Oletko käynyt itse

5 kommenttia

katsomassa Formulakisoja. MIssä?

Minä kävin -98 Hungaroringillä, silloin Häkkisellä oli iskariongelma ja sijoittui 6:ksi. Ja Suomalaisia oli paljon paikan päällä, Saksalaisia vielä enemmän, ja Itävaltalaiset takuulla eniten päissään. Niillähän oli Wurz? niinkö se oli?

  
  • Suurimman vaikutuksen tekivät autojen äänet (uskomattomat) ja ruuhkat (uskomattomat). Räikkönen ajoi toiseksi ja nosti osakkeitan MM-sarjassa. Ja olisiko ollut Alonso, joka voitti ja ohitti Schumin kierroksella.

    Hieno kokemus.

      
  • Itävalta A1- 98
    Itävalta A1 - 99
    Belgia Spa - 01
    Unkari Hungaroring -03
    Seuraavana Istanbul -05

      
  • Itse en ole käynyt. Eikö ennen itse Formulakisaa ole kaikennäköisiä "autoparaateja" (missä on lähinnä vanhoja autoja) ?

      
  • Vuonna 2000, San Marinon GP:ssä Imolassa. Oltiin Sauberin vieraina, tavattiin Mika Salo ja istuttiin pääkatsomossa. Oma paikkani oli kolmannen lähtöruudun kohdalla. Meteli oli aivan infernaalinen, ja mistä me kisaa seurattiinkaan...valtavasta screenistä vastapäätä katsomoa.

    Oltiin n. 10 rivillä ja autoista näkyi ainoastaan takaspoileri kun ajoivat pääsuoraa ohi. Oli kokemus josta onneksi en joutunut maksamaan itse mitään, meinaan se oli vielä tylsempää kuin televisiosta seuraaminen. Olimme paikan päällä koko kisaviikonlopun ja istuimme keskellä tifosoja

    Parasta viikonlopussa oli aika-ajot, silloin oli vielä Mika H. mukana. Viimeinen minuutti menossa ja Michael Schumacher oli kiinni paalussa, Mika ajoi viimeistä kierrostaan.. Tulee ensimmäinen väliaika ja MS edelleen johdossa, katsomo huutaa aivan helvetillisellä äänellä. Tulee toinen väliaika, MS johtaa ja meteli vaan lisääntyy ja katsomo alkaa leijua ekstaasissa ilmassa. Mika taittaa viimeisen shikaanin pääsuoralle tullessa ja leikkaa maaliviivan... ja menee muutaman sadasosan turvin paalulle. Se äkkihiljaisuus mikä katsomoon tuli oli jotenkin epätodellista ja samassa kaverini kanssa hyppäämme pystyyn ja huudamme suoraa huutoa. Jos katseet olisivat voineet tappaa, en tätäkään kirjoittaisi. Toisaalta tuskinpa olisin ihan selvinpäinkään sitä tehnyt.

    [Kammonen muokkasi tätä viestiä 03.03.2005 klo 14:57]
      
  • Taidan olla pahemman kerran ikävammainen, mutta muistelen olleeni Ruotsissa Anderstorpissa 1975-77, Monzassa 1977, Brands Hatchissä 1978 ja 1980 sekä Silverstonessa 1987. Korkeimmalle pallille nousivat vastaavassa järjestyksessä Lauda, Scheckter, Laffite, Andretti, Reutemann, Jones ja Mansell, noinhan ne nimet menivät?

    Yleinen meno, meteli, kaupallisuus jo silloin sekä ennen muuta varsinkin Englannin ja Italian ruuhkat olivat unohtumattomia, samoin jo silloiset tifosit Monzassa, britit kyllä pystyivät liki samaan suoritukseen Mansellin kukistaessa Piquetin. Nykymenoon verrattuna tuo voittajien nimiluettelo on jotenkin vaikuttava monipuolisuudessaan. Ja mikä tärkeintä, kaikki nimetyt lienevät edelleen hengissä, vaikka puhutaankin jopa 70-luvusta, jolloin vielä silloinkaan kuskin henki ei paljon merkinnyt.

    Kovin on huonoon malliin mennyt F1 verrattuna vanhaan hyvään aikaan, oikeastaan ainut positiivinen muutos on ollut lajin aivan uuteen ulottuvuuteen siirtynyt turvallisuus. Olisiko kiinnostusta mennä katsomaan nykykisoja? Ei todellakaan! Ellei nyt joku saisi ylipuhuttua ihmettelemään Indianapolis Motor Speedwaytä. Tai miksei myös Spa voisi tulla kysymykseen. Tai Monaco, jos pääsisi jonnekin Casinon kulmille. Tai Montreal. Tai Suzuka. Tai tietysti Monza!

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit