Lyhytikäiset kondensaattorit

2 kommenttia

Näkyypä olevan tuollainen otsikko usimmassa TM:ssä. Pitää odottaa että tulee lehti kotiin ja lukea se juttu illalla. Tulipahan vaan mieleen nuo digiboksit joiden kondensaattoreista on kirjoiteltu jo yli kymmenen vuotta. Itse kun en noista asioista mitään ymmärrä ei auta kun ihmetellä mitä kaikkea paskaa ihmisille on saanut myydä. En enää digibokseja ostele vaan käytän IPTV palvelua, tuntuu toimivan tallennukset täydellisesti, ainakin tähän asti.

  
 • Terve.
  Minä ymmärrän ja mielestäni asiaa käsiteltiin hyvin pintapuolisesti ja artikkelista sai epämääräisen kuvan. Oikein on se, että tämä on varmaankin elektroniikan heikoin lenkki, mutta toisaalta asia on täysin hallittavissa, jos niin halutaan. Arrheniuksen laki on se työkalu, jolla kondensaattorin elin-ikä mitoitetaan. Lämpö lyhentää elinikää, mutta se mekanismi tunnetaan yleisesti ottaen kuitenkin ja pystytään hallitsemaan. Kun elektroniikkaa on lähes kaikessa, eikä kaikki laitteet ole rikki, on tämä todistettu.
  Timo Juutilainen

    
 • Tämä koskee kaikkia sähkölaitteita tietokoneet ja telkat mukaan lukien.

  Ympyrä on sulkeutunut 50-60v sitten joka isäntä osasi korjata putkiradion ja telkkarin. Hyllyssä oli nippu radioputkia, mikä putki ei hehkunut, vaihdettiin tilalle uusi.

  Ko. elkot yleensä hajoaa siten, että kansi pullistuu - kuten artikkelissa todetaan. Mitään sen suurempaa ymmärrystä ei tarvita, kunhan vain varovasti irroittaa entisen ja juottaa uuden tilalle. Lopputulos on parempi, kuin uusi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit