suomalainen asenne autoihin

14 kommenttia

Tämän päivän iltasanomista:

...Juhani Tamminen ajoi hulppealla Audillaan maanantaina valtatie 10:llä poliisin tutkaan ylinopeudella ja sai sakot.


Kysyn mikä on hulppea Audi?

Onko Juhanilla uusi A6? Voi kauheaa - pitääkö keskieuroopassa perusautona pidettyä A6:ta oikein ihmetellä adjektiivein kuten HULPPEA?

Kyllä tämä suomalainen 'corolla' kultuuri sikamaisin autonhinnoin vääristää TÄYSIN mikä on HULPPEA ja mikä EI???

  
 • Heh :grin:
  Aivan samaa mieltä.Varmaan moni pystyisi hankkimaan jonkun "hulppean",vaan kun ei hanki.

    
 • Samoin nuo termit ylinopeudesta huvittaa: "Kaahasi, hurjasteli jne..." Ja 150km/h moottoritiellä :tongue: "Järjetöntä kaahausta", eihän noin lujaa voi millään ajaa, varsinkaan autolla joka maksaa enemmän kuin 70k ja on rakennettu vielä suurempiin nopeuksiin. Mutta... Ylinopeushan on suurempi paha kuin rattijuoppous.

    
 • Iltapäivälehdillä on tapana laitta kunnolla kermaa kakkujen päälle, jotta sais jotain kaupaksi. En yhtään ihmettelisi "hulppea Audi" sanavalintaa jonkun toimittajan tietoiseksi provoksi nostamaan keskustelua kuinka "ne ökyrikkaat julkkikset vaan ajelee miten sattuu, kun on varaa, kun taas tavallinen tallaajaa sa ajaa 15 vuotta vanhalla lahnalla"... ;)

  Ja kansa uskoo kaiken minkä iltapäivälehdistä lukee. ?

  Mutta jos A6:lla ajelee, niin on se suomalaisen (verottajan) näkökulmasta kohtuullisen hulppea peli. Hintaa kertyy helposti +50000...  [jalkkis muokkasi tätä viestiä 19.05.2004 klo 15:18]
    
 • Mitä tarkoittaa: Hulppea ?
  Karvalakkimalli ?
  Huonotapainnen ? ( huppu => hulppea ? )
  Japanissavalmistettu ?
  Huono ?
  Ylitsepursuava ?
  Hulp pea ? ( iso pää, Eestiä ? )
  Miten sana korreloi audin kaa ?
  Eihän audilla vaan ole mitään prameilevaa mallia.
  ( Eikö "Lambo" ole omalla nimellään, vaikka AutoUnion DKW sen omistaakin ?
  Kuka se oli se ajuri, Joku potkupalloilijako taas ?
  vai makkarantekijä ?

    
 • Lainaus:
  19.05.2004 klo 09:54 automies kirjoitti


  Kysyn mikä on hulppea Audi?


  Olkoon suomalaisen palkansaajan keskikuukausiansio on n. 2500 euroa, brutto. (http://www.stat.fi/tk/tp/tasku/taskus_palkat.html) Tähän nähden auto, jonka hinnat alkaen malli maksaa 63 800 € kyllä täyttää termin "hulppea" kriteerit. Olettavasti Tami on muutaman lisävarusteenkin laittanut.

  Kaverillani on Audi S8, jonka pelkkä aurinkokenno/parkki-ilmastointi-kattoluukku maksaa Suomessa n. 4000 €. Se on toki vielä hulppeampi auto. Saanko kysyä, miksi toimittaja ei saisi kuvailla Tammisen autoa laatusanoilla? Varsinkin jos termi on sopiva ja kuvaava, kuten tässä?

    
 • Kyllä "hulppea audi" voi olla pari vuotta vanha A4 Audikin jossa on aluvanteet. Kysehän on vaan siitä että Iltalehdenkin pitää tyhjästä nyhjästä ja älyttömillä laatusanoilla saadaan mitättömästä asiasta kinnostava uutinen.

    
 • Lainaus:
  19.05.2004 klo 09:54 automies kirjoitti
  Kysyn mikä on hulppea Audi?


  Tuo hulppea Audi lienee ammennettu samasta populismin kaivosta kuin parin vuoden takaisen kilpa-ajo-onnettomuuden uutisoinnissa Iltalehden käyttämä loistoautonimitys -82 vuosimallin BMW 518:sta.

    
 • Tami on kova jätkä, oli alla Audi tai ei. Suomi on hauska maa, kun Audi on "hulppea", mutta Saksassa kaikenmaailman ruppanoilla on iso Audi, BMW tai Mersu (siivoojat ajaa Volvolla).

    
 • Iltasanomien mukaan vanha takaveto corollakin on takavetoinen urheiluauto... :grin:

    
 • Lainaus:

  Tuo hulppea Audi lienee ammennettu samasta populismin kaivosta kuin parin vuoden takaisen kilpa-ajo-onnettomuuden uutisoinnissa Iltalehden käyttämä loistoautonimitys -82 vuosimallin BMW 518:sta.

  Hah hah magee peli jonka vois hyväkuntosena ja 525 ottaakin 3:s autoksi

    
 • Jokin vuosi sitten oli lehdessä juttu siitä, kuinka nuoret miehet olivat ajaneet "Alfa Romeo 156 merkkisellä urheiluautolla" yli 200km/h tieltä ulos ja selvinneet hengissä vähäisin vammoin...
  Mistä lähtien ko. malli on luokiteltu urheiluautoksi?
  :wink:

    
 • Lainaus:
  19.05.2004 klo 17:21 Tukke kirjoitti
  Tami on kova jätkä, oli alla Audi tai ei. Suomi on hauska maa, kun Audi on "hulppea", mutta Saksassa kaikenmaailman ruppanoilla on iso Audi, BMW tai Mersu (siivoojat ajaa Volvolla).  Tokkopa Tami on itse käynyt hakemassa Saksasta pehmeeksipoljettua Audi A6:sta,niiltä "ruppanoilta" niinku moni muu suomalainen :grin:

    
 • Suomalaisille 3-sarjan bemut, c-sarjan mersut ja audi a4 ovat loistoautoja. Saksalaisille hienoja kai ovat maybacit rollsit, ferrarit... :smile:

    
 • Tähänkin sopinee vanha hokema "maassa maan tavalla". Tokihan Suomen verotuskäytäntö "hulppeuttaa" monissa maissa kansanautoiksi koettuja merkkejä / malleja. Löytyy varmaan maita maailmasta, joissa jo pelkästään auton omistus on luksusta tai "hulppeaa".

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit