Mikä on Toyotalle tullut?

101 kommenttia
«134

Laaturaporttien kärkiryhmään pitkään kuulunut Toyota kompuroi nyt poljinvikoihin. Tammikuun lopussa maailman suurin autonvalmistaja on joutunut kutsumaan huoltoon miljoonia ajoneuvoja Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla.Kaasupolkimen ja jalkatilan mattoon liittyvät ongelmat ovat kumuloituneet eri maanosissa, vaikka jopa TM:n päätoimittaja nämä "väitetyt viat" ehti kumoamaan. Nyt sitten joutunee tunnustamaan ne tosiksi.Uuden Priuksen (ja Lexus HS250h hybridin) jarruongelmat taas kertovat, että ongelmia voi olla enemmänkin.Toyotan laaja mallivalikoima, aikaisempi hyvä laatu ja tiheät huoltovälit ovat siivittäneet sen kasvun maailman suurimmaksi, surullista jos tämä suuruus alkaa näkyä laadun heikkenemisenä.Hälyttävää on puolestaan saksalainen (Financial Times Deutchland) väite, että Toyota tiesi autojensa kaasupoljinongelmasta jo vuonna 2007, mutta ei tehnyt asialle mitään.

  
 • Kyllä se laadun heikkeneminen on ollut nähtävissä mm. dieselkoneiden heikossa kestävyydessä jo viimeisten vuosien ajan. Ei ole tullut yllätyksenä. :open_mouth:

    
 • En ole dieseleissä huomannut muuta vikaa kuin niissä D4D-sarjan alkumalleissa se kaksoismassavauhtipyörä. Mutta tuo Toyotan muu löpsähtäminen johtunee siitä, ettei autoja tehdä enää Japanissa. Kun niitä kymmeniä miljoonia autoja ei enää ehdi tekemään Japanissa niin sitten niitä aletaan tekemään autoilun paskamaissa, kuten Etelä-Afrikassa, Turkissa ja Englannissa. EIhän se nyt voi olla vaikuttamatta laatuun. En minäkään söisi puolalaisten tekemää karjalanpaistia.

    
 • Euro-osat on pilanneet Tojon! :ashamed:

    
 • ddr5:

  En ole dieseleissä huomannut muuta vikaa kuin niissä D4D-sarjan alkumalleissa se kaksoismassavauhtipyörä. Mutta tuo Toyotan muu löpsähtäminen johtunee siitä, ettei autoja tehdä enää Japanissa. Kun niitä kymmeniä miljoonia autoja ei enää ehdi tekemään Japanissa niin sitten niitä aletaan tekemään autoilun paskamaissa, kuten Etelä-Afrikassa, Turkissa ja Englannissa. EIhän se nyt voi olla vaikuttamatta laatuun. En minäkään söisi puolalaisten tekemää karjalanpaistia.
  Sinulla on dieseleiden suhteen aukko vikatiedoissa...

    
 • "EIhän se nyt voi olla vaikuttamatta laatuun. En minäkään söisi puolalaisten tekemää karjalanpaistia."

  Eli et ole ollut koskaan Puolassa? Siellä on aivan jumalattoman hyvä ruokakulttuuri, edulliset ravintolahinnat ja hyvät kaljat. Suomesta todennäköisesti ei edes etsimällä löydä niin hyviä ruokia kuin mitä siellä kunnon ravintoloista saa.  Mitä Tojoon tulee niin juurikin tuo liian suureksi kasvaminen ja tuotannon siirto ties minne on tuonut ongelmia. Samahan se on volkkarilla, Skoda voittaa vuodesta toiseen VW-konsernin sisäiset laatumittaukset tehtaiden välillä, koska volkkareita tekee pääasiassa turkkilaiset yms.

    
 • Suurin syy on ollut himo päästä maailman suurimmaksi autonvalmistajaksi tuotantomäärissä ja laatu on jäänyt toissijaiseksi seikaksi.

  Olisivat laittaneet tuon korolla-kaasun siihen formulaansa, siellä olisi saanut vetää talla pohjassa :lol:

    
 • ddr5:

  En ole dieseleissä huomannut muuta vikaa kuin niissä D4D-sarjan alkumalleissa se kaksoismassavauhtipyörä. Mutta tuo Toyotan muu löpsähtäminen johtunee siitä, ettei autoja tehdä enää Japanissa. Kun niitä kymmeniä miljoonia autoja ei enää ehdi tekemään Japanissa niin sitten niitä aletaan tekemään autoilun paskamaissa, kuten Etelä-Afrikassa, Turkissa ja Englannissa. EIhän se nyt voi olla vaikuttamatta laatuun. En minäkään söisi puolalaisten tekemää karjalanpaistia.
  eihän toyota edes omista kaikkia tehtaita vaan osa on alihankintamallisia vrt.valmet automotive suomessa (porsche)

  esim tukin tehdas on tuollainen ja eipä tehtaan omistaja ole mikään pikku tekijä...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sabanc%C4%B1_Holding

    
 • Iku-Turso:

  Laaturaporttien kärkiryhmään pitkään kuulunut Toyota kompuroi nyt poljinvikoihin. Tammikuun lopussa maailman suurin autonvalmistaja on joutunut kutsumaan huoltoon miljoonia ajoneuvoja Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla.

  Kaasupolkimen ja jalkatilan mattoon liittyvät ongelmat ovat kumuloituneet eri maanosissa, vaikka jopa TM:n päätoimittaja nämä "väitetyt viat" ehti kumoamaan. Nyt sitten joutunee tunnustamaan ne tosiksi.

  Uuden Priuksen (ja Lexus HS250h hybridin) jarruongelmat taas kertovat, että ongelmia voi olla enemmänkin.

  Toyotan laaja mallivalikoima, aikaisempi hyvä laatu ja tiheät huoltovälit ovat siivittäneet sen kasvun maailman suurimmaksi, surullista jos tämä suuruus alkaa näkyä laadun heikkenemisenä.

  Hälyttävää on puolestaan saksalainen (Financial Times Deutchland) väite, että Toyota tiesi autojensa kaasupoljinongelmasta jo vuonna 2007, mutta ei tehnyt asialle mitään.
  Mitä väliä, vai onko elämäsi ainoa huomion kohde se että onko KOHUA vai eikö ole KOHUA?? Iltalehtikansalta ei kai voi enempää odottaa...  Muutamassa autossa konkretisoitunut vika, ja kaikkiin saadaan korjattua iskemällä pieni metallipala kiinni. Miten joku edes jaksaa kummemmin noteerata tuollaista?  Saksalaiset korruptiokonsernistit tietenkin ottavat asiasta minkä irti saavat nyt kun voivat. Vaikka on tietenkin huono juttu jos Toyota on ollut toimimatta pitkään ja jos on ollut tietoinen ongelman vakavuudesta, niin väitän että Saksalaisista merkeista suurin osa ainakin on syyllistynyt vähintään yhtä pahaan toimintaan. Ja vaarallisia vikoja on heillä ollut varmasti enemmän.

    
 • Tässä on kyse siitä, että kun se vika - sinänsä raskauttava - on Toyotassa, niin asiasta nousee suuri haloo. Vähän verrattavissa siihen että kun Volvossa on jokun vika, niin nimimerkki HeinzKetchup iskee kiinni kuin sika limppuun . . .  Sorry, mutta oli pakko tehdä tuo vähän ontuva vertaus . . mutta siis kyse on siitä että ehkä tuota Toyotan laadun heikkenemistä on liioiteltu ja sitä paitsi eikö Toyota ole aika perusteellinen noissa takaisinkutsunnoissan.

    
 • Putput:

  Vaikka on tietenkin huono juttu jos Toyota on ollut toimimatta pitkään ja jos on ollut tietoinen ongelman vakavuudesta, niin väitän että Saksalaisista merkeista suurin osa ainakin on syyllistynyt vähintään yhtä pahaan toimintaan. Ja vaarallisia vikoja on heillä ollut varmasti enemmän.


  Väittäähän voi vaikka mitä, esim. että kuu on juustoa. Tekniikassa ja tieteessä väite vain pitää todistaa - joko vääräksi tai oikeaksi.  Toisillakin valmistajilla on/on ollut ongelmia, totta. Muistan esim. Audilla olleen joskus kauan sitten (prekambrikaudella, Audi 5000?)USA:ssa ongelmia automaattivaihteistonsa kanssa: siellä jotkut ryntäyttivät Audinsa autotallin takaseinän läpi. Audi väitti ensin kuskien käyttävän väärin vaihteita (mikä piti paikkansa), nöyrtyi sitten lisäämään lukitussalvan vaihdekeppiin. (Putput, toisit lisäarvoa kommenteillesi, jos etsisit jostain muualtakin kuin päästäsi perusteita mielipiteillesi).  No, Tokiosta kuului taas kummia. Giganttinen Toyota laastaroi autojensa turvajärjestelmiä. Uusiin autoihin yhtiö ilmoittaa asentavansa moottorinsammutusjärjestelmän. Kun kaasu- ja jarrupoljinta polkaistaan samanaikaisesti, moottori kuolee.  Samalla kerrottii yhtiön tutkivan Corollan ohjaustehostimien ongelmia. Mitä helkuttia, onko sellaisiakin ilmennyt? Oliko Toyotan laatu myytti, joka kantoi katsastuksen yli mutta sitten satunnaisesti saattoi pettää ja aiheuttaa onnettomuuden?  Urban Cruiserin kolme tähteä Euro NCAP -kolaritestissä sitten narautti: Toyotakin yrittää kaikkien muiden autonvalmistajien tapaan säästää siinä mikä ei erotu potentiaalisen ostajan silmiin.  Toyotan kaasupoljinten takertumisen epäillään aiheuttaneen yli 30 liikenneKUOLEMAA USAssa. Ongelmista seuraavat ryhmäkanteet (Amerikan tyyliin) voivat aiheuttaa Toyotalle useiden miljardien dollarien vahingonkorvausvaatimukset.  Toyota on minusta tehtaillut tylsiä mutta luotettavia autoja. Jos luotettavuus otetaan pois niin mitä jää jäljelle? Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda kumarteli anteeksipyytävästi Tokion lehdistötilaisuudessa ja vakuutteli, ettei yhtiö ole pyrkinyt salailemaan ongelmia. Salailu olisikin jo rikos.    
 • Iku-Turso:

  Putput:
  Vaikka on tietenkin huono juttu jos Toyota on ollut toimimatta pitkään ja jos on ollut tietoinen ongelman vakavuudesta, niin väitän että Saksalaisista merkeista suurin osa ainakin on syyllistynyt vähintään yhtä pahaan toimintaan. Ja vaarallisia vikoja on heillä ollut varmasti enemmän.  Väittäähän voi vaikka mitä, esim. että kuu on juustoa. Tekniikassa ja tieteessä väite vain pitää todistaa - joko vääräksi tai oikeaksi.

  Toisillakin valmistajilla on/on ollut ongelmia, totta. Muistan esim. Audilla olleen joskus kauan sitten (prekambrikaudella, Audi 5000?)USA:ssa ongelmia automaattivaihteistonsa kanssa: siellä jotkut ryntäyttivät Audinsa autotallin takaseinän läpi. Audi väitti ensin kuskien käyttävän väärin vaihteita (mikä piti paikkansa), nöyrtyi sitten lisäämään lukitussalvan vaihdekeppiin. (Putput, toisit lisäarvoa kommenteillesi, jos etsisit jostain muualtakin kuin päästäsi perusteita mielipiteillesi).

  No, Tokiosta kuului taas kummia. Giganttinen Toyota laastaroi autojensa turvajärjestelmiä. Uusiin autoihin yhtiö ilmoittaa asentavansa moottorinsammutusjärjestelmän. Kun kaasu- ja jarrupoljinta polkaistaan samanaikaisesti, moottori kuolee.

  Samalla kerrottii yhtiön tutkivan Corollan ohjaustehostimien ongelmia. Mitä helkuttia, onko sellaisiakin ilmennyt? Oliko Toyotan laatu myytti, joka kantoi katsastuksen yli mutta sitten satunnaisesti saattoi pettää ja aiheuttaa onnettomuuden?

  Urban Cruiserin kolme tähteä Euro NCAP -kolaritestissä sitten narautti: Toyotakin yrittää kaikkien muiden autonvalmistajien tapaan säästää siinä mikä ei erotu potentiaalisen ostajan silmiin.

  Toyotan kaasupoljinten takertumisen epäillään aiheuttaneen yli 30 liikenneKUOLEMAA USAssa. Ongelmista seuraavat ryhmäkanteet (Amerikan tyyliin) voivat aiheuttaa Toyotalle useiden miljardien dollarien vahingonkorvausvaatimukset.

  Toyota on minusta tehtaillut tylsiä mutta luotettavia autoja. Jos luotettavuus otetaan pois niin mitä jää jäljelle? Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda kumarteli anteeksipyytävästi Tokion lehdistötilaisuudessa ja vakuutteli, ettei yhtiö ole pyrkinyt salailemaan ongelmia. Salailu olisikin jo rikos.
  Olikos Iku-Tursolta unohtunut muutamat saksalaisten (ja muiden merkkien) kampanjat viime vuosiltaKIN?

  Täälläkin on linkkejä ko. listauksiin.

  Lisäksi minkään muun valmistajan mokiin ei ole jostain kumman syystä koskaan pureuduttu moisella tarmolla. Oliskos konkurssikypsien autonvalmistajien ahdingolla jotain tekemistä tämän kanssa? Mene ja tiedä, tiedän vain että esimerkiksi ko. kaasupoljinvika ei koske omaa Japanissa valmistettua Toyotaa, kun siinä on nääs paikallisen ja laadukkaan alihankkijan toimittama osa, ei jenkkikakkaa :lol:    
 • Ongelmia on muillakin, tämän kuun alussa Honda kutsui (maailmanlaajuisesti) 646000 autoa korjattavaksi. Ikkunan sähkökytkinvika saattaa sytyttää auton tuleen (just playing Jazz).  Vähän aiemmin (täällä TM-marttakerhossa) takaisinkutsukampanjoita pidettiin hyvänä asiana kunhan sen teki Toyota, muilla merkeillä se taas markkeerasi surkeaa laatua.    
 • Onhan se ihan selvä, että erilaiset tavoitteet johtavat erilaisiin tuloksiin. Tavoitteita on tässä kaksi:  1) olla maailman laadukkain  vai  2) olla maailman suurin  Osittain noita voi yhdistellä, mutta ristiriidattomia ne eivät ole. 90-luvun lopulta lähtien pyrkimys on ollut tavoitteessa 2, ja se alkaa nyt näkyä. Joissain jenkkilehdissä (ei autoalan lehti&#228:wink: on haastateltu Toyolla asiantuntijatehtävissä toimineita henkilöitä, he ovat kertoneet tuotantolukujen ajaneen Toyotan perusfilosofian edelle jo vuosia sitten. Tulokset alkavat näkyä.

    
 • Luin, että VW Touaregissa on 27 kertaaa enemmän vikoja kuin Honda Insightissa.  Laitetaaan nyt vielä koko luotettavuustilasto näytille.  http://content.usatoday.com/communities/driveon/post/2009/10/620000533/1

  :smile:

    
 • Derrick:

  Luin, että VW Touaregissa on 27 kertaaa enemmän vikoja kuin Honda Insightissa.

  Laitetaaan nyt vielä koko luotettavuustilasto näytille.

  http://content.usatoday.com/communities/driveon/post/2009/10/620000533/1


  :smile:
  Ja silti. Kumman ottaisit, jos saisit valita?    
 • Volkkarin tietysti, pitäisin sitä 2 vuotta.  _____________________________________________

  When it comes to predicted reliability -- coming after years of gab from Detroit about how its cars don't break down anymore -- six American brands rank dead last in Consumer Reports' latest predictions on automotive reliability being released right now. At the other extreme, the best brand is Toyota's Scion.  The worst is Chrysler and its least-reliable model is the Town & Country minivan, pictured above. A third of Chrysler, Jeep or Dodge models are considered much worse than average including the new Dodge Journey crossover. Only one Chrysler product is recommended by the magazine, the Dodge Ram 1500 pickup in the four-wheel-drive version. Last year, none got the nod.  And the best: The top seven are all Japanese, led by Toyota's Scion, with the eighth a South Korean, Hyundai. Toyota and Honda dominate the reliability charts. Three of the top five models are made by Toyota, including the Lexus ES, Toyota Venza, and Toyota Yaris hatchback. Number one is the Honda Insight, pictured above right. In the press release, Consumer Reports touts the reliability of Fords, saying it is the only Detroit maker with "world-class reliability," yet the top ranking Ford brand is Mercury at 10th, followed by Ford at 16th and Lincoln at 20th. The report lauds the Ford Flex crossover, but rips on all-wheel-drive Lincoln clones of Ford cars, the MKS, MKX and MKZ. "They are now consistently making cars with world-class reliability," said Rik Paul, automotive editor of the magazine. The Ford Fusion and Mercury Milan, both built on the same platform, beat out the Honda Accord and Toyota Camry in reliability for the second year in a row.  There are vast differences between models. A new Honda Insight is 27 times less likely to have a problem than the biggest dog in the pack, the Volkswagen Touareg, Consumer Reports says.  Here's the brand ranking, best to worst:  1. Scion  2. Honda  3. Toyota  4.
  Infiniti  5. Acura  6. Mitsubishi  7. Lexus  8. Hyundai  9. Porsche  10. Mercury  11. Saab  12.Subaru  13. Suzuki  14. Kia  15. Mazda  16. Ford  17. Nissan  18. Volvo  19. Buick  20. Lincoln  21. Volkswagen  22. Pontiac  23. Mercedes-Benz  24. Audi  25. Chevrolet  26. BMW
  27. Mini  28. GMC  29. Saturn  30. Jeep  31. Dodge  32. Cadillac  33. Chrysler

  Näin se menee, valitettavasti. Mutta mallithan oli eri kuin Euroopassa.  :smile:

    
 • Pauli Petteri:

  Derrick:
  Luin, että VW Touaregissa on 27 kertaaa enemmän vikoja kuin Honda Insightissa.

  Laitetaaan nyt vielä koko luotettavuustilasto näytille.

  http://content.usatoday.com/communities/driveon/post/2009/10/620000533/1


  :smile:


  Ja silti. Kumman ottaisit, jos saisit valita?


  ottaisin myös volkkarin ja myisin heti kun mahdollista. :lol:    
 • Derrick:

  Luin, että VW Touaregissa on 27 kertaaa enemmän vikoja kuin Honda Insightissa.

  Laitetaaan nyt vielä koko luotettavuustilasto näytille.

  http://content.usatoday.com/communities/driveon/post/2009/10/620000533/1
  Nopeastihan ne Insightin viat ovat selvinneet, eihän autoa ole edes vielä kauan myyty :wave:  Linkkisi faktat perustuvat "Vikaennusteeseen" - mitähän tuokin mahtaa oikein olla...    
 • En usko, että laatu on Toyotalla mihinkään kadonnut. Kilpailijat vaan ovat saaneet etumatkaa kiinni. Tämän hetkiset lööpit jenkkilässä on lähinnä oman autoteollisuuden pönkittämistä ja Toyotan epäonnistumisella mässäilyä. Samaa ne saksalaisten väitteet.

  Erikoisinta oli sen jenkkiläisen poliitikon kehotuksen jättää Toyotalla ajamatta. Aivan sama kuin saksalainen poliitikko sanoisi, että älkää missään nimessä käyttäkö Nokian valmistamaa matkapuhelinta, sillä sen akku voi räjähtää.  Näistä kohuista huolimatta Toyota on pärjännyt katsastustilastoissa ja laatumittauksissa erinomaisesti myös vuonna 2009 - niin meillä (merkkien merkki 2.sija ja a-katsastuksen tilastoissa kärkipääss&#228:wink: , Ruotsissa, Saksassa (laadukkain merkki Autobildin mukaan) kuin Yhdysvalloissakin.  Itselläni on nyt toinen perättäinen Toyota ja näin vähillä ongelmilla tai häiriöillä en ole aiempien automerkkieni kanssa selvinnyt.  Jatkossa Toyota varmasti kiinnittää parempaa huomiota alihankkijoihin. Jenkkiläisten ja saksalaisten tekemät himmelit pois, niin ei tarvitse takaisin kutsua.  p.s. Prius on nyt sitten myös yksi parhaista talviautoista Suomessa ja taksitolpalta voi käydä vahvistamassa auton vähävikaisuudenkin.

    
 • Niinpä.. en tiedä kuinka paljon vaikuttaa se että toyota malleja ei enää valmisteta japanissa.. Silti vaikkakin toyota on reagoinut (hyvä niin) huomattuun riskitekijään, toyota malleja sijoittuu katsastustilastoissa kiitettävästi kärkisijoille.. Eli ei se laatu niin heikkoa ole.  En halua provosoida mitenkään mutta on aika jännä miten toyotan takaisin kutsu korjaukseen herättää niin paljon huomiota mutta muiden merkkien kutsut "unohdetaan" helpommin? Esim. Helsinginsanomissa 13.2.2010 julkaistu juttu autojen takaisin kutsuista kertoo esim. saksalaispremiumien suhtautumisesta asiaan;  "Esimerkiksi Mercedes-Benz ja BMW ovat ilmoittaneet Trafille vain muutaman autoyksilön takaisinkutsut, vaikka viralliselta saksalaiselta KBA:n (Kraftfahrt-Bundesamt) listalta löytyy isoja kampanjoita"  Esim. Bmw:lla on ollut jo aiemminkin kutsuja mutta kuka niistä haloota nostaa?

  http://www.taloussanomat.fi/kulutustavarat/2008/08/14/bmw-vetaa-autoja-myynnista/200821047/12  Alla olevasta Aken tilastosta näkee että takaisinkutsut eivät ole kovin harvinaisia ja yhden automerkin mollaaminen ehkä kertoo jostain muusta tarkoituksesta..

  http://www.ake.fi/ake/akerecall/RecallList.aspx?&kohde=0

    
 • Jan79:

  Niinpä.. en tiedä kuinka paljon vaikuttaa se että toyota malleja ei enää valmisteta japanissa.. Silti vaikkakin toyota on reagoinut (hyvä niin) huomattuun riskitekijään, toyota malleja sijoittuu katsastustilastoissa kiitettävästi kärkisijoille.. Eli ei se laatu niin heikkoa ole.

  En halua provosoida mitenkään mutta on aika jännä miten toyotan takaisin kutsu korjaukseen herättää niin paljon huomiota mutta muiden merkkien kutsut "unohdetaan" helpommin? Esim. Helsinginsanomissa 13.2.2010 julkaistu juttu autojen takaisin kutsuista kertoo esim. saksalaispremiumien suhtautumisesta asiaan;


  Eiköhän ole niin, että nämä halvemmilla merkeillä ajavat ovat pitäneet kovaa meteliä ns.kalliimpien vioista. Ainakin näillä palstoilla kiivaasti haettu vikatilastoja lähinnä parista sakumerkistä. Mistäköhän johtunee, että nämä kalliimmilla ajavat eivät juurikaan arvostele näitä peruskinnereitä. Luultavasti mielenkiinto ei riitä vai mitä.

    
 • Katsastushylyt.  Paljon mainostetussa Bemarin viitossarjassa 14,02 prosenttia katsastushylkyjä.  Toyotat ei kyllä pahemmin perää pidä.

  http://www.a-katsastus.fi/Autolija-info/Documents/A-Katsastus_vikatilasto_2009.pdf

    
 • Derrick:

  Katsastushylyt.

  Paljon mainostetussa Bemarin viitossarjassa 14,02 prosenttia katsastushylkyjä.

  Toyotat ei kyllä pahemmin perää pidä.

  Kannattaa vähän tarkastella tuota taulukon kilometrilukemaa. Keskimääräiset kilometrit esim. sadannen sijan paikkeilta löytyvillä VW:n Transporterilla 204 tkm(!) ja M-B:n E-sarjalla 158tkm. 5-sarjalaisellakin keskimäärin 85 tkm, mikä tarkoittanee että joukossa on aika paljon ajettuja yksilöitä.  Avensiksella on suunnilleen sama vikaprosentti kuin Passatilla, mutta kilometrejä on Passateilla ajettu keskimäärin 20 tkm enemmän. Pitäisin tuolla perusteella Passattia jopa laadukkaampana kuin Avensista.  Kärjestä ei löydy keskimääräistä enemmän ajettuja autoja, lukuunottamatta parinkymmenen paikkeilla olevia LandCruiseria ja Pathfinderia, joiden luulisikin olevan vahvoja käyttötarkoitus huomioon ottaen.    
 • AkiK:

  Avensiksella on suunnilleen sama vikaprosentti kuin Passatilla, mutta kilometrejä on Passateilla ajettu keskimäärin 20 tkm enemmän. Pitäisin tuolla perusteella Passattia jopa laadukkaampana kuin Avensista.
  Onko 4,21 ja 4,83 suunnilleen sama? Missä noita VW-laseja oikein myydään, joiden avulla saadaan tilastotkin näyttämään sellaisilta, kuin itse haluaisi?

    
 • A Tapio:

  Tämän hetkiset lööpit jenkkilässä on lähinnä oman autoteollisuuden pönkittämistä ja Toyotan epäonnistumisella mässäilyä. Samaa ne saksalaisten väitteet.
  Erikoisinta oli sen jenkkiläisen poliitikon kehotuksen jättää Toyotalla ajamatta.
  Kannattaa jättää lööpit sikseen ja katsoa tosiasioita. Vikaa on löytynyt, tietoa on pimitetty ja oikeusjuttuja seuraa. Juttu on todellinen, pörssiarvo on romahtanut 21 mrd dollaria. Ei varmaan naurata Tokiossa, ennenaikaan olisi jo tehty harakirejä.  Muissakin autoissa on vikoja, mutta se ei oikeastaan tämän tapauksen kannalta ole kovin olennaista.  Tähän asti Toyota on saanut nauttia lähes kokonaan positiivisesta julkisuudesta, varsinkin USA:ssa osittain ansiottakin Priuksen takia (muu mallisto siellä ei todellakaan ole ollut mitään eko-ihmeit&#228:wink:. Nyt tulee sitten kääntöpuoli esiin.    
 • Jan79:

  Niinpä.. en tiedä kuinka paljon vaikuttaa se että toyota malleja ei enää valmisteta japanissa.
  No jos auto tehdään eri valmistajan osista kuin mitä Japanissa käytetään niin voisin kuvitella sen jollakin tavalla vaikuttavan myöskin laatuun. Jos saisit valita, kuka sinulle pakkaa laskuvarjon niin valitsisitko 1) japanilaisen 2) turkkilaisen 3) etelä-afrikkalaisen pakkaaman laskuvarjon?    
 • AkiK:

  Derrick:
  Katsastushylyt.

  Paljon mainostetussa Bemarin viitossarjassa 14,02 prosenttia katsastushylkyjä.

  Toyotat ei kyllä pahemmin perää pidä.
  Kannattaa vähän tarkastella tuota taulukon kilometrilukemaa. Keskimääräiset kilometrit esim. sadannen sijan paikkeilta löytyvillä VW:n Transporterilla 204 tkm(!) ja M-B:n E-sarjalla 158tkm. 5-sarjalaisellakin keskimäärin 85 tkm, mikä tarkoittanee että joukossa on aika paljon ajettuja yksilöitä.

  Avensiksella on suunnilleen sama vikaprosentti kuin Passatilla, mutta kilometrejä on Passateilla ajettu keskimäärin 20 tkm enemmän. Pitäisin tuolla perusteella Passattia jopa laadukkaampana kuin Avensista.

  Kärjestä ei löydy keskimääräistä enemmän ajettuja autoja, lukuunottamatta parinkymmenen paikkeilla olevia LandCruiseria ja Pathfinderia, joiden luulisikin olevan vahvoja käyttötarkoitus huomioon ottaen.


  Hmm .. bemarissa näyttäisi olevan hylkyperusteena pakokaasupäästöt, no eipä tuo kovin pahalta vialta kuulosta toisaalta.

    
 • 11-vuotiaissa laatuerot alkaa näkyä kunnolla, ja pitäisin kyllä Toyotaa ja vaikkapa VW:tä ihan eri planeetalla olevina. Camryä hylätään 6,60 ja Passatia 37,64 prossaa, kai siinä jotain on. Toki Passatti ei ole ainoa paljon hylätty.

  TOYOTA

  CAMRY

  6,60%

  214

  2

  TOYOTA

  STARLET

  8,13%

  134

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  3

  TOYOTA

  COROLLA

  9,60%

  164

  pakokaasupäästöt

  iskunvaimennus

  käyttöjarru

  4

  TOYOTA

  AVENSIS

  10,38%

  215

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  5

  TOYOTA

  CARINA

  12,42%

  229

  käyttöjarru

  6

  SUBARU

  FORESTER

  12,77%

  197

  7

  MITSUBISHI

  LANCER

  13,17%

  164

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  8

  SUZUKI

  BALENO

  15,18%

  167

  käyttöjarru

  etuakselisto

  9

  HONDA

  CIVIC

  15,88%

  170

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  10

  MITSUBISHI

  PAJERO

  16,20%

  281

  käyttöjarru

  iskunvaimennus

  11

  NISSAN

  ALMERA

  17,32%

  175

  käyttöjarru

  alusta

  etuakselisto

  12

  SAAB

  9-5

  17,43%

  216

  taka-akselisto

  seisontajarru

  käyttöjarru

  13

  SAAB

  9-3

  17,77%

  189

  seisontajarru

  käyttöjarru

  etuakselisto

  14

  MAZDA

  323

  17,77%

  165

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  15

  SUZUKI

  SWIFT

  18,30%

  47

  käyttöjarru

  alusta

  pakokaasupäästöt

  16

  LADA

  SAMARA

  19,09%

  51

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  17

  MITSUBISHI

  CARISMA

  19,24%

  188

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  käyttöjarru

  18

  VOLKSWAGEN

  POLO

  21,00%

  156

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  19

  MAZDA

  323F

  21,05%

  160

  etuakselisto

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  20

  VOLVO

  S40

  21,07%

  196

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  21

  NISSAN

  MICRA

  21,19%

  130

  käyttöjarru

  seisontajarru

  alusta

  22

  OPEL

  CORSA

  21,39%

  145

  pakokaasupäästöt

  jousitus

  seisontajarru

  23

  MAZDA

  626

  21,56%

  199

  etuakselisto

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  24

  HONDA

  CR-V

  22,48%

  201

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  jousitus

  25

  CHRYSLER

  NEON

  23,71%

  155

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  iskunvaimennus

  26

  FORD

  FIESTA

  24,67%

  51

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  seisontajarru

  27

  PEUGEOT

  106

  25,11%

  144

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  28

  OPEL

  ASTRA

  25,30%

  190

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  käyttöjarru

  29

  MERCEDES-BENZ

  C

  25,48%

  230

  käyttöjarru

  etuakselisto

  ohjauslaitteet

  30

  FORD

  FOCUS

  25,51%

  171

  seisontajarru

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  31

  MITSUBISHI

  GALANT

  25,55%

  210

  etuakselisto

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  32

  SEAT

  IBIZA

  25,58%

  148

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  seisontajarru

  33

  SKODA

  OCTAVIA

  25,67%

  236

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  etuakselisto

  34

  PEUGEOT

  306

  26,05%

  188

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  seisontajarru

  35

  NISSAN

  PRIMERA

  26,39%

  199

  etuakselisto

  käyttöjarru

  seisontajarru

  36

  FORD

  GALAXY

  26,47%

  223

  seisontajarru

  37

  CITROEN

  XANTIA

  26,58%

  219

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  38

  CITROEN

  BERLINGO

  26,98%

  211

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  39

  VOLVO

  S80

  27,21%

  202

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  ohjauslaitteet

  40

  SKODA

  FELICIA

  27,37%

  164

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  41

  AUDI

  A3

  27,64%

  178

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  etuakselisto

  42

  HONDA

  ACCORD

  27,81%

  207

  seisontajarru

  käyttöjarru

  43

  BMW

  3-sarja

  27,84%

  196

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  44

  SEAT

  CORDOBA

  28,16%

  171

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  45

  BMW

  5-sarja

  28,18%

  224

  seisontajarru

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  46

  CITROEN

  SAXO

  28,72%

  129

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  47

  VOLVO

  V40

  28,90%

  219

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  48

  VOLKSWAGEN

  GOLF

  29,78%

  185

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  49

  FIAT

  BRAVO

  30,37%

  148

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  50

  RENAULT

  MEGANE

  30,49%

  189

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  alusta

  51

  FIAT

  BRAVA

  30,60%

  157

  käyttöjarru

  etuakselisto

  iskunvaimennus

  52

  CHRYSLER

  VOYAGER

  31,12%

  223

  seisontajarru

  ohjauslaitteet

  käyttöjarru

  53

  FORD

  KA

  31,15%

  51

  käyttöjarru

  seisontajarru

  pakokaasupäästöt

  54

  RENAULT

  TWINGO

  31,47%

  122

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  55

  VOLKSWAGEN

  BORA

  31,54%

  213

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  56

  OPEL

  VECTRA

  32,27%

  214

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  taka-akselisto

  57

  CHRYSLER

  GRAND VOYAGER

  32,76%

  227

  seisontajarru

  ohjauslaitteet

  käyttöjarru

  58

  RENAULT

  CLIO

  33,56%

  136

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  jousitus

  59

  NISSAN

  MAXIMA

  34,62%

  210

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  etuakselisto

  60

  FORD

  ESCORT

  34,75%

  51

  alusta

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  61

  OPEL

  OMEGA

  34,77%

  235

  ohjauslaitteet

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  62

  CITROEN

  XSARA

  34,90%

  197

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  ohjauslaitteet

  63

  AUDI

  A6

  35,10%

  242

  etuakselisto

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  64

  MERCEDES-BENZ

  E

  35,22%

  332

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  etuakselisto

  65

  VOLVO

  S70

  35,35%

  239

  ohjauslaitteet

  käyttöjarru

  etuakselisto

  66

  FIAT

  PUNTO

  35,86%

  128

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  seisontajarru

  67

  FORD

  PUMA

  36,43%

  50

  seisontajarru

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  68

  PEUGEOT

  206

  36,61%

  146

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  69

  PEUGEOT

  406

  36,65%

  199

  käyttöjarru

  taka-akselisto

  jousitus

  70

  VOLKSWAGEN

  PASSAT

  37,64%

  253

  etuakselisto

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  71

  SEAT

  TOLEDO

  37,98%

  268

  käyttöjarru

  alusta

  ohjauslaitteet

  72

  AUDI

  A4

  38,54%

  216

  etuakselisto

  käyttöjarru

  ohjauslaitteet

  73

  VOLVO

  V70

  38,94%

  269

  käyttöjarru

  etuakselisto

  seisontajarru

  74

  PEUGEOT

  PARTNER

  39,50%

  203

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  75

  FORD

  MONDEO

  40,89%

  214

  etuakselisto

  käyttöjarru

  pakokaasupäästöt

  76

  RENAULT

  LAGUNA

  40,99%

  219

  käyttöjarru

  etuakselisto

  jousitus

  77

  RENAULT

  KANGOO

  41,70%

  181

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  seisontajarru

  78

  CHEVROLET

  TRANS SPORT

  42,07%

  220

  alusta

  pakokaasupäästöt

  käyttöjarru

  79

  ALFA ROMEO

  156

  42,15%

  182

  pakokaasupäästöt

  etuakselisto

  käyttöjarru

  80

  FIAT

  MAREA

  47,20%

  184

  käyttöjarru

  etuakselisto

  pakokaasupäästöt

  81

  VOLKSWAGEN

  TRANSPORTER

  50,76%

  401

  käyttöjarru

  etuakselisto

  ohjauslaitteet

  * Huomioitu vain ne viat, joita on ollut vähintään kymmenessä ko. mallisessa autossa

  Taulukossa on näkyvillä kunkin automallin keskimääräinen mittarilukema katsastushetkellä

    

 • Hmm .. bemarissa näyttäisi olevan hylkyperusteena pakokaasupäästöt, no eipä tuo kovin pahalta vialta kuulosta toisaalta.  No ei. Pari litraa masinolia tankkiin niin eiköhän tuo mene leimasta läpi.    
 • ddr5:

  Hmm .. bemarissa näyttäisi olevan hylkyperusteena pakokaasupäästöt, no eipä tuo kovin pahalta vialta kuulosta toisaalta.

  No ei. Pari litraa masinolia tankkiin niin eiköhän tuo mene leimasta läpi.
  Miten nykyautot muuten suhtautuvat masinoleihin ym.?    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit