Uuden auton takuu

7 kommenttia

Chrysler&Jeep malleihin saa jopa 10 v. /200.000 tkm takuun.
Mikäli auto ei ole 24 kk vanhempi siihen saa liitettyä takuun joka korvaa kaikki kulutuksesta aiheutuneet viat, mahdolliset sähköelektroniset viat, korjauskustannukset, sijaisauton kuluista jne. kunhan se suoritetaan valtuutetussa korjaamossa. Listattu oheisessa linkissä www.automotorundsport.de/d/93767 . Mikään ei ole tietenkään ilmaista, mutta esim. Grand Cherokeen tällainen maksaa n. € 700/v, saman kuin dieselvero esim., mutta antaa vastinetta toisella tavalla. Takuu on voimassa Euroopan 39:ssä maassa. Mikäli vuodessa ei aja kovin paljon on melko huoletonta ylläpitoa, koska kustannukset ovat etukäteen tiedossa. Mikäli auto myydään takuuajan aikana, takuu siirtyy seuraavalle omistajalle!

[SixPack muokkasi tätä viestiä 12.11.2005 klo 11:44]
  
 • Niin se pitäis kaikissa autoissa ja naimakaupoissakin olla!!

    
 • Uusien autojen takuuajat on hitaasti kasvaneet. Tosin saksalaiset on pitäneet sitkeästi kiinni kahden vuoden takuusta, kilometrirajoituksia on kylläkin poistettu vuosien varrella.  Taulukko yleisimmistä henkilöautojen takuuajoista.

    
 • Penteles:

  Uusien autojen takuuajat on hitaasti kasvaneet. Tosin saksalaiset on pitäneet sitkeästi kiinni kahden vuoden takuusta, kilometrirajoituksia on kylläkin poistettu vuosien varrella.

  Taulukko yleisimmistä henkilöautojen takuuajoista.


  Euroautoissa se yleisin taitaa kuitenkin vieläkin olla se 2 vuotta ilman km-rajaa, tosin eri vaihtoehtoja sielläkin on, mm. uusi focus ja rellu. Mutta taas paljon ajavalle se 2 vuotta ilman km-rajaa on paljon parempi kuin nämä korealaisten ja japsien km-rajatut takuut. Eli jokaiselle jotakin.

    
 • Kun autossa on takuu 7 vuotta ja jos akku tai starttimoottori simahtaa sinä aikana niin menevätkö nämä osat takuun piikkiin?  Edit: Huolto-osille ja akuille takuu on 2 vuotta.  Eli käytännössä vain kahden vuoden takuu, vaikka mainostavatkin seitsemän vuoden takuuta.

    
 • Uuden auton takuuehdot tuntuu olevan ainakin suomalaisien automyyjien osalta varjeltu salaisuus, ainakin jos koittaa löytää liikkeiden kotisivuilta näitä tietoja.

  Käytettyjen autojen takuuehdot sitä vastoin useimmiten löytyvät.

    
 • Tuo kyllä kuulostaa enemmän eräänlaiselta vakuutukselta tai ns. "ajoturvalta" kuin takuulta, takuut eivät ole tietääkseni maksullisia, ja tuo takuu käsitekin näyttää olevan monelle ihan utopiaa, sillä takuu korvaa pääsääntöisesti vain valmistus- tai materiaalivirheet, tosin kuluttajasuoja/tuotevastuu on nykyään ihan posketon ihan kaikissa tuotteissa, ja kuluttajat käyttävät tietysti näitä "oikeuksiaan" ihan surutta hyväkseen.Itse en kehtaisi mennä kauppaan 30v. vanhan jakoavaimen kanssa, jossa on elinikäinen takuu, ja tavarasta jo näkee, että sitä on käytetty vasarana, mutta näitäkin on nähty.

    
 • Tuo "elinikäinen takuu" ei perustu kuluttajansuojaan vaan on myyjän/valmistajan omaehtoisesti tuotteelleen antama takuu. Tottakai valmistajan on pidettävä tuo markkinoinnissaan käyttämänsä lupaus.  Muutenkin ärsyttää kertakäyttökulttuuri, jossa pesukoneet, jääkaapit jne. kestävät kolme vuotta ja kuluttajat itse tekevät esim. digiboxien ohjelmistomäärityksiä reklamaatioiden kautta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit