Gps navigaattori?

7 kommenttia

Osaisiko joku suositella autoon hyvää jälki asennettavaa navigaattoria.

Kriteereinä olisi Englannin kieli, kattava euroopan kartasto, myös helppo asennettavuus katsotaan plussaksi.

Kiitos jo etukäteen kommenteista.[Tipster muokkasi tätä viestiä 13.07.2005 klo 14:02]
  
 • Olen käyttänyt vuoden verran Magellan Meridian:ia. Siihen saa varmaan useita eri paikkojen (=muistikorttimalli). Nyt juuri on ilmestynyt tarkempi TOPO-kartta Suomestakin.

  Ihan hauska vekotin mutta käytännössä tarkkuus ei ole kovinkan hyvä. Esim. kuljettu matka heittää 30X km:n matkalla jonkun verran verrattuna auton trippimittariin ja muihin netin karttaohjelmiin. Gepsi sanoo 289 km, auton trippi 304 km ja keltaisten sivujen välimatkaohjelma sanoo 306 km. En tietty tiedä mikä noista on oikea, saattaapi olla vaikkapa gepsi...

  Tuo tarkkuusheitto johtunee varmaan gepsissä olevasta kartasta (???) koska joskus tien päällä gepsi kertoo että ajan mettässä...

  Pitää ostaa magellanin uusin TOPO Suomi-kartta 160 eurolla (hiton kallis...) ja kokeilla.

  [vok muokkasi tätä viestiä 24.07.2005 klo 22:34]
    
 • Lainaus:
  07.07.2005 klo 13:13 Tipster kirjoitti
  Osaisiko joku suositella autoon hyvää jälki asennettavaa navigaattoria.


  Hyvä ja jälkiasennettava on vaikea yhtälö, jos vielä hinta asetetaan yhdeksi tekijäksi. Tietysti myös navigaattorin käyttötapa tulee huomioida.

  Jos pääasiallisena tarkoituksena on päästä paikasta A paikkaan B mahdollsimman helposti, niin suosittelisin Symbian-puhelinta, siihen karttasoftaa sekä Bluetooth-GPS-vastaanotinta. Ruutu on mitätön, mutta softa puhuu ja perille löytää.

  Jos haluaa kunnon näytön, niin silloin ainoa mahdollisuus lienee radion paikalle asennettava ruudulla varustettu navigaattori, näitä löytyy suurimmilta valmistajilta, Blaupunkt, Sony, jne.

  Jos haluaa myös suunnitella reitit etukäteen, niin silloin kyseeseen monipuolisimpina tulevat PDAt ja niiden reittisuunnitteluohjelmistot. Tällöin törmätään taas pieneen ruutuun. Saman tarjoavat nuo perinteisten GPS-valmistajien, Garmin, Magellan, jne. laitteet.

  Jos vieressä istuu aina kartanlukija, niin lyömätön laite on kannettava kevyt-PC ja Bluetooth-GPS.

    
 • Olisin kans mieluusti hankkimassa tämmöistä puhelin mallin gps...
  Onko mitään eroa sillä nokian omalla vastaan ottimella, kun navigoren?? Ei ole meinään vielä mitään hajua ku en ole kaupoista käynyt kysymässä.. Hinta varmaan on samaa luokkaaKÖ? Ja jos jollain on ni voisko kertoa kuinka hyvin toimii, itelle se tulis vähän niinku harraste käyttöön.. :grin:

    
 • Garmin Qest on ainakin itselleni ollut mieluinen. Laitteen teline kiinnitetään imukupilla tuulilasiin ja virta tupakansytyttimestä. Itse käytän kahta autoa ja laitte siirtyy näppärästi autosta toiseen ja myös mp:n omaan telineeseen. Qest on sen kokoinen, että se mahtuu taskuun ja auttaa myös maastossa ja kaupungissa kävelylenkillä.

    
 • Tom Tom Go on ollut vuoden päivän käytössä eikä pahaa sanottavaa juuri ole lukuunottamatta pientä hitautta joskus käynnistettäessä. Hakkaa ainakin nuo surkeat kännykkänäytöt mennen tullen ja äänikin on toista maata. Ja taitaa saada jo viidensadan pintaan uusimpia malleja. SUOSITTELEN!

    
 • GPS:ään - siis kännykkään tai miksei myös stand alone malliin tai läppärillä pyörivään. Esim Bluetoothilla.
  Tietokoneissahan näyttöjä voi vaihtaa vapaasti.
  Esim kännyjen näytöt on niin onnettoman pieniä ja monissa autoissa (BMW ainakin) on jo kojelautaan integroitu aika iso näyttö.
  Luulisi nyt olevan mailman yksinkertaisin asia käyttää tätä näyttöä muidenkin kuin auton vehkeiden näyttönä.
  Onko autojen järjestelmissä tämän vertaa "avoimuutta"?
  Parastahan olisi, jos kännyn GPS:ää voisi autossa ajellessa katsella isolta auton näytöltä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit