pallonivelien voitelu

3 kommenttia

Tutkailin juuri vaihdetun Fiatin etupään väljän alapallonivelen kuntoa. Ajettu vasta 80 tkm. Nivel oli aivan kuiva ja ruosteessa. Olen kuullut joidenkin voitelevan niveliä suojakumin läpi injektioneulalla esim. sitkeällä teräketjuöljyllä. Onko palstan lukijoilla kokemuksia tai mielipiteitä?

  
 • Ilmeisesti puhut asuntoautosta, jolloin omapaino liikkuu 2300-2500kg?
  Palloniveltä uusittaessa kannattaa raskaaseen autooon samantien hankkia/asentaa nivel jossa on rasvanippa. Kardaanivetoisessa voi saman tehdä kardaaninivelille. Voi esim. öljynvaihdon yhteydessä nostaa keulaa ettei nivelessä ole painoa ja rasvata vanhaan tapaan. Ei niin suuri työ kuin uskoisi, tai teettää sen jossain. Nivelet kestävät uskomattoman pitkään näin.

  En ole kuullut tuosta teräketjuöljystä suojakumin läpi. Jos nivel on jo väljä sei ei auta mitenkään enää.

    
 • Moottoriöljyä injektioruiskulla kumin läpi. Ja jos ja kun haluaa olla tarkkaa, pistokohtaa pikku tippa pikaliimaa, ei siitä ainakaan pääse likaa ja kosteutta sisään.
  Olen yhteen, edelliseen autoon ko. tempun tehnyt. Ostin sen käytettynä. 132 000 km mittarissa ja kohta oston jälkeen toisen puolen nivel alkoi hieman narista josustoliikeiden mukaan. Koska nivelestä en löytänyt väljyyttä, ajattelin kokeilla öljyämistä. Painoin mottoriöljyä hieman sisään, narina lakkasi. Ajoin samoilla nivelillä pitkälti yli 160 000 km, siis auton mittarissa melkein 300 000 km ennekuin autosta luovuin. Ei tarvinnut niveliä vaihtaa koko aikana.
  Tosin en kyllä uusiin laadukkaisiin niveliin lisäisi mitään, vaan luotaisin laatuun. Eikä näissä nivelissä muita kuin laatumerkkejä pitäisi käyttääkään, hintaero halpoihin on pieni työhön verrattuna. MIksi en lisäisi. No, sitä ei tiedä mitä rasvoja valmistaja on käyttänyt, sopivatko ne yhteen käyttämäni öljyn kanssa. Mutta jos lisäisisin, niin ehdottomasti mineraalipohjaista moottoröljyä. Sen arvelisin olevan parhaiten yhteensopivaa muiden rasvojen kanssa.

    
 • Nailonvaseliinia ennen käytettiin nivelissä,missä oli nippa.Ei taida oikein tulla injektioneulasta läpi.Ovat kaiketi kestovoideltuja nykyisin,mutta eihän mikään ikuisesti kestä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit