Saab 9-3 / Ford Mondeo

3 kommenttia

Tarvetta olisi uudelle autolle ja autoon pitäisi mahtua myös vaunut, turvaistuin ja kaukalo. Jostain syystä farmari ei kuitenkaan kiinnosta.

Onko kellään kokemuksia 9-3:sta tai Mondeosta perheautona? Saabin peräkonttiin mahtuu ainakin vaunut, mutta sisätilojen riittävyys epäilyttää. Mondeota en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Haussa on lähinnä vuosimallit 1999-2001. Minkälaisia kokemuksia täällä löytyy näistä autoista?

  
 • Itselläni oli (vasta vaihtui toiseen autoon) Mondeo diesel farmari vuosimallia -01. Omistin auton siis noin kolme vuotta ja sinä aikana ei ongelmia ilmennyt. En joutunut vaihtamaan edes yhtä polttimoa autoon koko aikana. Ilman ongelmia en kuitenkaan selvinnyt. Eberin (vakiona dieselissä) kanssa oli ongelmia. Yhden kerran vaihdettiin koko laite ja toisella kerralla selvittiin muutaman osan vaihdolla. Mutta kuten sanottua, itse auto toimi moiteetta. Tilaa oli runsaasti, kulutus kohdallaan ja huoltohinnat kohtuullisia.

    
 • Tässä jotain vinkkiä kun jälkikasvuakin on.
  http://www.saabclub.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=13670

  Itselläni ei ole lapsia, mutta tiloiltaan Saab 9-3t (-01) on ollut riittävä paitsi jos kyytiin tulee neljä aikuista; tällöin takajalkatila voisi olla suurempi. Kokeilemalla selviää. Ja onhan tuo esim. 2.0t jo vakionakin kohtuu mukava moottori päivittäiseen ajoon.
  EDIT: Ja onhan ainakin tuossa omassa ISOFIX -raudat takana molemmilla puolilla.

  [9-3 Saabisti muokkasi tätä viestiä 02.01.2005 klo 23:20]
    
 • Saabista en tiedä mutta itsellä on Mondeo 2003, tosin farmari, ja mielestäni se on loistava lapsiperheen auto. Meillä lapsi kaukalossa ja parivuotias istuimessa sekä koira.
  Mondeo on harvoja autoja jossa etumatkustajien ei tarvitse tinkiä tiloistaan kun on kaksi turvaistuinta selkä menosuuntaan takaistuimella. Ovet ovat isot joten autoon meneminen ja sieltä poistuminen on helppoa sekä kaukalon ja istuimen asentaminen helpottuu. Auto on melko taloudellinen, hyvät istuimet ja turvallisen tuntuinen ajossa huonoillakin keleillä. Ainoa varsinainen puute on takaistuimen valo jota ei perusmalleissa ole ja jota kaipaissi pimeällä lasta kiinnittäessä.

  Ensimmäisiä uusikorisia Mondeoita saa jo aika edullisesti, varsinkin muita kuin Farkkuja. Suosittelen kuitenkin 5-ovista suuremman takaluukun vuoksi. Suosittelen myös ostamaan auton jossa on kaikki huollot tehty merkkiliikkeessä ajallaan, koska autoissa on pari tyyppivikaa, joiden mahdollinen korjaaminen maahantuojan piikkiin takuuajan jälkeenkin on helpompaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit