkkiä ruostumaan.Oma almerani oli 4 vuotias kun sen vaihdoin pois ja pakko oli laittaa se kiertoon kun alustassa alko olla ruostetta siellä täällä ja ne helmat.Tämä ei ole sitten mikään provo japseja vastaan,sillä oma nykyinen n. kuukauden vanha autoni on myös japanilainen ja aito sellanen(ei nissan).

    
 • Periaatteessa noista kahdesta kannattaa valita Honda Civic, sillä sen hinta on jo pudonnut kunnolla uuteen verrattuna. Näin siis mikäli ajattelee asiaa pelkästään järkipohjalta. Civichän on uutena ollut kalliimpi kuin Almera, mutta nyt käytettynä sen saa varmasti jo halvemmalla kuin Almeran.
  Eli Honda yleensäkin kuuluu siihen samaan sarjaan kuin Ford ja Opelkin eli sitä ei missään nimessä kannata ostaa uutena, mutta käytettynä saattaa olla hintansa puolesta erinomainen ostos, mikäli löytää hyvän yksilön.
  Nissanin Almera taas kuuluu samaan sarjaan kuin Toyota Corolla eli se kannattaa nimenomaan ostaa uutena, sillä sen arvo putoaa hitaasti.
  Eli 2001 mallisista autoista kannattaa ostaa joko Ford, Opel tai Honda. Ne ovat erinomaisia autoja yleisesti ottaen, mutta hinta on pudonnut jo todella alas. Kuulostaa aika muuten, että 2001 uusikorinen farkku Mondeo on halvempi kuin saman ikäinen Almera, vaikka Mondeo on uutena maksanut 10000 euroa enemmän!!!

    
 • Lainaus:
  27.04.2007 klo 15:49 master2004 kirjoitti
  Civichän on uutena ollut kalliimpi kuin Almera, mutta nyt käytettynä sen saa varmasti jo halvemmalla kuin Almeran.
  Eli Honda yleensäkin kuuluu siihen samaan sarjaan kuin Ford ja Opelkin eli sitä ei missään nimessä kannata ostaa uutena, mutta käytettynä saattaa olla hintansa puolesta erinomainen ostos, mikäli löytää hyvän yksilön.
  Nissanin Almera taas kuuluu samaan sarjaan kuin Toyota Corolla eli se kannattaa nimenomaan ostaa uutena, sillä sen arvo putoaa hitaasti.


  Eikös tuo nimenomaan ole juuri toiste päin?

    
 • Nissan on huolettomampi käyttöautona ja käyttökustannukset alhaisemmat. Rakenteessa ei ole mitään huipputeknisiä innovaatioita. Jos alusta on kunnolla massattu niin ei ruoste ole ongelma. Honda on mukavampi ajaa ja kone todella hyvä. Jos et itse huolla niin korjaamolla käynti maksaa! Jotkut varaosat ovat Hondassa ihmeen kalliita. Kun molempia kokeilet, niin todennäköisesti jompi kumpi sopii sulle paremmin ota se.

    
 • Eipä tuo Civicin ja Almeran alustasuojaus kovin kummoinen ole. Alustassa pelkästään pohjamaali kummassakin.

  Ruostesuojaaminen olisi ehkä järkevää varsinkin Almeralle. Civicissa sentään kunnollisesti suojatut pyöräkotelot ja helmat.

  Ruostesuojaus tekisi hyvää kummallekkin. Jo muutaman vuoden ikäisissä Almeroissa olen nähnyt ruostetta siellä täällä alustaa. Hondissa en vielä missän. Oma näkemykseni on että kumpikin kannattaa suojata. Alentaahan se melutasoakin.

  Tuli tässä mieleen että Civicin kolariturvallisuus on neljä tähteä. Mutta paljonkas almeralla on. Kome?

  Kannattaisiko kuitenkin vielä miettiä noita vaihtoehtoja. Jos vaikka löytyisi joku joka olisi vähän parempi ajaa. Omasta mielestä nuo on aika kamalia ajaa. Tosin Civicin ohjausta on parannettu 04 malllissa joka on jo ihan siedettävä ajettava.

  [landespede muokkasi tätä viestiä 04.05.2007 klo 16:07]
    
 • jos nuista pitäisi valita ottaisin hondan ilman muuta. almeraa pidän tietyllä tavalla häpeäpilkkuna mainioille japsiautoille. on liian halpis, ruosteherkkä ja meluisa.
  ota ennemmin mitsubishi lancer, on mielestäni huomattavasti hiljaisempi ja mukavampi, ja vikoja ei tunnu olevan nimeksikään niinkuin ei mitsuissa yleensäkään.

  :innocent:

    
 • Mulla oli vuoden -95 almera ja onneksi pääsin eroon vuoden omistuksen jälkeen. Ruostuu erittäin helposti ja oli laho kun mikä. Tekniikasta ja ajettavuudesta kyllä tykkäsin. Kone oli erittäin vääntävä ja tehokas kokoon nähden 1.6L 16V twincam. Hondassa taas kalliit varaosat...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit