Vihreät dieselit

40 kommenttia
2»
 • Metsähaka:

  Tiisseli ei voi kait koskaan olla vihreä koska saastuttaa enemmän kuin pensa? :warning:
  "Vihreä" on aika vaikeasti määriteltävä sana. Jos laitetaan suomalaiselle maantielle peräkkäin ajamaan bensiini- ja dieselkäyttöinen tavallinen moderni henkilöauto, niin diesel on ympäristön kannalta vähemmän haitallinen pienemmän energiankulutuksensa ansiosta.  Tuossa tilanteessa suuremmat NOx-päästöt eivät ole ympäristölle tai edes ympärillä oleville ihmisille ihmeempi ongelma. Kaupungissa ne voivat ollakin.  Ja muutenkin: dieselin suuremmat hengitysilmapäästöt ovat paikallispäästöjä, joilla voi olla paikallista vaikutusta ympäristöön ja ympäröiviin ihmisiin. Globaalista näkökulmasta niillä taas ei ole mitään merkitystä, kun taas hiilipäästöt leviävät koko ilmakehään.  Myös nokipäästöillä voi olla globaalia merkitystä, erityisesti niiden vaikutus lumen heijastavuuteen voi olla ihan mitattavissa oleva tekijä. Hiukkassuodattimella varustetun nokivasaran noki on kuitenkin muualla kuin ilmassa.  Lopulta meillä on kaksi kysymystä ylitse muiden: kuinka paljon energiaa auto kuluttaa, ja paljonko ketjussa on jouduttu käyttämään fossiilisia polttoaineita. Tässä vertailussa biodieselillä kulkeva auto voi olla aika hyväkin.  Mutta tietysti syvemmältä tongittuna asia on niin, että oikea luonnonystävä minimoi liikkumistarpeensa ja energiankulutuksensa.

    
 • CO2 ei voi olla saaste koska ilman sitä kaikki tuntemamme elämä loppuisi? :warning:

  Saman tosin voi tehdä ihmisille myös löpön käytön lisääminen kaupungeissa, siis ihmiset tukehtuu pienhiukkasiin? :tongue:

  Toisaalta ihminen on yksi väliaikainen eliö maapallolla ja poistuminen on maapallolle hyväksi! :hug:

    
 • Opelixi:

  ddr5:
  Tuo on kyllä hyvin karkeaa yleistystä. Eri osuuskunnissa on erilaiset bonuskertymätaulukot.


  En tiennytkään, että taulukot ovat eri. "Omassa" osuuskunnassani taulukko on esimerkin kaltainen:

  http://www.s-kanava.fi/valtakunnallinen/asiakasomistajuus_artikkeli?nodeid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&aid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&exp=true
  Vertaa esim. HOK-Elantoon, jossa on aika paljon huonompi taulukko. Esim. 5% tulee vasta 1500 euron ostoksista. Toki siellä jäsenyyskin on huomattavasti halvempi kuin monessa muussa paikassa.  http://www.hok-elanto.fi/index.php?id=bonus    
 • ddr5:


  Vertaa esim. HOK-Elantoon, jossa on aika paljon huonompi taulukko. Esim. 5% tulee vasta 1500 euron ostoksista.
  No niinpä näyttää olevan. Tilannetta varmasti tasoittaa se, että Helsingin seudun hintatasolla 1500e saavutetaan nopeasti :wink:

    
 • Olen tutkinut tätäkin asiaa. PK-seudulla kalliimpaa on ainoastaan asuntojen ostaminen. Kaikki muu on halvempaa, liikkuminen. polttoaineet, ruokakaupoissa on kilpailua ja erikositarjouksia enemmän. on budged-sporttia ja Stadiumia, Ikeaa ja Plantagenia. Syrjässä ostetaan Askosta ja Iskusta sekä kalliista K-Raudasta. No ehkä tyttöjen ratsastustunnit ovat PK-seudulla kalliimpia. Ulkomaan matkoillekin pääsee halvemmalla kun ovat satamat ja lentokentät lähempänä. Joukkoliikenne toimii, kapakasta kotiin metrolla taikka bussilla. Taulukon pitäisi olla itse asiassa toisin päin.

    
 • Kiitokset asiaa valaisevista vastauksista.

    
 • ddr5:

  Opelixi:
  ddr5:
  Tuo on kyllä hyvin karkeaa yleistystä. Eri osuuskunnissa on erilaiset bonuskertymätaulukot.


  En tiennytkään, että taulukot ovat eri. "Omassa" osuuskunnassani taulukko on esimerkin kaltainen:

  http://www.s-kanava.fi/valtakunnallinen/asiakasomistajuus_artikkeli?nodeid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&aid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&exp=true


  Vertaa esim. HOK-Elantoon, jossa on aika paljon huonompi taulukko. Esim. 5% tulee vasta 1500 euron ostoksista. Toki siellä jäsenyyskin on huomattavasti halvempi kuin monessa muussa paikassa.

  http://www.hok-elanto.fi/index.php?id=bonus
  Meilläpäin sokkarijäsenyydestä ei tarvinnut maksaa penniäkään jos ei halunnut koska ostoksista sai "etukäteisbonusta" eli jäsenyys maksettiin ostoksista tulevilla bonuksilla (jos olisi ollut jo jäsen), siis sai "boonukset" tavallaan etukäteen jäsenmaksuun! :warning:

  Eihän tuo 5% paljon ole mutta saa siitä kuitenkin 600-700 "ilmaista joululahjarahaa" vuosittain! :smile:

  Lisäksi halvemmat hinnat verrattuna K- ja E-ryhmään tuovat lisäsäästöä? :warning:

    
 • Kommentoin sitä, joka on ei kuulu varsinaiseen aiheeseen. Jokainen voi valita itse S-jäsenyyden miltä alueelta tahansa asuinpaikkakunnasta riippumatta, ainakin Turun ja Nurmeksen seuduilta saa jo 900n euron kk-ostoista täyden 5% bonuksen. Kuten Varkauden ja Lappenrannan alueilta voi saada bonusta jo yli yhden euron kk-ostoksista kun se muualla on 50e.(Mainokset tulee jäsenyys paikkakunnalta)

    
 • Polttakaa enemmän löpöä ja bensaa jotta välttyisimme uhkaavalta/jo tuntuvalta jääkaudelta! :warning:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit