Polkupyöränkuljetusteline

10 kommenttia

Onko kokemuksia Thulen vetokoukkuun asennettavista polkupyöräpidikkeistä
(tai muista vastaavista kunnollisista ja laillisista)?

Pääasiassa olisi tarkoitus kuljettaa yhtä tai kahta fillaria kerrallaan.
Katselin Thulen kuvastosta, että tuollainen Thule Ride On malli olisi
tarkoitukseen sopiva... mutta niitä kokemuksia kaipaillaan...

Kattoteline on poissuljettu vaihtoehto.

  
 • Ostin ihan "no name" koukkuun kiinnitettävän ja vääntövarrella kiristettävän (asennus kestää 5 sek.) kahden pyörän telineen, 25 euroa. Aivan erinomainen laite, kuljetan usein kahta pyörää 80 km matkan ilman murheita. Kahta kuljetettaessa kannattaa laittaa jotain pyörän runkojen väliin, ettei kolhi vastakkain. Toki muista kiinnittää pyörät hyvin liinalla ja eikun 100 km/h mittariin ja menoksi.

    
 • Lainaus:
  06.08.2004 klo 13:38 wxyz kirjoitti
  Ostin ihan "no name" koukkuun kiinnitettävän ja vääntövarrella kiristettävän (asennus kestää 5 sek.) kahden pyörän telineen, 25 euroa. Aivan erinomainen laite, kuljetan usein kahta pyörää 80 km matkan ilman murheita. Kahta kuljetettaessa kannattaa laittaa jotain pyörän runkojen väliin, ettei kolhi vastakkain. Toki muista kiinnittää pyörät hyvin liinalla ja eikun 100 km/h mittariin ja menoksi.


  Nimenomaan oli tarkoitus etsiä jotain järkeviä vaihtoehtoja tuollaisille virityksille. Kokemuksia tuollaisesta halpishäkkyrästä on kyllä...

    
 • Muutama numero sitten oli TM:ssa ilmoitus olikohan saksalainen perään kiinnitettävä teline, kuin veneen uimataso jossa kaikki valot ja pistoke. Jollain tapaa tämä värkki koukkuun kiinni ja menoksi. Hinta taisi olla € 380 alkaen. Onko se varmpempi tai turvallisempi kuin "halpisvärkki", siihen en ota kantaa.
  Toinen vaihtoehto on sitten peräkärry, siihen saa muutakin matkaan.

    
 • Mulla on ollut tämän kesän käytössä Thule Ride-On teline ja kokemukset ovat hyviä.
  Kahden pyörän teline maksoi Hessumobiilissa(pääkaupunkiseutu)n.115€ + rekisterikilpi päälle.
  Kolmen pyörän mallikin on saatavilla.
  Sillä rahalla saa monta saksimallin telinettä, mutta tämä on ainakin katulaillinen (valot+kilpi näkyy) ja kaikenlaisten fillareiden kiinnitys onnistuu kätevästi kolmella (per fillari) mukana seuraavalla remmillä eikä pyörät kolhiudu toisiinsa tai telineeseen eikä auton kolhiintumistakaan tarvitse pelätä (ohjaustanko pysyy suorassa).
  Telineen voi myös kallistaa kun se kiinni koukussa, joten farkun tavaratilaan pääsee käsiksi.
  Eipä näitä ole yhtään kesän aikana näkynyt, taitaa hinta pelottaa sen verran, tosin tämä on ensimmäinen valoilla+kilvellä varustettu malli jonka hinta on jotenkin järjellinen.
  Sen verran vielä, että ostaessasi telineen saat kasan ruuveja, muttereita,putkia,prikkoja jne. joten kasaamiseen kannattaa varata vähän aikaa.
  Kasaamisen vaikeusaste on jossain Ikean lipaston ja kaasugrillin välissä.

    
 • Lainaus:
  06.08.2004 klo 17:57 isoeki kirjoitti
  Mulla on ollut tämän kesän käytössä Thule Ride-On teline ja kokemukset ovat hyviä.
  Kahden pyörän teline maksoi Hessumobiilissa(pääkaupunkiseutu)n.115? + rekisterikilpi päälle.  Joo... Turusta tuollaisen saa 125 eurolla. Ei ole paha hinta kätevyyteen ja turvallisuuteen nähden.

  Mitenkäs tukevuus? En päässyt ihan selville kiinnityssysteemistä noiden Thulen kuvastojen perusteella...

    
 • Mistä sait pauke79 kuvan että pyörätelineeni olisi "viritys" se on kaupasta ostettu, laillinen (lue tyyppihyväksytty kahden pyörän kuormalle, mutta siinä ei lue Thule tai Bosal tms.) ja toimii kuin junan vessa.

  Jos haluat maksaa 115€ tai enemmän be my guest, mutta jos haluat hyvän toimivan vehkeen, niin voin jopa antaa sulle sen valmistajan nimen.

    
 • Pyörä oli telineessä ja pakoputki teki reiän renkaaseen. Näin kävi tutulleni. :frowning:

    
 • Lainaus:
  09.08.2004 klo 16:28 wxyz kirjoitti
  Mistä sait pauke79 kuvan että pyörätelineeni olisi "viritys"


  Tästä:
  "Kahta kuljetettaessa kannattaa laittaa jotain pyörän runkojen väliin, ettei kolhi vastakkain."

  Voit toki kertoa valmistajan nimen, mistä niitä saa ym... mutta kokemusten perusteella haluan sellaisen telineen, johon pyörä(t) kiinnitetään renkaistaan alustaan ja rungostaan keskipalkkiin tms. Ns. riippu-mallit ovat mielestäni virityksinä. Koskee myös Thulen hang-on mallia.

    
 • Ostin sitten tuon Thulen RideOn-telineen. Tukeva ja jämäkkä tuntuu olevan ensimmäisten ajokokemusten perusteella. Pyörän saa nopeasti ja tukevasti kiinni ilman kikkailuja ja hammastenkiristelyä, eikä runkokaan kolhiinnu mihinkään. Kokoaminenkin onnistui alle tunnissa (tosin piti katsoa ohjeita... :kiss: :kiss: ).

    
 • Meillä on ollut kaksi kesää käytössä tuo Thulen HangOn -malli.
  Erittäin tukeva ja lukollinen kiinnitys vetokoukkuun ja telineessä on kolmelle pyörälle kiinnityslenkit.
  Hankalinta tuossa oli juuri tuo ripustus ylös ja valo/rekisterikilven sitominen fillareiden perään.
  Pyörät tulevat yläosastaan tukevasti kiinni, mutta tottakai alaosastaan osuvat toisiinsa, jos ei laita muuta kiinnitystä itse.
  Hintaa oli noin 40€.
  Suosittelen jos haluaa varman ja pitävän perustelineen vetokoukkuun, eikä kuljettele pyöriä usein.

  Meillä pyörät kulkevat mukana useammin kesäaikaan ja harkitsimme jo tuon RideOn tai EuroClassicin hankkimista, juuri tuon helppon ja nopean lastaamisen takia. Ja valokilpikin on jo heti valmiina.
  Mutta auto vaihtui kattokiskolliseen farkkuun ja ensi kesänä hankinnassa on luultavasti Thulen FreeRaid tai ProRaid.

  Suomessa muuten virkavaltaa ei tunnu juurikaan kiinnostavan nuo valottomat "markettelineet", mitä suurin osa on. Monesti takavalot ovat jossain parin fillarin takana, kilvistä puhumattakaan.
  Mitenkä tilanne on, jos joku ajaa perään ja sanoo, ettei nähnyt takavaloja?

  Huomasimme olevamme harvinaisuuksia, kun oman telineemme perässä oli tuo valopaneeli ja lisäkilpi. Ainoastaan ulkolaiset autoilijat tuntuivat olevan tunnollisia tuossa asiassa, mikä johtunee siitä, että muualla euroopassa asiaa valvotaan ja siihen puututaan herkemmin(?)

  Thulea siis suosittelen ja oikeastaan muista ei olekkaan tietoa/kokemuksia.
  Hintaa on jo tuolla HangOn perustelineellä yli tuplatenkin noihin halpistelineisiin, mutta kyllä kiinnitys ja tukevuuskin vetokoukkussa on sitten aivan toista luokkaa.
  Pari-kolme lisäkymppiä liikaa voi tuhlata paljon turhempaankin valittaessa perustelinettä.

  http://www.thule.com/frames.asp?id=31550


    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit