parkkipolttimot

4 kommenttia

Mitä etua antavat kalliit, siniset lasikantaiset parkkipolttimot, joita on ilmestynyt kauppoihin?

  
 • Ilmeisesti ei mitään etua, pelkästään ulkonäköä haetaan.
  Muodissa on Lexus/Mazda6 kaltaiset kirkkaat umpiot ja polttimot, ainakin Tuunareitten kesken. Pöljempää en ole vielä nähnyt, mutta se on tietty makuasia.
  Näistä seuraava askel on jo vakionakin ainakin joissain Golf malleissa kirkkaat vilkun lamput, jotka vilkkuviiksen napautuksesta vilkkuvat sitten oranssia laillista valoa. Osram on nämä kehittäneet, ja näemme niitä aivan varmasti tulevissa automalleissa.

    
 • Käsittääkseni poliisi on ottanut kielteisen kannan sinertäviin parkkivalopolttimoihin.Tiedän ainakin sen,että on määrätty poistettavaksi ko polttimot ja seuraavaksi tietty sakoitetaan.Ei ne kyllä minua häiritse,mutta kai siitäkin joku asetus on olemassa tai ainakin tulossa

    
 • Lainaus:
  17.01.2005 klo 23:48 FourBarrel kirjoitti
  Ei ne kyllä minua häiritse,mutta kai siitäkin joku asetus on olemassa tai ainakin tulossa


  Eiköhän laissa sanota jo nytkin, että parkkivalojen on tuotettava valkoista valoa. Ainahan jaksetaan kuitenkin yrittää, nyt näillä sinisillä.

    
 • Jollakin valmistajalla on parkkipolttimo, joka kädessä pidettynä näyttää voimakkaasti siniseltä. Tällaisesta ilmeisesti viestiketjun aloittaja puhui..? Palaessaan valo on "valkoista" valoa (värilämpötila lähellä päivänvaloa) joka on yleistynyt ajovalopolttimoissa; esim. Philips VisionPlus.
  Käsittääkseni suurin syy tällaisen asennukseen on esteettinen, eli parkkien ei haluta olevan "keltaista" valoa hehkuvia. Ja väitän, että tällaisia ei poliisi edes huomaa. Toinen asia on sitten ihan siniset led-tyyppiset tms. parkit, jotka ovat oikeasti värilliset.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit