Volvon turvallisuus

7 kommenttia

Volvo ei vieläkään lukeudu suosikkiautoihini, mutta välillä olen Volvoa silti puolustellut. Yksi syy miksi Volvoa kehun, on turvallisuus. Olen muutamia kertoja kirjoittanut, että Volvo suunnittelee autonsa mahdollisimman turvalliseksi kaikilta osin, eikä vain EuroNCAP testejä varten. Tässä taas yksi esimerkki Volvon erinomaisesta työskentelystä turvallisuuden saralla. Ainoa auto, joka pärjäsi 11-vuotta vanhalle Volvon mallille, oli vuoden 2013 elokuun jälkeen valmistettu ML Mersu. Mitenköhän olisi käynyt, jos vastassa olisi ollut muita 11-vuotta vanhoja automalleja?http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288619452606.html

http://www.tuulilasi.fi/uutiset/volvo-maasturi-kolaroi-erinomaisesti  
 • Ymmärtääkseni tuossa keskikokoisten luksussuvien ryhmässä XC60, XC90 ja M-Klasse ovat ainoat, jotka on testattu tuon TSP+:n vaatimalla pienen peiton osumalla. Samoin viime viikolla molemmat testatut Subarut ovat saaneet saman arvosanan. Aikaisemmin tuon ovat saavuttaneet jo lukuisat automallin kuten arkiset Civic, Focus ja passat. Syy siihen, että viimeisimmässä testissään ainoastaan M-Klasse (ei siis ML) pääsi Volvon kanssa samaan arvosanaan taitaa olla se, ettei muita autoja edes testattu. Jos muita autoja testattiin, niin paremmin asiasta perillä oleva voisi listata ne muut autot.  Ei sillä. Hyvä suoritus Volvolta, mutta jotenkin nuo uutiset antavat virheellisen kuvan muiden menestyksestä ja Volvon tuloksen ainutlaatuisuudesta.

    
 • Näin näyttää olevan. Saman segmentin autoja ei tosiaan ole paljoa testattu, eli IS:n uutinen on hieman epämääräinen.  Luksusmaastureita nämä eivät ole, mutta maastureita kuitenkin. Eli ainakin Kian Sportage on saanut arvosanan poor. Samoin Toyota Rav4. VW Tiguanin arvosana on marginal.  Monet uudet sedan malliset autotkaan eivät ole saaneet arvosanaa good, eli onhan Volvon suoritus siinäkin mielessä erinomainen.

    
 • Ajattelija2013:


  Luksusmaastureita nämä eivät ole, mutta maastureita kuitenkin.
  Tai sitten ei...

    
 • Volvo on pärjännyt loistavasti Amerikan kolaritesteissä toisin kun Audi joka menetti ainoana Eurooppalaisena merkkkinä Consumer Reports suosituksen.  http://www.consumerreports.org/cro/news/2013/10/toyota-camry-rav4-no-longer-recommended-safety-concerns/index.htm    
 • NHB:

  Ymmärtääkseni tuossa keskikokoisten luksussuvien ryhmässä XC60, XC90 ja M-Klasse ovat ainoat, jotka on testattu tuon TSP+:n vaatimalla pienen peiton osumalla. Samoin viime viikolla molemmat testatut Subarut ovat saaneet saman arvosanan. Aikaisemmin tuon ovat saavuttaneet jo lukuisat automallin kuten arkiset Civic, Focus ja passat. Syy siihen, että viimeisimmässä testissään ainoastaan M-Klasse (ei siis ML) pääsi Volvon kanssa samaan arvosanaan taitaa olla se, ettei muita autoja edes testattu. Jos muita autoja testattiin, niin paremmin asiasta perillä oleva voisi listata ne muut autot.

  Ei sillä. Hyvä suoritus Volvolta, mutta jotenkin nuo uutiset antavat virheellisen kuvan muiden menestyksestä ja Volvon tuloksen ainutlaatuisuudesta.
  Ja tosielämästä eli oikeista kolareista ja niiden tapahtumista on syytä ottaa muidenkin kuin Volvon oppia. Kaikki kun ei mene kuten laboratoriossa tuolla tien päällä... Eli testit on testejä, kysy vaikka Hotakaiselta! :wink:

    
 • Sehr gut.

    
 • Tässä hyvä linkki: "Volvo tekee turvallisuustyötä laajalla rintamalla"  http://auto.fi.msn.com/uutiset/volvo-tekee-turvallisuusty%C3%B6t%C3%A4-laajalla-rintamalla

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit