Poliisin opastusta alinopeuskuskeille. Toivottavasti joskus Suomessa.

8 kommenttia

"Tämän videon poliisi päätti ohjata hitaasti ajavan auton toiselle kaistalle, sillä hänen mielestään auto ajoi liian hiljaa."http://www.vivas.fi/poliisi-tekee-sen-minka-jokainen-haluaisi-tehda-liikenteessa-katso-hauska-video/  
 • Asiallista toimintaa poliisilta. Homman olisi tosin voinut hoitaa yhtälailla pari metriä kauempaakin.

    
 • En tiedä, missä video oli kuvattu, mutta meikäläisen säännöstön nojalla erikoista käytöstä tuo poliiseilta oli. Ajoetäisyys oli tosiaan hämmästyttävä, eikä millään tavalla tehtävän edellyttämä. Poliisin edessä ajavan nopeuskaan ei poikennut muista millään tavalla, joten luultavasti siinä ajettiin suurinta sallittua. Liikennettäkin oli sen verran, että autot oli perusteltua jakaa kaikille kaistoille sujuvuuden ja välityskyvyn maksimoimiseksi sekä ruuhkan minimoimiseksi.  Tilanne olisi ollut toinen, jos kuski olisi ajanut muita hitaammin, vaan ei ajanut.  Miten Opelixi määrittelet alinopeuskuskin ja mistä päättelet, että siinä opastettiin alinopeuskuskia?

    
 • Herbert:

  En tiedä, missä video oli kuvattu, mutta meikäläisen säännöstön nojalla erikoista käytöstä tuo poliiseilta oli. Ajoetäisyys oli tosiaan hämmästyttävä, eikä millään tavalla tehtävän edellyttämä. Poliisin edessä ajavan nopeuskaan ei poikennut muista millään tavalla, joten luultavasti siinä ajettiin suurinta sallittua. Liikennettäkin oli sen verran, että autot oli perusteltua jakaa kaikille kaistoille sujuvuuden ja välityskyvyn maksimoimiseksi sekä ruuhkan minimoimiseksi.


  Poliisilla on lupa ajaa muita lujempaa, ja vasemman kaistan autoilija ei antanut nopeampansa ohittaa.  Minä väistän nopeampia, koska en voi aina tietää onko nopeampi poliisi, enkä muutenkaan saavuta sillä mitään että hidastelen nopeampien ajoa.

    
 • Heti kun poliisi laittoi hälytysvalot päälle kuski väsiti asiaankuuluvasti! Sen sijaan poliisi hiillosti edellä ajavaa törkeästi roikkumalla puskurissa. Toivottavasti Suomessa ei tuollaisia poliiseja ole eikä tule.

    
 • just drive:


  Poliisilla on lupa ajaa muita lujempaa, ja vasemman kaistan autoilija ei antanut nopeampansa ohittaa.

  Minä väistän nopeampia, koska en voi aina tietää onko nopeampi poliisi, enkä muutenkaan saavuta sillä mitään että hidastelen nopeampien ajoa.
  Poliisilla on oikeus ajaa sääntöjen vastaisesti, jos virkatehtävien suorittaminen sitä edellyttää. Videon perusteella en usko, että kyse oli poliisi tarpeesta päästä lujempaa.

    
 • Jos poliisilla ei ole hälytysvalot päällä ei muilla liikkujilla ole mitään erikois velvollisuuksia poliisia kohtaan. Näin ainakin suomessa.

    
 • Poliisin opastusta alinopeuskuskeille. Toivottavasti joskus Suomessa.
  Tuon mukaan Poliisi syyllistyi tekoon josta seuraisi päiväsakkoja tai ajokieltoa. Poliisin tilannenopeus oli tuossa aivan liian korkea vaikkei olisi edes ylinopeutta.  Kiitos videosta, taas ymmärrän paremmin miksi liikenteessä käyttäydytään kuten siellä käyttäydytään. Ja peräänajoja varten on vakuutus mikäli ei ko. tilanteessa ole humalassa.  "Tyhmä saa olla, mutta ei kaahari"

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit