MTV3:n lähetykset

18 kommenttia

Oletteko muut huomanneet, että MTV3:n lähetykseen olisi lisätty älyä.

Itselläni ainakin laajakuvatelkkari osaa muuttaa kuvaformaattiaan lähetyksen mukaan laajakuvaksi ja tavalliseksi. Tuossa 4:3 lähetyksessä on palkit sivuilla, mutta mikä tärkeintä niin laajakuvalähetykset näkyvät kunnolla. Kaiken lisäksi "tavallinen" telkkari näyttää lähetyksen myös OK. Tämä ainakin kaapeliverkossa.

Miksiköhän YLE ei käytä samaa tekniikkaa? Ilmeisesti lainsäädännöllä turvatun lupamaksurahoitteisen dinosauruksen ei tarvitse välittää palvelunsa laadusta. Kunhan nyt jotakin sieltä sontaluukusta työntävät.

  
 • Jopas jotakin. Muutenhan MTV3:n lähetykset ovatkin täysin älyvapaita: ohjelmat alkavat lähes poikkeuksetta 5-10 minuuttia myöhässä ja taannoin lähetyksestä vielä pudotettiin PDC-koodauskin pois. Oikea nauhoittajan painajainen siis.

    
 • Puolet kerroista kun "yrittää" nauhoittaa MTV3:n elokuvia menee pilalle. Jos ohjelman pitäisi kestää puolituntia 3.00-3.30, ohjelma alkaa 3.05, välissä mainoskatko 5min ja loppuu vielä aikaisemmin eli 3.25
  Grr... ei voi nauhoittaa, täytyy itse vain valvoa. Kun jos on laittanut sen numerosarjan niin se katkeaa kumminkin pari minuuttia ennen loppu huipennusta.

    
 • Lainaus:
  20.10.2004 klo 15:31 Tuomas kirjoitti
  Puolet kerroista kun "yrittää" nauhoittaa MTV3:n elokuvia menee pilalle. Jos ohjelman pitäisi kestää puolituntia 3.00-3.30, ohjelma alkaa 3.05, välissä mainoskatko 5min ja loppuu vielä aikaisemmin eli 3.25
  Grr... ei voi nauhoittaa, täytyy itse vain valvoa. Kun jos on laittanut sen numerosarjan niin se katkeaa kumminkin pari minuuttia ennen loppu huipennusta.


  Mikäköhän tässä nyt on niin vaikeaa? Mitä haittaa on siitä, että nauhoitus alkaa 5 min ennen ohjelman alkua ja päättyy 5 min ohjelman päättymisen jälkeen? Tuleepahan koko ohjelma varmasti nauhalle.

  Itse opin jo ensimmäisen videonauhurin aikanaan hankittuani, että MTV:n myöhäiselokuviin kannattaa ajastaa lisäaikaa ainakin 15 minuuttia, niin ei jää loppuratkaisu näkemättä. YLEn kanavilla 5 minuuttia yleensä riittää.

  Ja jos ajastaa ShowView-koodia käyttäen, voi siihenkin lisätä aikaa ennen ajastuksen hyväksymistä. Ei pitäisi olla vaikeaa sekään. Jos kuitenkin tuntuu vaikealta, kannattaa vilkaista nauhurin käyttöohjetta.

  Asiat ovat juuri niin vaikeita, kuin millaisiksi ne haluaa itse tehdä!

    
 • [[quote title="20.10.2004 klo 15:31 Tuomas kirjoitti"]
  Puolet kerroista kun "yrittää" nauhoittaa MTV3:n elokuvia menee pilalle. Jos ohjelman pitäisi kestää puolituntia 3.00-3.30, ohjelma alkaa 3.05, välissä mainoskatko 5min ja loppuu vielä aikaisemmin eli 3.25
  Puolen tunnin ohjelma kestää vartin. 5 minuuttia mainoksia, 5 ohjelmaa, 5minuuttia ohjelmaa ja 5 min mainoksia 5 minuuttia ohjelmaa ja viisi minuuttia mainoksia.
  Kun nauhoitan laitan numerokoodin, se aloittaa nauhoittamisen siitä kun mainoksia tulee ja päättää nauhoituksen 5 minuuttia ennen ohjelman loppuratkaisua. Meillä on sen verran vanha videonauhuri että en osaa/pysty (ei ole,kai?) enää numerokoodin laittamisen jälkeen lisämään nauhoitusaikaa.

    
 • Sitten täytyy yöllä herätä ja ns.käsipelin laittaa nauhoituspäälle ja sitten ottaa se pois parin tunnin päästä. MTV3:n ohjelmat ovat menneet joskus huomattavasti pidempään mitä on pitänyt. No kyllä keinot kai sieltä ohjekirjasta löytyy... :confused:

    
 • Se on näköjään helppoa, kun on niin vanha nauhuri, joka ei tiedä esikoodauksista mitään. Kun itse naputtelee päivämäärät ja ajat, niin saa sitä mitä tilaa. Eikä siinä naputtelussa niin kauaa mene.

    
 • Lainaus:
  22.10.2004 klo 22:14 Pojo kirjoitti
  Se on näköjään helppoa, kun on niin vanha nauhuri, joka ei tiedä esikoodauksista mitään. Kun itse naputtelee päivämäärät ja ajat, niin saa sitä mitä tilaa. Eikä siinä naputtelussa niin kauaa mene.

  Äähh.. raskasta... en minä taida jaksaa. :wink: Ei kyllä nyt jatkossa hommat hoituu kun fiksummat ovat neuvoneet, kiitos! :smile:

    
 • No tottahan se on, että nauhoitukseen voi laittaa "riittävästi" lisäaikaa, mutta on se vaan MTV3:n taholta helvetin huonoa palvelua, että lähetyksiä ei saada ajallaan ulos. Mitä merkitystä on ilmoitetuilla ohjalmatiedoilla, jos niitä ei pystytä noudattamaan. Yhtä hyvin voitaisiin esim. tämän päivän osalta ilmoittaa: lähetys alkaa klo 9:30 ja päättyy n. klo 1:40 seuraavan vuorokauden puolella - olisipa riittävän helppoa myös nauhoittajille.

  Lieneekö mainostajien mielihaluilla myös vaikutusta asiaan? Kun ohjelmat alkavat myöhässä ja nauhoituksen loppuun varataan lisäaikaa, niin myös ns. kaupalliset tiedotteet tarttuvat nauhalle (tosin kukapa niitä nauhoitettuna(kaan) viitsisi katsoa).

    
 • Onhan se ärsyttävää jos alkuun laittaa 10 minuuttia ja loppuun vartin lisäaikaa ja sitten vielä yhteensä ne vartin mainostauot. Eli silloin on tullut nauhoitettua n.40 minuuttia kaikkea turhaan. Siinä saa vähän kelata ja sitten kun kelaa liiaksi eteenpäin sitten taas taaksepäin (videokasetit ja video ei tykkää siitä).
  MTV3 toivoisi että me katsoisimme ohjelmat suoraan että mainostajat tykkäisivät että me joutuisimme katsomaan heidän mainoksensa. Sitten MTV3 saa lisää mainostajia ja hintojakin kai voi nostaa. Tai jotain. Taas meni ohi aiheen. (oli taas vaikeaa selittää) :neutral:

    
 • Moe,

  MTV 3:n elokuvien/sarjojen arkistointi ajastinnauhoituksilla kiistämättä pistään repiin pelihousuja. Jos ei sitten kopioi nauhoitusta poistamalla mainokset ja muun sälän.

  Keväällä hankin tallentavan DVD soittimen jolla sarjojen/elokuvien arkistointi onnistuu ilman mainoksia mutta se edellytää DVD-RW editointi ominaisuuden käyttöä jolla mainokset saa kätevästi poistettua (myös kalliimmat levyt -RAM levyt pätee). Tuskasta tuokin mutta toimii! Samalla kuvanlaatu on huomattavasti parempi vs tavallinen VHS tai S-VHS (jolla myös itse arkistoin tallenteita).

  PDC tai Showview apuja en ole enään vuosituhannen vaihteen jälkeen käyttänyt joko niiden toimimattomuuden tai koodin haun hankaluuden takia.

  MTV 3+ tarjoaa hienon lisäpalvelun jota on ollut ilo käyttää Formulakortin kautta eli ei mainoksia!!! Samaa maksullista palvelua voisi toivoa myös muuhun esitystuotantoon.

  T. mainoksiin todella turhautunut

    
 • MTV 3+ tarjoaa hienon lisäpalvelun jota on ollut ilo käyttää Formulakortin kautta eli ei mainoksia!!! Samaa maksullista palvelua voisi toivoa myös muuhun esitystuotantoon.

  HIENOA! Mitä muuta sieltä tulee kuin Formulaa? Tuleeko plussalta jotain muuta järkevää?

    
 • MTV3+ eli digiboxin lisäkanavan kautta tulee satunnaisia konsertteja jotka on ilmaislähetyksiä sekä maksullisia lisäohjelmia johon tarvitaan ohjelmakortti sekä maksullinen palvelupaketti (mm lätkää ja formulaa). Palvelukortti asennetaan digiboxin conax-kortinlukijaan.... Mutta ei siis mainoksia kesken lähetyksen ja lähetykset alkavat ajallaan :smile:

    
 • Kyllä näkyy maailmaan tekstiä ja asiaa mahtuvan. Sääli vain että tuo asia on siitä vierestä...

  Alkuperäiseen kysymykseeni palatakseni; kun kerran MTV3 kotimaisista toimijoista pystyy lähetyksensä perusteella ohjaamaan laajakuvatelevisiota toimimaan "oikein", niin miksiköhän YLE ei ole kiinnostuneet asiasta?

  Ei liity yhtään mitenkään tähän se, että jollakin kanavalla on käytössä PDC ja jollakin ei. Ei kiinnosta pätkääkään se, että joku vetää herneen nenäänsä, jos "Kauniit ja rohkeat" ei tulekaan nauhalle ilman alku- ja loppumainoksia. En ole yhtään kiinnostunut siitä, kuinka uusi tai vanha on jonkun videonauhuri.

  Muuten, tuo sama laajakuvatelevision ohjausominaisuus on myös kaapelista tulevalla TV5:llä.

  Kun kerran ranskalainen, punaviiniä latkiva, patonki kainalossa kulkeva baskeripääkin pystyy tähän, niin miksi ei meidän kaikkien rahoitaama, lainsäädännöllä lisääntyvät reaalitulonsa turvaava, ammattitaidostaan ja teknisestä osaamisesta ylpistelevä YLE?

    
 • Lainaus:
  27.10.2004 klo 09:43 V12 kirjoitti
  Alkuperäiseen kysymykseeni palatakseni; kun kerran MTV3 kotimaisista toimijoista pystyy lähetyksensä perusteella ohjaamaan laajakuvatelevisiota toimimaan "oikein", niin miksiköhän YLE ei ole kiinnostuneet asiasta?

  Muuten, tuo sama laajakuvatelevision ohjausominaisuus on myös kaapelista tulevalla TV5:llä.


  Kyllä laajakuvatelevision ohjausominaisuus on YLElläkin, ainakin maanpäällisellä digipuolella. Analogipuolelle ei kai ole viitsitty enää panostaa?

  [Jube muokkasi tätä viestiä 27.10.2004 klo 10:03]
    
 • Lainaus:
  26.10.2004 klo 14:10 Latokaski kirjoitti
  MTV3+ eli digiboxin lisäkanavan kautta tulee satunnaisia konsertteja jotka on ilmaislähetyksiä sekä maksullisia lisäohjelmia johon tarvitaan ohjelmakortti sekä maksullinen palvelupaketti (mm lätkää ja formulaa). Palvelukortti asennetaan digiboxin conax-kortinlukijaan.... Mutta ei siis mainoksia kesken lähetyksen ja lähetykset alkavat ajallaan :smile:

  Kiitos! Nyt täytyy tosissaan harkita digiboxin ostamista. :smile:

    
 • Palatakseni alkuperäiseen kysymykseen eli onko Ylellä alyä lähetystekniikassa vai ei. Kyse taitaa olla television sisäisestä tekniikasta ja sen toimivuudesta miten se tunnistaa lähetysformaatin. Omat kokemukset asiasta on että minulla on kaksi Philipsin laajakuva tv:tä toinen 28" ja toinen 36" kummatkin on kytketty digiboxeihin. 4 vuotta vanha 28" ei tunnista televisiolähetyksessä mukana olevia signaaleja eikä ala-/yläosien palkkeja saati sitten levitä kuvaa 16:9 laajakuvaksi automaattisesti muuten kuin Scartin kautta esim DVD:n antaman signaalin kautta.

  36" vuoden vanha Philips ja tekniikaltaan huomattavasti kehittyneempi taas tunnistaa vaivatta myös analogisen lähetyksen laajakuvan myös ylen kanavilta asettaen kuvasuhteen aina oikeaksi. Kun signaali tulee digiboxin kautta jossa on määritelty näytön tyyppi 4:3 tai 16:9 taitaa digiboxilla olla osuutta kuvan aina oikeassa kuvasuhteessa itse näytöllä.

  Mutta vanha 28" laajakuva tv ei siihenkään reagoi joten ei digiboxista itse signaalia taida tulla. Sama onko ylen vai maikkarin kanavapaketti kyseessä.

  Tässä siis omat näkemykseni ja kokemukseni lähetyssignaalista....

    
 • Muistelen markkinoilla olleen - ja todennäköisesti on edelleenkin - laajakuvatelevisioita, jotka tunnistavat laajakuvalähetyksen kuvan ylä- ja alareunojen mustista palkeista ja vaihtavat sen mukaan kuvasuhdettaan. Aiheuttaaa kuulemma hauskan efektin mainoskatkon aikana, jos "kokoruutumainosten" seassa on "laajakuvamainoksia".

    
 • Ylellähän ei analogipuolella ajatella laajakuvatelkkareita ollenkaan, johtuen siitä, että "tavallisia" telkkareita on n.80% enemmistöllä ja esim. laajakuvan mukaan laitetut tekstit silloin häiritsisi muutenkin pienen kuvan päällä. Niin ne ainakin itse selittää.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit