Avensiksen kesärenkaat

7 kommenttia

Tuli tilattua uusi toyota avensis 2.0 ja olisin kysellyt siihen hyviä ja ennenkaikkea hiljaisia kesärenkaita. Jossakin kestotestissä alkuperäisiä Bridgestonen renkaita pidettiin melko äänekkäinä. Onkohan kellään kokemusta ja ehdotuksia kesärengasvalintaan (näin kevään korvalla :sunglasses:

  
 • Itse olen aina luottanut Michelinin kesärenkaisiin ja Nokian talvirenkaisiin. Sama yhdistelmä myös nykyisessä Avensiksessa. Vaikea sanoa mikä rengasmerkki on hiljaisin. Tuntuu välillä olevan aika lailla henkimaailman hommia.
  Ihan ok hiljainenhan tuo Avensis on, vaikka samanlaista parannusta ei vanhan ja nykyisen mallin välillä tapahtunut kuin silloin aikanaan kun Carinasta tuli Avensis.

    
 • Toistaiseksi hiljaisin löytämäni rengas on Marangoni. Hinta/laatusuhde erinomainen. Bridgestone on äänekäs rengas. Muutoin mukava Avensis menee Bridgestonen kesärenkailla pilalle äänen vuoksi.

    
 • Kannattaa varmaan lukea erään 9.3. ilmestyvän autolehden kesärengasvertailu, josko sieltä vaikka vinkkejä löytyy. Muuten ihan omana vinkkinä kertoisin, että ne Avensiksen alkuperäisrenkaatkin ovat ihan mukiinmenevät, eli ihan turha on ruveta rahojaan haaskaamaan uudessa autossa toisenmerkkisiin kesärenkaisiin. Ainakaan Aven kohdalla.

    
 • Saksalaiset ovat koeajaneet paria rengaskokoa - yhteenvedot suurennettavissa ao. sivun alalaidassa:
  http://www.autosieger.de/article5094.html

  Renkaat ovat paremmuusjärjestyksessä. Saksalaismalliin: mitä pienemmät pisteet, sitä parempi.

    
 • Lainaus:
  28.02.2005 klo 09:26 Ammattilainen kirjoitti
  Kannattaa varmaan lukea erään 9.3. ilmestyvän autolehden kesärengasvertailu, josko sieltä vaikka vinkkejä löytyy.

  Ai samaan tyyliin kuin talvirengasvertailussa? :grin:
  Itse en ole koskaan luottanut noihin testeihin, eikä viimeisin talvirengasvertailu ainakaan luottamusta lisää. Nyt jo on ennustettavissa, että Nokia, Michelin ja Continental on kärjessä ja muutama halpisrengas on häntäpäässä. Totuus kuitenkin on, että tänä päivänä muutkin osaavat tehdä hyviä (parempia) renkaita kuin nuo kolme nimeltä mainittua.

    
 • No en itsekään tosin osta renkaita testien perusteella, pysyttelen toki noissa tunnetuissa merkeissä vaikka toki halvemmistakin voi hyvällä tuurilla saada "löytöjä". Mutta kuten sanoin, ei ne alkuperäisetkään ollenkaan huonot ole, eli turha vaihtaa. Autoliike tuskin suostuu muunmerkkisiä ilmaiseksi vaihtamaan, ja rengasliikekään ei maksa niistä laisinkaan uuden hintaa.

    
 • Toyota tuli vielä viime syksynä Bridgestonen renkailla. Autoliike ei anna muita renkaita ainakaan ilmaiseksi, eikä rengasliike maksa sinänsä uudesta renkaasta oikeen mitään. Toisaalta, Avensis (ja Corolla) menee kyllä "pilalle" Brigestonen renkaalla, mutta kannattaa ensin kokeilla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit