Mercedes-Benz C 220CDI - Huolenpitosopimus

7 kommenttia

Tuossa neljän viikon päästä saan uuden auton, ja myyjä tarjoilee huolenpitosopimusta.Joten jaettaisiko mielipiteet kannattaako vai ei?

Omien laskujen mukaan jos aikoo pitää auto 2-3vuotta

ei kannattaisi mutta oisihan huoltokustannukset ainakin kurissa :confused:

  
 • Se on varmaan näissä autoissa tarpeen, nimittäin tänään paikallisen marketin pihalta vietiin sinne pikkupakkasella hyytynyttä C-sarjalaista hinausauton lavetilla.

    
 • asl2:

  Se on varmaan näissä autoissa tarpeen, nimittäin tänään paikallisen marketin pihalta vietiin sinne pikkupakkasella hyytynyttä C-sarjalaista hinausauton lavetilla.
  Tästähän ei omistajalle todennäköisesti tullut kuluja, liikkuvuusturva kun käsittääkseni kuuluu Mersulla vakiovarustukseen. Ainakaan tätä tarkoitusta varten ei huolenpitosopimusta kannata siis ottaa.    
 • Kyllä mielestäni huolenpitosoppari kannattaa ottaa, jos huoltoja tulee vähintään 2 vuodessa. Itselläni on soppari ollut, koska esim A-huolto maksaa noin 300 erpaa ja B-huolto on suurempi ja maksaa enemmän. Soppariin kuuluu myös polttimot veloituksetta ja kait muutakin. Kannattaa muistaa, että sopparin saa vain uuteen autoon, jos ottaa liikenteeseen ilman sitä, ja esim viikon päästä tulee toisiin ajatuksiin, niin homma ei onnistu enään.

    
 • Oman näkemykseni mukaan kannattaa ainakin, jos pitää autoa yli 2 vuotta (vaikka 3), koska huolenpitosopimus pidentää takuun kolmeen vuoteen. Ja tavallaanhan se jatkaa takuuta niin pitkälle kuin huolenpitosopimus on otettu (eli jopa 5 vuotta, tosin 4. ja 5.vuoden sopparissa on jo kalliinpi kk-maksu), sillä sen piikkiin menevät suurin piirtein kaikki korjaukset, mitä autoon on tarpeen tehdä.  Mutta jokin raja sopparin käytöllä on - esim. pyyhkijänsulkia ei voi vaihdella niin usein kuin huvittaa. Kerran piti tästä asiasta vääntää peistä, mutta sain kyllä uudet sulat, vaikka edellisestä vaihdosta oli kai vain puolisen vuotta.  Tässähän on oikeastaan kyse samasta probleemasta kuin vakuutusten kanssa: kuinka paljon on valmis sietämään riskiä ja toisaalta kuinka paljon on valmis maksamaan siitä, että riski pienenee merkittävästi. Tämän kunnollista analyysiä varten pitäisi tietää, millä todennäköisyydellä vaikkapa 3-4 vuoden ikäiseen Mersuun tulee moottori-, vaihdelaatikko- tms. vika, jonka korjaaminen maksaa useita tuhansia euroja, tai mikä on X-vuotiaan Mersun vuotuisten korjauskustannusten odotusarvo...

    
 • Jos laatu epäilyttää niin kannattaa ottaa, muuten ei! :snotty:

    
 • Kyllä mielestäni huolenpitosoppari kannattaa ottaa, jos huoltoja tulee vähintään 2 vuodessa.
  Eikös se huoltosopimuksen hinta lasketa kilometrien, ei ajan kulumisen, perusteella?  Sehän olisi hyvä soppari, jos hinta olisi X euroa vuodessa, tulipa kilometrejä 15 tkm tai 150 tkm vuodessa.  Sellaisen minäkin ottaisin!

  kuinka paljon on valmis sietämään riskiä ja toisaalta kuinka paljon on valmis maksamaan siitä, että riski pienenee merkittävästi. Tämän kunnollista analyysiä varten pitäisi tietää, millä todennäköisyydellä vaikkapa 3-4 vuoden ikäiseen Mersuun tulee moottori-, vaihdelaatikko- tms. vika, jonka korjaaminen maksaa useita tuhansia euroja, tai mikä on X-vuotiaan Mersun vuotuisten korjauskustannusten odotusarvo...
  Näin on ja Mersun organisaatiolla on se tiedossa satojen tuhansien autojen laajuisella otoksella.  Keskimäärin soppari ei voi olla edullisempi muille kuin Mersulle eli asiakkailta nyhdetään ylihintaa.  Mutta jos ja kun juuri sinun auto laukeaa, niin olet voitolla..

    
 • sjvirt:


  Eikös se huoltosopimuksen hinta lasketa kilometrien, ei ajan kulumisen, perusteella?


  Siis, sopparia tehdessä arvioidaan tulevat kilometrit esim. vuoden aikana. Taisi olla niin, että sopparin hinta määriteltiin sen mukaan. Kyllä mersulla on myös aika määräävänä tekijänä.
  Näin muistaakseni itselläni, jos ei nyt sitten ole muutettu.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit