Minkälaisia autonomistajia?

2 kommenttia

Onko Suomessa elintaso noussut liian korkeaksi? Onko Suomessa tavaroiden hankkiminen tullut liian helpoksi? Onko kaikenlainen välinpitämättömyys kokoajan lisääntymässä? Onko avuttomuus, osaamattomuus ja/tai kaikenlainen laiskuus ottaa asioista selvää kokoajan valtaamassa alaa?

Katsokaa nyt tätäkin viestiä suomi24:n sivulla:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=564&posting=22000000007633709

Voiko tällaista uskoa todeksi? Oli ihan pakko vastata vähän alta lipan. Ei yksinkertaisesti voinut muuta.

Siis, autoilijalla on auto jossa diagnostiikka on puoli vuotta ilmoitellut ajovaloviasta, ja tämä tyyppi ei "oo jaksanut tutkia syttyykö lamppu käynnistettäessä ja sammuu sitten vai eikö tapahdu mitään". Siis tämä tyyppi on ajellut ihan onnellisena autolla, vaikka ajovalo saattaa olla pimeä. Siis hei, ihan "aikuisten oikeesti". Tämän tyypin autokin on fiksumpi kuin se itse. Auto sentään tietää, ja kertoo, että nyt on jotakin vikaa. Tarttis tehdä jotakin. Kuskilla vain ei riitä paukkuja tehdä mitään. Voihan se tietysti olla, ettei ole edellytyksiäkään, jos on vaikka lusikalla annettu, niin ei oikein voi kauhalla vaatia...

Pitäisikö tällaisia varten ihan oikeasti olla jonkinlainen kypsyyskoe auton hankinnassa.

Mihin ihmeeseen on hävinnyt ylpeys siitä, että huolehtii asioista, edes omistaan.

[V12 muokkasi tätä viestiä 02.04.2005 klo 19:06]
  
 • Jos auto on pelkkä lähikauppakassi, niin eipä noiden valojen kunnolla ole suurempaa väliä. Ihmetyttää tosin hieman siinä tapauksessa, että on hankkinut kauppakassiin Xenon-valot.

  Täytyy tunnustaa, että ei minultakaan tutkittu inssiajossa, että kykenenkö huomaamaan kuljettamani ajoneuvon viallisen ajovalon. Sittemmin olen kyllä todennut toimivat ajovalot tarpeelliseksi ja pyrkinyt huolehtimaan niiden kunnosta.

  Tässä lienee tieliikennelainsäätäjä tehnyt mokan, koska ajovalojen kunnossapitoon kykenemisestä ei huolehdita kuljettajien osalta ja tällainen vähäinen puutteellisuus kuin yhden ajovalon toimimattomuus johtaa vain korjauskehotuksiin, joita ei valvota. Kun soppaan lisätään vielä se mauste, että useiden uusien automallien polttimoiden vaihto on merkkiliikkeiden hommia, ei tarvitse kummastella valovikaisten määrää liikenteessä.

  EDIT: Ilmankos muuten tulevaisuuden autotutkielmissa (jotka toimivat jo tänä päivänä) auto bookkaa huoltoajankohdan itsenäisesti korjaamolta ja korkeintaan kysyy kuljettajalta varmistusta sen sopivuudesta. Jos varoituslamppu tai pikemminkin vikailmoitus ei sytytä lamppua kuljettajan päässä, niin paras antaa homma jonkin toimivamman järjestelmän huoleksi. Tyhmille jää vain maksumiehen rooli, jota ei tulla siirtämään muille tahoille. Autonvalmistajien märissä unissa varmaankin autot käyvät itsenäisesti Mother Basessa, ja lasku lankeaa suoraveloituksessa sille urvelolle, joka auton on lunastanut.

  [mikahe muokkasi tätä viestiä 02.04.2005 klo 21:01]
    
 • Vastaus aiheen ensimmäisen kappaleen kaikkiin kysymyksiin:

  On!

  Kaikenlainen välinpitämättömyys näkyy jokapäiväisessä elämässä ja jokapuolella, missä liikkuukin. Kertakäyttökulttuuri on korkealla, auton hoitamattomuus ja käytön leväperäisyys vain yhtenä esimerkkinä. En väitä olevani itse mikään erinomaisuus, mutta kyllä nyt jumaliste auton perustarkistukset - öljyt, nesteet, renkaat, VALOT - pitää osata ja erityisesti VIITSIÄ tehdä, tai sitten ruveta kulkemaan julkisilla kulkuneuvoilla.

  Esimerkissä olleen kaverin yleinen elämäntyyli ja -asenne kulkee varmasti käsi kädessä hänen autonkäyttötapansa kanssa.

  Onneksi kuitenkin suurin osa autoilijoista on liikenteessä ja autonkäytössä vastuunsa tuntevia ihmisiä, mutta em. kaltaiset tapaukset on vahvasti yleistymään päin, sitä ei voine kukaan kieltää

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit