Uudet vanteet autoon

6 kommenttia


Olen etsinyt uusia vanteita autoon ja törmännyt ns spacereihin, jotka tulevat vanteen alle säätämään raideleveyttä. Niitä käytetään jotta vanteen offsetti sopisi autolle ja rengas ei hankaisi lokasuojiin yms.

Onko ko spacerit laillisia?

  
 • Suosittelen ostamaan kyllä vanteet oikealla offsetillä, jolloin noita välikapuloita ei tarvii. En tosin tiedä kuinka eksoottisia kummeja olet asentamassa, mutta tilasin juuri vaimon autoon Alessin vanteet (suht halvat), kerroin auton merkin ja vuosimallin ja sain vanteet, joissa ei ollut mitään lisäklipuroita.

    
 • Spacerit ovat Suomessa laittomat.

    
 • Vai laittomat! No joku sanoi että jotkut porschet ovat spacereillä alunperinkin! Tiedä häntä.

  No mutta kuitenkin tarvitsisin 7.5x17 ET25 vanteet ja tuntuvat olevan kiven takana! Tuo on auton alkuperäinen koko ja alkuperäiset vanteet ovat noin 400 kipale

  Onko kellään ehdotuksia!

    
 • Nyt täytyy ottaa vähän komentoa takaisin, nimittäin tuota edellistä kommenttiani. Kävin ostamassa eilen Alession Giro tyyppiset alut Honda HR-V:hen ja tuli mieleen tuo spacer juttu.

  Yht'äkkiä en tiedäkään mikä spacer on! Nimittäin ajattelin joskus näkemiäni offsetin korjauskapuloita, mutta noiden Hondan vanteiden mukana tuli sellaiset prikat tai puslat, jotka asennetaan vanteen sisäpuolelle akseliaukon asennussovitteen korjaamiseksi. Onko noi spacerit vai ne mitä ensin oletin?

  Ne vanteet joista mainitsin aikaisemmin olivat Alessiot mutta pösön GTI:hin ja niissä ei tullut mitään irto-osia mukana.

  Ei päivääkään ettei jotain uutta oppisi!

    
 • ..muistaakeni mainitsit olevasi Jenkeissä joten osta ebay:sta www.ebay.com ja siitä ebay motors ja sen jälkeen hakusanaksi "Rims 7.5 17" (ilman hipsuja). Siinä on käytettyjä sekä uusia (ebay store). Itse hankin aikoinaan vanteet sieltä - tulee mukavasti kotiovelle asti kunhan uskaltaa ottaa riskin ettei tuote vastaa kuvausta. Muutenkin ebaysta löytyy hyvin käytettyja autonosia jotka kaupassa maksaa hunajaa.

  [JGC muokkasi tätä viestiä 03.09.2004 klo 09:27]
    

 • Yritän selittää vielä tarkemmin...

  Spacerillä tarkoitan osaa joka tulee vanteen ja "laipan" väliin. Jos spaser on paksu tarvinnee sen myös olla sellaisen että se jatkaa "napaa" johon vanne tukeutuu. Jossain määräyksissä sanotaan että "vanteen ja navan välii ei saa laittaa mitään" ??

  Ainakin joku suomalainen firma tuntuu myyvän noita spacereitä"

  E-bay:tä olen selanut ja vanteita löytyy mutta ei oikealla ET:llä

  Kiitoksia kommenteista

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit