Kaatuvat ranskalaiset & italialainen

6 kommenttia

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/04/citroenin_tila-auto_kaatui_katolleen_hirvitestissa_1634489.htmlCitroën Nemo, sisarmallit Peugeot Bipper ja Fiat Qubo ovat domino-nappuloita: helposti kaatuvia! Tämä uutinen balsamina heidän haavoille, jotka ovat kokeneet, että vain Toyotaa morkataan. ( Syystä tai syyttä ).  
 • Tämä ei nostanut tulta, ehkä nyt kun sama uutinen tuli TM.nettiin, voi jatkaa pari riviä. Tuo ajonvakautus pitäisi laittaa heti Suomessa pakollisten auton varusteiden joukkoon.  Silloin kyllä vaikka Daciat ja jotkin pikkuautot jäisivät ainakin joksikin aikaa rajojen ulkopuolelle. Mutta voisi kuvitella valmistajien kuitenkin reagoivan ja lisäävän tämän tärkeän turvavarusteen kaikkiin malleihinsa.

    
 • ajonvakautus tulee pakolliseksi varusteeksi 2012

  ainakin näin muistelisin...

    
 • Saa tuollaisen korkean auton kaatumaan vaikka siinä olisikin ESP. Fysiikanlakeja ei ole vielä voitettu. Toki normaaliajotilanteissa ajonvakautus on erinomainen varuste, joka olisi syytä olla vakiona. Ja varusteen tarpeellisuus korostuu juuri korkeanpainopisteen omaavissa autoissa.  Urheilullisissa autoissa tulisi vakautuksen kuitenkin sallia jonkun verran luistoa, jotta ei aivan ajotaito unohtuisi. Ja tietysti poiskytkentä olisi hyvä optio ainakin ajotaidon harjoittelussa.

    
 • Aivan, ajotaidon harjoitteluun ja varmasti myös Suomen talvisiin jumiolosuhteisiin mahdollisuus kytkeä elektroniset valvojat hetkeksi pois on tarpeen. Maastoajossa erityisesti.

    
 • finman:

  ajonvakautus tulee pakolliseksi varusteeksi 2012
  ainakin näin muistelisin...
  ajonvakautuksiakin on erilaisia kuten esim tässä

  http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/23/renault-kangoo-faalt-tijdens-elandtest

  aika reilusti nousee vaikka autossa on esp..

    
 • Eiköhän noita kaatuvia erilaisia kaappiautoja ole maailma pullollaan, suurimmassa osassa ei mitään ESPejä.

  Kuinkahan moni pikkupakun ostaja ja/tai kyydissään olevat kuolee vuosittain äkkinäisessä väistötilanteessa?

  Eipä se taida ketään kiinnostaakaan, kun se on ihan oletettavaa että kaappiauto kaatuu helposti. Ostajan pitää älytä tilata "Entourage"-paketti, johon sitten sisältyy myös turvallisuus extra-mukitelineiden ja sadetunnistimen lisäksi. :xmas:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit