TM iPadissa. Erinomaista!

11 kommenttia

Hienosti tehty iPad sovellus lehdestä. Mihin enää tarvitsen painettua lehteä.

Ainoastaan lehden lataaminen 3G yhteydelläni (3-8 Mbit/s nopeudella), joka kesti noin 7 minuuttia, tuntui pitkältä. Mutta kannatti odottaa. :smile:Mikä mahtaa olla kestotilauksen hinta?Hyvä TM :hug:

  
 • Itse lukisin lehden mieluimmin isommalta ruudulta, jos sähköisenä on saatavissa. On esim. kokosivun testiartikkelit 22" ruudultakin edelleen pientä luettavaa ja tarvii zoomailla.  PS. lukulasit on vasta hankittu. :sunglasses:

     • TM on tehnyt hienosti tekstien vierityksen ja pikkukuvien suurennuksen, jossa kuvia klikkaamalla saa suurempaan ikkunaan kuvan vaihdettua. Myös videot on helppo avata katsottavaksi.

  Lisäteksti ja taulukot saadaan omasta ikonista klikattua auki.  Alareunaan saa tarvitessa sivukartan ja pikavalikoita josta voi nopeasti päästä halutulle sivulle.

  Myös kahden sormen pyyhkäisyllä pääsee suoraan seuraavaan juttuun.  P.S. Esittelyvideo ei toimi iPadissa. Toivottavasti toimii tietokoneissa.

  https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/muut/tekniikan-maailma-ipadissa

    
 • Odottelen tässä tietoja TM:ltä minkälaisilla ehdoilla voisin vaihtaa printtilehden kestotilauksen sähköiseen lehteen.

  Vuodenvaihde olisi otollinen ajankohta tehdä vaihto.

    
 • Odotin itsekin innolla tuota verkkolehteä koska näytenumeron perusteella lukukokemus oli yllättävän hyvä. Ei toki pärjää vielä paperiversion käytettävyydelle mutta aivan mainio luettava vaikka reissussa.  Nyt kun tuli tuo uusin lehti se näköjään ilmaantui tuonne iPadin kauppaankin. Olipahan järkytys kun katsoin hintaa, 4,99€!! Piti kahteen kertaan katsoa etteihän vain ollut 0,49c. Ei ollu.  Kestotilaajana en todellakaan aio maksaa viittä euroa että saan saman lehden iPadiin, toki lisä ominaisuuksia on mutta ei vitosen edestä.  Ipadissani siis majailee jatkossakin vain tuo näytenumero. Harmi.  t:S

    
 • Sattanen:

  Odotin itsekin innolla tuota verkkolehteä koska näytenumeron perusteella lukukokemus oli yllättävän hyvä. Ei toki pärjää vielä paperiversion käytettävyydelle mutta aivan mainio luettava vaikka reissussa.

  Nyt kun tuli tuo uusin lehti se näköjään ilmaantui tuonne iPadin kauppaankin. Olipahan järkytys kun katsoin hintaa, 4,99€!! Piti kahteen kertaan katsoa etteihän vain ollut 0,49c. Ei ollu.

  Kestotilaajana en todellakaan aio maksaa viittä euroa että saan saman lehden iPadiin, toki lisä ominaisuuksia on mutta ei vitosen edestä.

  Ipadissani siis majailee jatkossakin vain tuo näytenumero. Harmi.

  t:S


  Eiköhän tuo hinta ole tarkoitettu niille jotka ostavat lehtensä irtonumeroina, ei vuosikerran tilaajille.

  Printtilehden kestotilaajana en halua maksaa sähköisestä lehdestä. Sen sijaan olen valmis vaihtamaan nykyisen kestotilauksen iPadille jos hinta on kohdallaan.

    
 • Mites ristikoiden ja sudokujen täyttäminen onnistuu ilman näytön rikkomista? :snotty:

    
 • Tämä keskustelu osoittaa kuinka pihalla Internetin kehityksestä media-alan vakiintuneet toimijat on 15 vuotta olleet ja edelleen ovat. Viimeisin epätoivon lohtuhanke ja ajankulu on tämä iPad.

  Kyllä on typerä ja kestämätön ajatus tuoda sisältö yhdelle laitteelle.

  Ratkaisu ei ole mikään yksi ihmelaite vaan että sisältö ja palvelut on netissä millä tahansa laitteella katseltavana. Esim. minulla on Applen tietokone (futuristinen Macbook Air), PC (reliikki Lenovo) ja Nokian hienosti toimiva N8. Ilman salkkua olen N8:n varassa. Sohvalla lojuessani olohuoneen pöydällä käden ulottuvilla on ainavalmis Air. Sängyn vieressä on N8 joka on herätyskello ja josta katson aamun pääuutiset ja säätilan.

  Jos mukana on salkku siellä on Air ja joskus Lenovo jos työt sitä vaatii.

  Kyllä haluan katsella sisältöä joutoaikoina kaikkien laitteideni kautta. Internetin menestys on perustunut juuri tähän pilviajatteluun: "never bet, against the Net". En satavarmasti osta mitään erillislaitetta lehtien tai kirjojen sisältöä varten jos ja kun tämän ajatuksen ainoa logiikka on ko. mediayhtiön laskutushalu ja laitevalmistajan tarjoama revenue sharing tämän laitteen kautta.

  Ja vaikka minulla saattaa olla joku x-pad se ei voi olla ainoa kanava sisältöön.

  Vakiintuneilla markkinajohtajilla kuten HS, SK, TM tuntuu olevan muita suurempia vaikeuksia todellisuuden tajuamisen kanssa. Vastaavat uudet tulijat kuten US on ilahduttavia esimerkkejä nettivoimasta. No tässä ei ole mitään uutta, M. Waltarin sanoin näin on aina ollut ja aina oleva, ja kapitalismissa johdon sokeus ylimieli ja takertuminen on keskeinen dynamiikan lähde. Usein Pihtiputaan mummo ymmärtää ongelmat ja niiden ratkaisut vuosia ennen ns. asiantuntijoita.

  Sisältö ei siirry nettiin paperinlehden digitaalisina kuvina vaan kehittämällä uusia sisältöformatteja ja palveluita. On ajateltava niin päin että vuorovaikutteisempi ja verkottuneempi nettiversio on primääri ja siitä otetaan tietynlainen tulostus paperilehtenä.

  Netti ja ihmisten kielitaito avaa - niin kuin muillakin aloilla - kansainvälisen kilpailun ennen niin suojatulle fragmentoituneelle ja sisäänlämpiävälle media-alalle. Esim. saksankielen taitoisena luen päivittäin AMS, AB ja AZ nettisivut - autoala on globaalimpi ilmiö kuin rakennusmaailma. Tähän ei vastata millään iPadilla vaan viemällä lehti nettiin ja rakentamalla ansaintalogiikat. Kielimuurin taa ei voi piiloutua mutta englanninkielinen versio edellyttää tason nostoa maakuntasarjasta kilpailussa pärjäämiseksi. Tosin en tässä kohtaa näe ylikäymättömiä ongelmia. Ennemmin ongelmat on henkistä rimakauhua.

    
 • Metsähaka

  Mites ristikoiden ja sudokujen täyttäminen onnistuu ilman näytön rikkomista? :snotty:
  Kaappaa kuva ja laita tekstieditorille dokun taustaksi. Sitten vaan sopivalla vontilla ja rivivälillä ristikoimaan.

    
 • Samaa mielta.. Hinnalla pilattu. Winding road on mielestani jarkevasti hinnoiteltu.. Yksi numero 1,59€ tai vuoden tilaus 5,99€. No katsotaan miten lehden tilaajien hinnoittelu on. Mutta vaarana on, etta kun kuuseen kurkoittaa, niin katajaan kapsahtaa.

    
 • Uusin TM iPadille maksaa 6,99 euroa eli hinta nousi 2 euroa.

  Onko edellinen lehti hntaan 4,99 mennyt liian hyvin kaupaksi vai haarukoidaanko tässä sopivaa hintaa. Seuraavan lehden hinta näin ollen olisi joko 8,99 tai 2,99 euroa.

    
 • Myös Hesari teki lehdestään iPad version.

  Paperilehden tilaajat saavat lukea iPad-version ilmaiseksi toisin kuin TM:n iPad-version, josta joutuu myös vuosikerran tilaajat maksamaan.  Edit: Tuo hesarin ilmaisuus koskee siis niitä joilla on jo hesarin paperiversion lisäksi digilehti tilattuna.

  Digilehden lisähinta on vuositilauksessa 36 euroa/vuosi, eli noin 0,10 euroa/lehti.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit