Kannattaako ostaa Peugeot 307 SW?

7 kommenttia

Olen aikeissa vaihtaa autoni ja Peugeot 307 SW tuntuu mielenkiintoiselta vaihtoehdolta joko 2 litraisella tai 1.6 koneella. Lyhyessä koeajossa sivupeilit olivat vähän onnettoman pienen oloiset ja lasikatto on ainakin eksoottisen oloinen.. Entäpä kokemuksia kestävyydestä, arvon säilymisestä, huolloista, ajettavuudesta eri olosuhteissa?

  
 • Kestotestejä tuosta autosta on ollut, kohtalaisesti se on pärjännyt niissä. Mutta toisaalta esimerkiksi täällä TMnetissä monet ovat antaneet ymmärtää että siinä olisi enemmänkin niitä vikoja.

    
 • Olen ajanut vuoden 2 litran SW:llä eikä ole valittamista.
  Tilat riittää 4 henkiselle (ja isommallekin) perheelle + tavaroille,
  ajo-ominaisuudet ovat mainiot talvellakin,
  eikä mitään vikaa ole autossa tähän saakka ollut.
  Varustelukin on jo vakiona 2 litraisessa täydellinen
  autom.ilmastointi ja ESP mukaan lukien.
  Riippuu tietysti tarpeista, kelle mikin auto passaa parhaiten,
  mutta 307 SW antaa mielestäni erinomaisen vastineen rahoille.

    
 • Jos vain rahapussi kestää korkeamman hankintahinnan, suuremman bensankulutuksen ja hieman korkeammat vakuutusmaksut, niin valitse 2-litrainen moottori. Se tuo ajamiseen vaivattomuutta etenkin väännöllään (147 Nm vs. 190 Nm). Toisaalta perävälityskin on sen verran tiheä (ainakin wagonissa), että viitonenkin on ihan oikea ajovaihde. Ja kiihtyvyyttäkin löytyy, jos tarvitsee.

  Lisäksi tuo 2-litrainen moottori lämpenee talvella oleellisesti nopeammin kuin 1,6-litrainen. SW on sisätilavuudeltaan sen verran suuri, että tällakin saattaa merkitystä olla.

    
 • Itselläni oli 307 sw 2,0 vuoden ja 5kk ja noin 45 000km, "vain" 17 kertaa takuukorjauksessa. Liekkö sitten maanantai kappale tai jotain mut ei jäänyt hyvä kuva ranskalaisesta laadusta. Että näin....

    
 • Itselläni oli eiliseen asti maahantuojan aikanaan esittelyautoksi alunperin tilaama 307 1,6 XT Break joka kiitos Olli Björkbackan ja Vesa Isoniemen hoidon oli korjattavana vain kahdesti. Ulkolämpömittari ja jäähdyttimen tuenta. 44 200 kilometrin aikana. Kaikki toimi kuten pitikin. Lukuunottamatta helppoa sammumista ja pientä kolinaa takapäästä.

    
 • Tuohon kysymykseen on ulkopuolisten mahdotonta vastata. Itse en ranskalaista ostaisi, mutta sehän ei kuulu muille tai vaikuta muiden päätöksiin. Ruotsalaisten testien mukaan kyseessä on testatuista kokoluokkansa ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto. Pitää vain muistaa, että kaikkia auton piirteitä ei ole testattu.

    
 • Ei kannata kuvitella ainakaan yli viiden hengen perheelle. Ei näillä ns. pikkutila-autoilla 6-7 hengen perheen matkoja hoidella. Pitää olla vähintään kokoluokkaa Hyundai Trajet, Voyager, 807 jne...

  Jos et usko, niin ota auto kotiin ja koeistuta vaikka vain 6h niin uskot.

  Trajet on muuten tiloiltaan loistava, suurempi kuin pienempi Voyager, toisaalta Grand Voyager on jo selvästi Trajetia suurempi.

  Eli tila-auton korvikkeeksi SW:stä ei ole.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit