Ei vielä talvirenkaita!

17 kommenttia

Jo on taas se aika vuodesta kun foobisimmat ja ylivarovaisimmat kansanosat ovat hiki päässä ja sekuntikello ranteessa tunkkaamassa autoaan ylös saadakseen pikimmiten nastasirkkelit kaaransa alle puremaan asfalttia, kun omaan ajotaitoon ja ennakointiin ei ( syystäkään? ) luoteta.

Jopa valtakunnanlaajuinen iltapäivälehtikin messusi autosivuillaan että NYT muka on aika vaihtaa talvirenkaat! Pötypuhetta, sanoo Anders-Simo-setä. Vielähän tässä parisen kuukautta ajellaan sulilla. Jos nyt joku aamu vähän on pakkasta tai pari lumihiutaletta eksyy taivaankannelta maahan sulamaan niin ei siinä vielä nastoja tarvita, ehei.

Kannattaa vaihtaa vasta sitten kun luvassa on PYSYVÄ lumipeite talveksi. Sitä odotellessa voi rauhallisemmalla ajotyylillä ja ennakoivalla ajotavalla aivan rauhassa ajella kesärenkailla vaikka lunta olisi pohkeeseen saakka.

  
 • Varsinais-Suomessa joku on ehtinyt jo "heittää" itsensä liukkauden ansiosta ojaan... NYT PITÄISI olla jo talvirenkaat, ainakin minun mielestä...

    
 • Sivistäkääpäs tyhmää, joka on vaihdattanut talvirenkaat, mitä haittaa talvirenkailla ajosta on?

  Oli muuten helppoa hommaa, soitin Vianorille ja kysyin milloin sopii. Ajoin annettuun aikaan pajalle ja kas 5 minsassa oli alle ruuvattu upouudet NASTARENKAAT. Pikkasen meinas tulla vilu odotellessa kun ei tullu toppatakkia mukaan

  Kyllä komiasti ropisee, myös vesisade ikkunaan

  :tongue:

  [vok muokkasi tätä viestiä 23.10.2004 klo 19:22]
    
 • Onkos se AS-setä miettinyt, miksi jotkut vaihtavat renkaat juuri nyt?
  1. Nyt voi monille olla ainoa aikaa, jolloin renkaat todellakaan kerkeää vaihtamaan.
  2. Suomi on pitkä ja pohjoinen maa. Usko tai älä, mutta ihmiset liikkuvat myös pohjoisessa autoilla, eivät pelkästään poroilla.
  3. Vara on viisautta.

  Ja mitä sinä siitä asvaltista välität? Karheeta perskarvaa se on vaikka ne nastat vaihtaisi alle vasta muutamaa viikkoa myöhemmin.

  Ja se, että ei muka luoteta OMAAN ajotaitoon voi ollakin niin, ettei luotetan nastattoimen, sinunlaistesi ajotaitoon. Varmistetaan nastoilla edes oma tiellä pysyminen ja auton pysähtyminen.

    
 • ja Ylä-Lapissa on 30 cm lunta

  http://www.tiehallinto.fi/alk/kelikamerat/LD232250.jpg?random=1098561423

  Just tulin hiihtämästä

    
 • Eivät talvirenkaat ole yhtä kuin nastarenkaat. Itse vaihdan kitkat ensi viikolla. Niiden ei luulisi asvalttia liiemmin kuluttavan...

    
 • Etkös A-S -setä viime keväänä suureen äänen mainostanut, että ajat koko kesän tai ainakin juhannukseen asti nastarenkailla? Taidat siis ole hieman väärä henkilö kritisoimaan niitä, jotka vaihtaa nastoille "vasta nyt", kun ko. rengastyypille alkaa olemaan käyttöä? :grin:

  [jalkkis muokkasi tätä viestiä 24.10.2004 klo 17:56]
    
 • Lainaus:
  24.10.2004 klo 10:12 hairycat kirjoitti
  Eivät talvirenkaat ole yhtä kuin nastarenkaat. Itse vaihdan kitkat ensi viikolla. Niiden ei luulisi asvalttia liiemmin kuluttavan...


  Heh - itsestäänkö luulit teiden kuluvan :sunglasses:

  Kyllä kaikki renkaat asfalttia kuluttavat, usko pois.

    
 • Lainaus:
  24.10.2004 klo 19:45 mla kirjoitti
  Lainaus:
  24.10.2004 klo 10:12 hairycat kirjoitti
  Eivät talvirenkaat ole yhtä kuin nastarenkaat. Itse vaihdan kitkat ensi viikolla. Niiden ei luulisi asvalttia liiemmin kuluttavan...


  Heh - itsestäänkö luulit teiden kuluvan :sunglasses:

  Kyllä kaikki renkaat asfalttia kuluttavat, usko pois.


  Niin, toki tarkoitin, että verrattuna nastarenkaisiin kitkat eivät paljoa kuluta, mutta kiitos tarkennuksesta.

    
 • Kyllä nyt olisi oikea aika jo vaihtaa talvirenkaat alle. Tyypillisintä on vaihtaa talvirenkaat liian myöhään (jolloin paukkuu) ja sitten ajetaan todella pitkälle kevääseen ennen kuin vaihdetaan renkaat kesärenkaisiin.

  Ainakin rengasmyyjän kommentti oli, että mieluummin talvirenkaat alle nyt ja kesärenkaat sitten aikaisemmin keväällä, eikä toisinpäin!

  Niinkuin Tuomas jo tuossa sanoi, niin terotan itsekin, että pelkästään länsi-osassa Suomea on jo sattunut käsittääkseni toistakymmentä onnettomuutta, joiden aiheuttaja on ollut liukkaus. :confused:

    
 • Vaihdan talvirenkaat tavallaan liian myöhään ja sitten pidän niitä ehkä liian pitkään. Tämä johtuu laiskuudestani sekä tyhmyydestä. Vaihtakaa talvirenkaat, älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon.

    
 • Vai oli joku Varsinais-Suomessa ajanut ojaan? No, en epäile yhtään; näitä urpojahan on ojat täynnään vuodenaikaan ja keliin katsomatta! Parempi olisi vain laittaa elinikäinen ajokielto näille tumpeloille ja keski-ikäisille akoille sekä vanhuksille.

    
 • Anders-Simo:” Parempi olisi vain laittaa elinikäinen ajokielto näille tumpeloille ja keski-ikäisille akoille sekä vanhuksille.”

  Minkälaisilla renkailla näiden mielestäsi pitäisi ajaa siihen asti, kunnes se ajokielto tulee?

    
 • Lainaus:
  25.10.2004 klo 10:15 Anders-Simo kirjoitti
  Vai oli joku Varsinais-Suomessa ajanut ojaan? No, en epäile yhtään; näitä urpojahan on ojat täynnään vuodenaikaan ja keliin katsomatta! Parempi olisi vain laittaa elinikäinen ajokielto näille tumpeloille ja keski-ikäisille akoille sekä vanhuksille.

  Veikkaan että Tommi Mäkiselläkin olisi vaikea pysyä tiellä jos tie on liukas ja täytyy väistää jotain kohdetta. Kesällä se voi onnistua mutta talvella/liukkaalla se voi olla sangen vaikeaa väistellä.

    
 • Ostin kesällä auton. Auton hinnasta pauttiarallaa puolet on veroa. Tämän maksoin palkallani, josta pauttiarallaa reilu kolmannes menee myös veroihin. Ostan satasella bensaa kuukaudessa, joista 75% menee, kas kas, verohin. Ostin 2 viikkoa sitten HP4:t aluvanteineen, joista veroa meni 22%.

  Eli kiinnostaako minua paljonko tiet kuluvat? Hmm, mietin hetken... No ei. Ei kiinnosta pätkääkään. Ne kulumiset on maksettu moneen kertaan ja siinä samalla parin-kolmen spurgun vuoden elämiset (jotka valtio tietenkin on kerännyt heiltä alkoholiverona 75%:sti takaisin).

  ps. Hauskaa kun tuon spurguryhmän elämisen on kerran maksanut, joutuu autostaan maksamaan vielä varkaus- ja ilkivaltavakuutukset. Ja se miksi näitä joudutaan maksamaan, on tämä juuri näiden samojen tyyppien syytä.  [Thorgen muokkasi tätä viestiä 25.10.2004 klo 20:16]
    
 • Hyvä, että jokin muukin kiinnittää huomiota ja kirjoittaa autoilijoille koituville veroille verojen päälle. Verot ymmärrän silloin, kun niistä saa vastinetta, palveluja, tai etuja esim. turvallisuusasioissa. Mutta näinhän ei käy Suomessa, vaan autoilijoita verotetaan yli kipukynnyksen. Katsotaan mihin polttoaine kipuaa talvella, sitten seuraamme mitä tapahtuu kun 10.000 autoilijaa jättää talvella autot kotiin, sitten 100.000, entä jos 1/3:s jättääkin tältä talvelta ajot väliin kokonaan. Noin miljoona ajoneuvoa! Olisi mielenkiintoista nähdä miten valtiovalta tähän suhtautuisi. Silloin viimeistään huomataan kuinka arvokas panostuksemme on koko Suomen talouteen ja budjettiin. Mikäli 1 miljoona - 1,5 miljoonaa ajoenuvoa jäisi seisomaan, näkisimme melkoisia muutoksia verokohtelussa, myös polttoaineverojen maksajina. Meitä tarvitaan.

  Ajat Helsingistä Lahteen 100 km. Tankkaat 10 l. Ensimmäiset 75 km maksat 100% veroina valtiolle. Viimeiset 25 km on oikeata hyötyajoa. Lisäksi sinun tulisi maksaa käyttömaksu ja jokin tuleva saastevero myös niistä kilometreistä josta valtio verottaa sinua 100 %:lla.


  [SixPack muokkasi tätä viestiä 25.10.2004 klo 23:28]
    
 • 23.10.2004 klo 14:48 Anders-Simo kirjoitti:

  "Jo on taas se aika vuodesta kun foobisimmat ja ylivarovaisimmat kansanosat ovat hiki päässä ja sekuntikello ranteessa tunkkaamassa autoaan ylös saadakseen pikimmiten nastasirkkelit kaaransa alle puremaan asfalttia..."

  Ainoa ennakointi/fobia tässä suhteessa esim. pääkaupunkiseudulla on että, n+1 autoilijaa keksii vaihtaa renkaansa sinä päivänä kun lumihiutale tippuu pilvestä (lienevätkö maalta kotoisin?).

  Asiaa kokemattomalle on vaikea selvittää miksi ei voi/halua menettää osaa työpäivästä a) rengasliikkeen jonossa b) huoltoaseman jonossa tarkistamassa rengaspaineita/etsimässä vapaata vaihtopaikkaa.

  Juurikin korkkasin liikkeen avustuksella pakasta vedetyt nokian "sirkkelit", niillä on ihan hyvä hyvä ajaa rauhallisesti paljaalla tiellä sisään muutama kilometri, pysyy nastat paremmin kuosissa.

  Jaa niin veroista, autoilija maksaa kyllä Suomessa enemmän kuin kuluttaa että suck my d....

  [Newey muokkasi tätä viestiä 26.10.2004 klo 23:53]
    
 • Lainaus:
  25.10.2004 klo 10:15 Anders-Simo kirjoitti
  Vai oli joku Varsinais-Suomessa ajanut ojaan? No, en epäile yhtään; näitä urpojahan on ojat täynnään vuodenaikaan ja keliin katsomatta! Parempi olisi vain laittaa elinikäinen ajokielto näille tumpeloille ja keski-ikäisille akoille sekä vanhuksille.

  Anders-Simon sanomisissa on aina pientä ironiaa, otan aina hänet liian vakavasti. Hänen ironiansa/oveluutensa ansiosta tulee ehkä ajatelleeksi asioita. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit