Liitännät ja kuvanlaatu

2 kommenttia

Haluaisin kopioida VHS-kasetteja DVD:lle. Tähän tarkoitukseen hankin Roxion "Easy VHS to DVD" -ohjelmiston. Nauhurina on Panasonic NV-VP30, josta ulostulona 2 kanavaa ääni + video out / komposiittiliitäntä. Vaihtoehtoisesti SCART-Liitin.

Kannattaako hankkia erikoiskaapeli SCART -> S-VHS + ääniliitännät.

Saanko Scart-liitännänän kautta paremmen laadun ?

Onko kokemuksia ?Terv. Jausk

  
  • Sinulla on siis RCA-liitimet VHS-nauhurissa ja DVD-soittimessa sitten ainakin S-VHS, mutta mitä muita lisäksi, komposiitti-RCA, SCART ? Ja nauhuri on ihan tavallinen VHS ?

    Siis erikoiskaapelista ei ole mitään hyötyä muuta kuin kauppiaalle. Mitä kaapeleita sinulta löytyy valmiina, käyttäisin niitä, SCART, tai RCA-komposiitti ? Olen sitä mieltä, että kun kyseessä on VHS, on kuvan laatu ihan sama, käytät sitten S-VHS-, SCART-, tai RCA-johtoja. Jos videosi SCARTista lähtee ulos S-VHS -signaali, niin teoriassa se on hieman parempi kuin komposiitti. Mutta ei käytännössä, VHS-laatu on komposiittisignaaliakin paljon huonompaa, joten väittäisin, että et eroa pysty huomaamaan.

      
  • Kiitokset.

    Ajattelin itsekin, että tavallisesta VHS-nauhurista ei voi saada parempaa kuvaa SCARTin kuin komposiitti-RCAn kautta. Oletan, että SCARTin kautta saisin S-VHS -signaalin, mutta ihmettelen, miten signaalin muuttaminen tähän muotoon voisi parantaa kuvaa. Jostakinhan ne erot pitäisi ottaa.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit