Prius Vuoden Auto Euroopassa

9 kommenttia

Toyota Prius 406 ääntä

Citroen C4 267

Ford Focus 228

Opel Astra 180

Renault Modus 151

Peugeot 407 1d35

BMW 1 83

Mielestäni kelpo valinta muiden hyvien autojen joukosta. Onkin kohtuullista, että tällainen vähäpäästöinen auto huomioidaan. Sehän saa monessa maassakin verohelpotuksia, ei tosin kehitysmaissa.

  
 • A-S: "Sehän saa monessa maassakin verohelpotuksia, ei tosin kehitysmaissa."

  Oikein. Suomi on laskettava autoilussa kehitysmaaksi. Huomaa, että ei Suomi koskaan mikään automaa ole ollutkaan. Joku viisas joskus sanoi erittäin osuvasti: Kerran suomettunut, aina suomettunut!

    
 • noin hyvin pärjäsivät. Muuten olisikin ollut arvaus täysin oikein :smile:

  http://www.tekniikanmaailma.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=964

    
 • Priuksella tuli ansaittu voitto, hyvin perusteltu voitto ainakin. Parempi tulevaisuus. Martti Merilinna oli aamulla telkkarissa puhumassa tästä Vuoden autoksi.

    
 • Jesss !
  Oikea auto voitti. Vihdoinkin tunnustusta Toyotan pitkäaikaiselle kehitystyölle ympäristöystävällisen hybriditekniikan eteen. Valittu myös vuoden autoksi pohjois-Amerikassa.

  Vaikka Japanilaisia on monella taholla moitittu kopioinnista automaailmassa niin hybriditekniikassa Toyota on selvä edelläkävijä. Esim. Honda tulee käyttämään suoraan Toyotan hybriditekniikkaa tulevissa autoissaan ja Ford on hankkinut lisenssioikeudet Toyotalta omalle hybriditekniikalleen.
  Entä missä tulevat Saksalaiset...jälkijunassa ainakin hybridissä :wink:

    
 • Arvasin aika hyvin, kaksi kolmesta meni oikein. No närjestystä en laittanut. Prius on erittäin hyvä auto, joskus taisin jopa kauhistella sitä. Hybridijutuissa Prius taitaa olla paras, Honda toisena ja Ford kolmantena? Huolestuttaa nuo saksalaiset miten niiden käy...

    
 • Eipä kannata huolestua, kyllä nekin perässä seuraa. Hybridi on kuitenkin seuraava kehitysaskel ennen massatuotantoon saatavaa vetyteknologiaa. Toisaalta onhan ne Saksalaiset kehittäneet paljon dieseltekniikkaa vastaavasti.

    
 • Täytyy muistaa että Priuksen yhteydessä esiteltiin myös "automaattinen parkkeraus"-toiminto eli painetaan vain nappia ja auto parkkeeraa itse itsensä . Varuste ei ole saatavana Euroopassa joten se tuskin vaikutti valintaan mutta kyseessä on tosi suuri innovaatio koska tietokone ajaa kyseisessä tilanteessa itsenäisesti autoa .. tietokoneiden roolista autoissa voi tietty olla montaa mieltä..

    
 • Joo, voittajan arvasin etukäteen. Muut ehdokkaathan olivat perinteisiä autoja, jos nyt niin voi sanoa. Mutta onko nykyinen hybriditekniikka pitkällekin tulevaisuuteen ulottuva ratkaisu, vai tuleeko jotain muuta. Katselen tässä tätä kirjoittaessani telkkaria ja siellä puhutaan vetyautoista ja vetyasemista, joita periaatteessa voisi olla vaikkapa omakotitalon pihalla, ts. polttoaine, siis vety valmistettaisiin paikan päällä vaikkapa tuulivoimalla tai aurinkoenergialla. Taitaa kuitenkin olla vielä kaukana tulevaisuudessa.

    
 • Lainaus:
  15.11.2004 klo 09:18 Anders-Simo kirjoitti
  Toyota Prius 406 ääntä

  Citroen C4 267

  Ford Focus 228

  Opel Astra 180

  Renault Modus 151

  Peugeot 407 1d35

  BMW 1 83

  Mielestäni kelpo valinta muiden hyvien autojen joukosta. Onkin kohtuullista, että tällainen vähäpäästöinen auto huomioidaan. Sehän saa monessa maassakin verohelpotuksia, ei tosin kehitysmaissa.


  Focus ja C4 oli helppo arvata pärjäävään : )) kuten minä teinkin, mutta uskoin, että japsien mollaaminen Euroopan toimittajien keskuudessa jatkuu ja voitto olisi mennyt Renulle, yleensähän eteläeuroopan pojat vetää niin pahasti kotiinpäin, että voittaja on aina ollut seiellä suunnalla. Kolmesta kaksi oikein, joten nyt lottoamaan : )

  "Renault on kyllä aika pahan näköinen, mutta saattaa silti voittaa, Focus ja C4:nen seuraavat. Kävin ajamassa Bemu ykköstä ja auto oli kyllä kaamea räpellys, halpaa muovia, todella ahdas vaikkakin tyylikäs ulkoa".

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit