(DI)VISION digibox

5 kommenttia

Ostin ko,(VDT 8080B) digiboxin vaihdettavalla kovalevyllä.
Ongelmia:
1.YLEn ohjelmiin ei tule tekstitystä tallettaessa.
Edellä mainittu on vioista pahin.
2. Kun ohjelman tallentaa koneen omalla toiminnolla jää lähes aina ohjelman loppu näkemättä, ellei lisää loppuun manuaalisesti lisäaikaa.
Kiinnostaa myös:
1. Onko kovalevy yhteensopiva tietokoneiden levyjen kanssa, oppaan mukaan SATA ja SATA2 ei toimi.
2. Onko Topfield 250 Gigan levyllä niin hyvä kun kehutaan, kannattaako vaihtaa ko. koneeseen?
3. Onko olemassa boxia joka tunnistaa ohjelman alun ja lopun?

  
 • Kaksi vuotta Toppyn masterpice kaapeliversio 200Gb kovalevyllä kaytössä ja uskokaa tai älkää, niin mitään probleemeja ei ole ollut, poisluettuna tuota aika-ajoittaista minuutin puuttumista (nähtävästi EPG informaatiovika, eikä koneen vika). Tekstit tallentuu ja ajastus toimii, myös sähkökatkojen jälkeen. Pidän koneen ohjelmiston päivitettynä Toppyn kotisivulta. Voin suositella lämpimästi. Jostain syystä toi Masterpiece malli on harvinaisempi Suomessa, vaikka se on normaalien kodinelektroniikkakoneiden levyinen ja mielestäni paremman näköinen kuin "perusmalli".

  Sellainen kiinnostaisi itseä, että onko 42" HD ready (768p) plasman kanssa hyötyä HDMI ulostulosta, kenelläkään kokemuksia?

    
 • Muutama vastaus ja kommentti:

  Lainaus:
  18.09.2007 klo 00:23 Tapsa III kirjoitti
  ...
  2. Kun ohjelman tallentaa koneen omalla toiminnolla jää lähes aina ohjelman loppu näkemättä, ellei lisää loppuun manuaalisesti lisäaikaa.
  ...
  3. Onko olemassa boxia joka tunnistaa ohjelman alun ja lopun?


  Ongelma on yksinomaan lähetyspäässä eikä boxissa. Eli varsinkin kaupallisilla kanavilla ohjelmat ovat lähes poikkeuksetta sen verran myöhässä, että ilmoitettu lähetysaika (esim. EPG:ssä) ei yksinkertaisesti riitä koko ohjelman tallentamiseen. Näiltä osin digiaika ei siis ole tuonut parannusta entiseen (kyllä kai sitä yleensä VHS-nauhoituksiinkin lisättiin 5-10 minuuttia ylimääräistä aikaa).


  Viittaat siis ilmeisesti PDC-tyyppiseen koodaukseen (Program Delivery Control), joka oli aikanaan esim. YLE:n analogisessa lähetyksessä ja toteutettuna muutamiin VHS-nauhureihin. Tällainen toiminnallisuus on kyllä määritelty DVB-standardissa, mutta tietääkseni tällä hetkellä yksikään boxi ei kyseistä ominaisuutta tue (enkä tiedä, onko kyseinen ohjaussignaali edes mukana lähetyksessä).


  Topfield-boxista myös kysäisit, joten täytyy (omaakin) boxia sen verran kehua, että siihen on toteutettu oma ohjelmistorajapinta. TAP-ohjelmilla (Topfield Application Program) voidaan muuttaa ja täydentää boxin toimintoja ja vaikkapa automatisoida tuo lisäajan täydentäminen kaikkiin ajastuksiin. Eikä näitä TAP-sovelluksia tarvitse itse vääntää vaan valmiita toteutuksia joka lähtöön löytyy täältä: http://www.tapworld.net/


  [Dom muokkasi tätä viestiä 18.09.2007 klo 11:09]
    
 • Lainaus:
  18.09.2007 klo 11:02 Dom kirjoitti
  Tällainen toiminnallisuus on kyllä määritelty DVB-standardissa, mutta tietääkseni tällä hetkellä yksikään boxi ei kyseistä ominaisuutta tue (enkä tiedä, onko kyseinen ohjaussignaali edes mukana lähetyksessä).


  Tieto on kyllä lähetyksissä, mutta boksit eivät osaa sitä hyödyntää, mikä on jokseenkin typerää. Tämän ketjunperusteella vaikuttaisi siltä, että Humax yrittää toteuttaa ominaisuutta, mutta toistaiseksi ontuen.

  Omassa Humaxissani (9200C) en ole moista käytöstä havainnut, mutta tuon luettuani olen tarkkaillut tallennusaikoja sillä silmällä. Boksin valikosta olen valinnut 10 min lisäajan tallennuksen loppuun.

  [nimim Erkki muokkasi tätä viestiä 18.09.2007 klo 13:30]
    
 • Tapsa tässä, lisään alun kysymykseen.
  Ostin ko,(VDT 8080B) digiboxin vaihdettavalla kovalevyllä.
  YLEn ohjelmiin ei tule tekstitystä tallettaessa.

  Onko kenelläkään ko. boxin käyttäjällä keinoa miten YLEn tekstit saa satavarmasti tallennettua? Olen ohjelmoinut ohjelman alkuun lisäaikaa (siis alkamaan aiemmin), ei auta. Joskus teksti tallentuu tai sitten ei. Katsellessa ohjelmaa teksti kyllä aina näkyy.

  Muuten boxi toimii hyvin, mutta tuo tallennus!

    
 • Tuo Boxihan on ihan uusi malli? Siinä siis on vielä vikoja, joita päivitykset tulevat korjaamaan. Divisionhan on entimen Vision ja sitä ennen Medion. Itselläni ei ole Medioineista kokemusta, mutta kuulemani mukaan Medioineissa oli paljon bugeja ensimmäisissä firmiksissä (kuten muissakin uusissa malleissa).

  Monissa tallentavissa boxeissa on mahdollisuus valita automaattinen tallennusajan pidenys ohjelman loppuun. Silloin ei myöhässä olevan ohjelman loppu jää tallentumatta. Omassa ProCasterissani olen laittanut oletukseksi 10 min lisäajan.

  Gigiboxien kiintolevyt ovat yleensä IDE-levyjä FAT32-tiedostojärjestelmälle alustettuja. Tämä ei ole ihan 100% faktaa kaikkien boxien osalta, mutta pitänee useimpiin paikkansa. Joten SATA-levyt eivät käy. Mutta tuon FAT32-tietojärjestelmän myötä on periaatteessa yhteensopiva kaikkien tietokoneiden kanssa. Mutta, ne tiedostot, eli ohjelmat sillä levyllä eivät ole "yhteensopivia normaalien" tietokoneohjelmien kanssa. Et siis voi suoraan niitä ohjelmia tietokoneella katsoa. Mutta netistä löytyy ilmaisiakin ohjelmia, joilla niitä voi käsitellä ja muuntaa, esim. ProjectX.

  Topfieldit ovat kuulemma hyviä, joidenkin testien mukaan tosin jo hieman jääneet uutuksien varjoon. Hieman vanhempi malli siis. Siitä on varmaankin se etu, että ohjelmistoista ovat suurimmat bugit jo korjattu.

  Tietääkseni missään boxissa ei ole ohjelman lopun ja alun tunnistavaa toimintoa. Mahtaako tällä hetkellä olla millään kanavalla tuollaista signaalikaaan. Joten, jos boxissa on ylempänä mainitsemani automaattinen tallenusajan lisäys, niin sillä voi varmistaa että koko ohjelma tulee talteen.

  [Rape muokkasi tätä viestiä 23.09.2007 klo 11:23]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit