Katso peiliin !

33 kommenttia
2»
 • Lainaus:
  17.06.2004 klo 22:26 Tuomas kirjoitti
  Viisas autokoulun opettaja sanoi: "Sitten kun olet ajanut 15 vuotta ja olet ajanut ammattiautoilijana vasta silloin voit kommentoida muiden ajoa, keskity nyt jo omaan ajoosi" :grin:


  Jeps. Ammattiautoilijat eli taksikuskit ovat juuri niitä, jotka tietävät paljon ajamisesta ja kuinka se pitäisi tehdä. Sheesh. "Mullon kato mersu nii mä mee tosta koska ei paljo kiinnost!".

    
 • Monen ammattikuskin käytös puhuu sen mielipiteeni puolesta, että hyväksi kuskiksi ei opita ajamalla. Jos henkiset resurssit eivät riitä, on aivan sama paljonko liikennekokemusta ja autonkäsittelytaitoa kertyy. En usko, että ammattikuskit ovat huonompia kuin kuskit yleensä, päinvastoin. Huonolla ammattikuskilla vain on paljon useammin tilaisuus todistaa puutteensa kuin tavallisella pulliaisella.

  Henkisillä resursseilla en tarkoita älyä, vaan kykyä ymmärtää liikenne laajemmaksi kokonaisuudeksi kuin vain se, mitä tuulilasista näkyy ja miltä itsestä milloinkin tuntuu. Voi se jollakin olla järjestäkin kiinni, mutta useimmiten ongelma on asennepuolella.

  Useimpien äly riittää huomaamaan lehmien tyhmyyden kun ne yrittävät yhtä aikaa samasta ovesta, mutta asenne estää huomaamasta analogiaa kun tehdään päätöstä siitä, kannattaako viiden tuntikilometrin nopeuserolla kytätä ohituspaikkaa, jos aikoo kääntyä 10 km:n jälkeen toiselle tielle.

  Satasen alueella ero ajassa on alle 20 sekuntia, kysymys ei siis useimmiten ole ajansäästöstä vaan jostain muusta, mielestäni asenteesta. Kokenut kuski pitää itseään taitavana, joten hän leipiintyy helposti ”huonon” hitaamman perässä, mikä selittänee puskurissa roikkuvat taksit ja rekat.

    
 • Joo... ammattikuskien joukosta löytyy noi taksikuskit viime kerralla kun tulimme kavereiden kanssa illalla kotiin taksi tuli yli40km/h ylinopeutta ohitsemme ja kaupungillakin ne kiilailevat. Aina niillä on kiire... mutta poikkeuksia löytyy ja poikkeus vahvistaa säännön. :wink:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit