kannattaako hakea tarjouksia ?

16 kommenttia


Olen tässä parissa paikassa käyny hakee tarjousta ;)Ei nyt mitää järkyttävää eroa ole ollu ,mutta jotain kumminkin .Se mistä olen jo ostanu 3 autoa niin se maksais hyvitystä vanhasta reilu 600€ vähempi .Tarvii tässä viikonloppuna viel käydä yhessä paikkaa ja kattoo missä saa parhainman tarjouksen .Mieluusti ostaisin sieltä mistä ennenkin ,mutta kattoo ny mistä ostaa tällä kertaa .

Ihan uteliaisuudesta olis kiva tietää ,kuinka isoja eroja löytyy paikoilla ..

  
 • Kannattaa tietenkin. Itse kartoitin autoni markkina-arvoa pari kuukautta sitten ja hyvitysero samaan kiesiin samoilla varusteilla oli 3-4 tonnia. Vaihtoauto VW Polo vm. 2003.

  PK-seudulla tarjoukset ovat kohtalaisesti linjassa (=yhtä huonoja kaikki), parempaa hintaa sai vähän kauempaa.

    
 • Tottakai kannattaa. Jos vain voit .kilpailuta vaikka saman merkin myyjiä eri paikkakunnilta. Ja kun alkaa tuntua siltä ,että hinta ei enää putoa, voit alkaa neuvotella lisävarusteista.Samaan hintaan tietysti.
  Kaikessa kaupankäynnissä kannattaa pitää pari perusasiaa mielessä;älä ujostele tinkimistä.Tinkiminen ei ole köyhyyden merkki vaan viisauden.Kauppias pitää sinua tyhmänä joka tapauksessa ja vielä tyhmempänä jos et tingi.
  Jos saat huonoa tai epämiellyttävää kohtelua voit aina ostaa autosi jostain muualta.
  Muista myös että auton osto on monelle asunnon oston jälkeen suurin ostos,joten jäitä hattuun,hätäsesti tehden tulee vain kuspäitä kakaroita.
  PS Kaverini osti pari vuotta sitten Mersun uutena ja parin viikon neuvottelujen jälkeen oli hinta pudonnut yli 10 000 kruunua ja autossa kaikki mersun silloiset ekstranamikat.Pääsi siinä palkoille tingatessa.

  [salo-m muokkasi tätä viestiä 08.11.2006 klo 09:28]
    
 • Useamman tonnin ero euroissa on eri liikeiden välillä. Kun tarkka varustelu on päätetty, on auton hinnan kilpailuttaminen helppoa. Ainut mitä vaadiaan, on hieman aikaa ja vaivaa, jota tarvitaan kun liikkeitä lähtee kiertämään. GPS on muuten oiva apu oudossa paikassa olevien liikkeiden paikannukseen.

    
 • Usein ketjuliikkeen myyjillä on tietoa koneillaan, että olet käynyt pyytämässä tarjousta vaihtoautoineen ketjun toisesta liikkeestä, vaikka se olisi eri paikkakunnallakin.

  Tietysti myyjästä riippuu, onko tästä hyötyä vai haittaa...

    
 • Lainaus:
  08.11.2006 klo 13:40 Kumppani kirjoitti
  Usein ketjuliikkeen myyjillä on tietoa koneillaan, että olet käynyt pyytämässä tarjousta vaihtoautoineen ketjun toisesta liikkeestä, vaikka se olisi eri paikkakunnallakin.


  Pitää paikkansa, on tullut tuokin huomattua.

    

 • Kiitoksia hyvistä kommenteista ;)

  Pitää kai jatkaa tarjousten hakua . Tietty tolla tinkaammisellakin saa jotain pientä lisää ,mutta se tuppaa vaa unohtuu välillä nolo

    
 • Lisää vihjeitä:
  Jos autoliikkeen myyjä rekisteröi Sinusta jotain tietoja lupaa kysymättä, vaikka nimettömästi, on kysymyksessä laiton rekisteröinti=oikeusjuttu,tosin voi olla vaikeasti todistettavissa.
  En ainakaan ensimmäiseksi koko nimeäni autokauppiaalle sano ja mahdollisesta vaihtoautostakin on viisainta olla aluksi hiljaa.

    
 • Lainaus:
  08.11.2006 klo 16:20 mika kirjoitti
  Tietty tolla tinkaammisellakin saa jotain pientä lisää ,mutta se tuppaa vaa unohtuu välillä *nolo*


  Voihan se tietty jollekin se tonni-pari olla sitä "pientä lisää", mutta onhan se tyhmää maksaa liikaa, niinhän se sanonta menee...

  Ja miten tinkaaminen voi unohtua, kyllä se kuuluu jokapäiväiseen elämään. Mutta jos jollakin sitä tuohta on, niin saahan sitä kylvää miten lystää...

    
 • Rahalla maksaessa on helpompi tinkiä kun rahoitushässäköillä. Kyllä sitä yleensä10 % pitää yrittää.
  Perhetutut vaihtoivat Renault Clio 1.2 vm 2004 ajettu 55tkm, esittely Seat Alteaan 1.9 tdi 2006 Clion hyvitys 13800 €. Aika hyvin, eikä ostajilla ei tullut mieleenkään ruveta tinkailemaan. :grin:

    
 • Minä en tingi ikinä koska se on sivistymätöntä! :innocent:
  Tarjoan mielestäni sopivan summan joka yleensä kylläkin on jostain ihmeen syystä myyjän esittämää pienempi! :sunglasses:
  Jos ei sillä lähde niin vaihdan liikettä, jos lähtee niin ostan, yksinkertaista ja ei tarvi alentua tinkimään? :smile:

    
 • Käyhän JOXA joskus ostoksilla vaikka Kyproksella tolla periaatteella niin nauravat kauppiaat itsensä kuoliaaksi.
  Melkein kaikkialla maailmassa Hesasta etelään kuuluu tinkiminen tärkeänä osana kaupantekoon.Osasit kieltä tai ei odottaa kauppias että yrität neuvotella hinnasta ja pohjoismaista tapaa maksaa pyydetty summa,joka saattaa olla moninkertainen tinkivaran vuoksi,pidetään osoituksena moukkamaisuudesta ja epäkohteliasuudesta.
  Vanha totuus ; tyhmä maksaa, viisas tinkii,pätee eikä se tinkaus mitään maksa.

    
 • Olen käynyt useissa Välimeren maissa ja lähinnä saarilla, mutta en Kyproksella. Tarjoan katukaupustelijoille usein alle 50% lähtöhinnasta, ostan jos myy koska tarjouksen tulee siellä olla sitova? Jos ei myy, niin seuraava myy! :sunglasses:
  Jos hinta halpa mielestäni, niin maksan mielelläni ylihinnan, siis ovh:n! :smile:
  Jokainen taaplaa tavallaan! :sunglasses:

    

 • No niin tuli tehtyä kauppa ;)Ostin sieltä mistä edellisenkin ,kun ne paransivat tarjousta ;)Myyjä sano ,että ei halunnu päästää muualle ostaa :wink:.Pääs siihen välirahaa mitä oli hakemassa ja sain vähän muutakin mukaa ..

  Kyll sen huomas ,että kyllä kannattaa hakea tarjouksia .

  Nyt sitt odotetaa koska kotteroa tulee :smile:

    
 • Onnee vaan kaupoillesi!!!
  Ja JOXA:lle, mites helkutissa kehtaat mennä ulkommailla tinkaan,etkä muka kotona kehtaa ??
  Ooks selvinpäin kotona vai reisussa???

    
 • Ja JOXA:lle, mites helkutissa kehtaat mennä ulkommailla tinkaan,etkä muka kotona kehtaa ??
  Ooks selvinpäin kotona vai reisussa???


  Siis tarjoan autokaupassa mielestäni oikeaa hintaa, kait voi tulkita myös tinkaukseksi? :sunglasses:
  Autokaupoissa aina selvin päin, reissussa ............. :smile:

    
 • Rehellisyys maan perii,sanotaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit