kameravalvonta lisääntyy -> GPS kielletään?

9 kommenttia

Kun tienvarsien kameravalvonta lisääntyy niin seuraavaksi kielletään GPS-navigaattorit autoissa tutkanpaljastimiin verrattavina laitteina. Niihin kun voi asettaa muistiin kameran koordinaatit ja panna varoittamaan ennakkoon lähestyvästä kamerasta joten ne tullaan luokittelemaan laittomaksi ja hallussapidosta saa 20 päiväsakkoa ynnä laite valtiolle.

  
 • Puskuri ohjelmassa kerrotiin en nyt muista koska, mutta käytiin kysymässä poliisiltakin ja sieltä vastattiin, että se ei ole laitonta.
  Miksi GPS kielletäisiin?Suurin osa kuitenkin käyttää sitä oikein?.

    
 • Miksi GPS kiellettäisiin? Tuolloinhan kameravalvonnalla päästään vain paremmin sen tavoitteeseen, eli nopeuksien pitämiseen kurissa valikoiduilla tieosuuksilla, esim. risteysalueilla. Joka paikassa valvoo edelleen poliisi kuten ennenkin, se usein unohtuu puhuttaessa kameravalvonnasta.

  Ja ainakin nykyisin nuo kameroiden sijaintipaikat oppii aika hyvin muistamaan joka tapauksessa, tuskin muistia kuitenkaan kielletään?

    
 • GPS pakolliseksi !

  Kun meitä kuitenkin seurataan isoveljen toimesta, niin seuraava askel on luonnollisesti se, että jokaiseen moottoriajoneuvoon pannaan pakollinen GPS.

  Tämän avulla sitten sakotuspalvelukeskus määrittelee kunkin ajoneuvon haltijalle sopivan palvelumaksun, jos ajoneuvon nopeus on ylittänyt sallitut rajat.

  Revi siitä sitten kameranpalvojat!

  :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy:

    
 • Tapion mielipiteessä on pointtinsa.

  Saksassa on jo käytössä raskaan kaluston tietullijärjestelmä "Maut", joka perustuu rekoissa oleviin lähettimiin. Valvontapisteiden läpi ajavien rekkojen ajamat moottoritiekilometrit ja reitit voidaan tietokonerekisterin avulla laskea ja laskuttaa käytöstä sen mukaan. Järjestelmä avaa mielenkiintoisen lisäominaisuuden: se mahdollistaa myös keskinopeuksien laskemisen...

  Laitetaanpa vastaavat pöntöt Suomen maantien varsille ja laskeskellaan keskinopeuksia...esim. Kehä I:lle niitä voisi laittaa 1 km:n välein... :wink:

    
 • GPS:n kiellettäminen noilla perusteluilla voi tuntua loogiselta jos lähtee siitä, että tutkat ovat alunperinkin olemassa rahankeruuta varten, mutta jos oletetaan, että valvonnalla pyritään liikenneturvallisuuden parantamiseen on tutkista tiedottaminen yleisen edun mukaista.

  Helkatisti tyhjiä tolppia teiden varsille ja niiden koordinaatit mahdollisimman moneen GPS:ään, siitä on sama hyöty kuin tehostetusta valvonnasta tiedottamisessa; vahingot vähenee vaikkei mitään tehostettua valvontaa olisikaan. Lisäksi tällainen gps-tiedotus on tarkinta mahdollista täsmätiedotusta, se menee perille juuri niille, joita asia eniten koskee.

  Saattaa tulla poliisille iso houkutus lisäillä ylimääräisiä koordinaatteja listaan. Seuraisi mielenkiintoinen tilanne, kun ylinopeutta periaatteesta ajavat moittisivat poliisia kameroiden puuttumisesta. ”Ei kohlen koskaan”.

    
 • No jos ne kamerat nyt haluttais pitää niin salaisissa paikoissa, niin ehkä kannattaisi sitten poistaa ne niitä koskevat varoituskyltitkin... Huoh

    
 • Huhu tältä päivältä, että lp on raahannut romuautoja moottoritien varteen johon on kätkettynä kamerat, kertoivat kolmesta yksilöstä?

    
 • Lainaus:
  20.06.2005 klo 22:06 Opelixi kirjoitti
  No jos ne kamerat nyt haluttais pitää niin salaisissa paikoissa, niin ehkä kannattaisi sitten poistaa ne niitä koskevat varoituskyltitkin... Huoh


  Taitaa olla niin, että automaattikameroista on ilmoitettava kyltein. Jos taas poliisi kamerapakettiautollaan valvoo liikennettä, kylttiä ei tarvita.

  Kamerapaku kykenee myös itsenäiseen valvontaan, eli jos poliisit poikkeavat donitsikahville, kykenee auto itsekseen räpsimään nopeusrajoituksia rikkovat autot filmille, mutta tyhjänä seisovasta kamerapakusta pitäisi tässä tapauksessa varoittaa kyltillä. :smile:

  [bobjo muokkasi tätä viestiä 05.07.2005 klo 15:39]
    
 • jaha, tuplapostaus...

  [bobjo muokkasi tätä viestiä 05.07.2005 klo 15:38]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit