Dexxa ratti

4 kommenttia

Minulla on HP Pavilion pc. Entisestä koneesta jäi Dexxa ratti+polkimet, ostin äänikortin, jossa on 16-pin. standardi liitin, mutta en saa rattia toimimaan Colin McRae rally 3, Porsche yms. peleissä. Mikä avuksi?

  
 • Meneepä arvuuttelun puolelle. Win XP:kö on käyttis?
  Ekana tulee mieleen ajurit, onhan ne asennettu. En ole erillistä äänikorttia XP:n asentanut, mutta tulee mieleen, että saattaa XP tunnistaa äänikortin äänipuolen ilman kortin ajureita, mutta ei tuota peliporttia. Oletko kytkenyt kaiuttimia tähän korttiin, toimivatko ne?
  Sitten laitehallinasta voit tarkistaa ko kortin kohdalta onko mitään erikoisia merkkejä edessä, huutomerkkiä tai kysymysmerkkiä. Jos on niin silloin on jotakin vialla tai kesken, vaikka se ajuripuute. Vai näkyykö se ollenkaan laitehallinnassa?
  Onhan biossissa Plug&Play toiminto kytketty päälle? Entä, onko biossissa valinta käytetäänkö integroitua äänipiiriä, vai erillistä äänikorttia? Entä onko sinulla muita PCI-kortteja käytössä, onko PCI-korttipaikat biossin mukaan käytössä.

    
 • Peliportinhan tuo Dexxa vaatii liitäntää varten. Löytynee vielä joistain erillisistä äänikorteista, ei tosin läheskään kaikista.

  Toinen juttu onkin sitten se saako sitä ikinä toimimaan XP:n kanssa. Veikkaan että siihen ei ole tehty XP-ajureita, on sen verran vanha tuote. Muistan että vuonna 2001 se oli jo ns "poistunut" malli. Voihan Dexxa-ratteja olla toki useampaakin mallia mutta pahaa pelkään että tässä on kyse juuri tuosta ratista mitä muistelen...

    
 • Uskon että sen saa toimimaan XP:ssäkin. Pojallani oli 2-3 vuotta sitten vielä XP:ssäkin jokin Dexxan ratti peliportissa kiinni. Hyvin toimi kunnes ratti hajosi muuten.

    
 • Kiitos kaikille kysymykseeni vastaajille. Ongelma on ratkennut!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit