LCD vai PLASMA?

2 kommenttia

MB:ssä ennustettiin lcd: pudottavan plasman pois markkinoilta.

Onko joku nähnyt vertailun, missä näitä olisi vertailtu rinnakkain. Asiakkaita ei palvele tekniikoiden erillisvertailut.

Plasmoissa oli muistaakseni "kiinnipalamista" ja lcd:ssä "häntimistä". Plasman ongelmat on kuulemma korjattu ja lcd:ssä on 8 ms vasteaikoja.

Molemmat tekniikat (niinkuin yleensä) ovat ilmeisen keskeneräisiä ja kauppaa tarttis tehdä, ei ehkä minulle vielä.

HD:kin on ehkä hieman tulevaisuutta, vai meinaako myyjät, että tuotteet loppuvat kesken n. kuuden vuoden päästä, kun on oikein hd lähetyksiäkin, edes puolet ohjelmista.

Taitaa 32" laajakulma kuolla vanhuuteen tän murrosajan mentyä ohi. :sunglasses:

  
  • Juu, apua kaivataan samaan kysymykseen.
    Markkinoilla tuntuu olevan jos jonkinmoista yrittäjää. "tunnetut" merkit ovat toki vahvoilla mutta onko jollakin expertillä ihan todellisia kokemuksia asiasta? Tai ainakin linkkejä mistä voisi lukea lisää.

    Plasmat sekaisin :smile:

      
  • Mielestäni valinta plasman ja LCD:n välillä riippuu täysin katseluolosuhteista: jos katsot ruutua pimeässä tai hämärässä, plasma on parempi, kirkkaammassa valaistuksessa LCD. Plasmassa musta on mustaa myös hämärässä, mutta kirkkaassa valaistuksessa näytön valoisuus ei välttämättä riitä ja näytön suojana oleva kirkas lasipinta heijastelee. LCD:n taustavalon vuotaminen tekee mustasta aina hiukan harmaata heikossa valaistuksessa, mutta normaalissa huonevalaistuksessa saati kirkkaammissa oloissa LCD:n kontrasti ja valovoima on parempi eikä näytön mattapinta heijastele. Siinä mielestäni olennaisin ero.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit