Kaikkien aikojen autourheilija

16 kommenttia

Vähän lapsellinen aihe ja tällaisia kaikkien aikojen "joku"-juttuja on ollut jo aika paljon esillä mediassa. Joka tapauksessa: Kuka on teidän mielestänne paras autourheilija kautta aikojen? Miksi?

  
 • Saavutusten perusteella on pakko todeta että Michael Schumacher. Tosin en yhtään epäile etteikö Ayrton Sennakin olisi pystynyt samaan jos vain ajovuosia olisi riittänyt enemmän.

    
 • Senna, mielestäni. Kenestäkään muusta ei ole sanottu näin: "Voittaa autolla kuin autolla". Ei nykykuskit kai pystyisi samaan.
  Schumacher saavutusten perusteella, mutta en parhaaksi sanoisi. Kunnon vastustajia ei ole... Jos Häkkinen olisi Schumacherin paikalla niin kyllä hänelläkin olisi 4-5 mestaruutta. Tosin sanon sen että Michael on parempi kuin Mika. Mutta Mika on silti upea kuljettaja ja aito mies.

    
 • Mahdotonta vastata ja vertailla eri lajeja. Ralli vai rata. Auto, vene vai moottoripyörä jne.

    
 • Lainaus:
  23.01.2005 klo 14:38 Tuota kirjoitti
  Mahdotonta vastata ja vertailla eri lajeja. Ralli vai rata. Auto, vene vai moottoripyörä jne.

  Niinpä. Yhtä helppoa kuin kaikkien aikojen suomalainen. En tiedä montakaan venekuskia. Onkohan Rossi kuuluisin ja paras kuski ratapyöräilijöistä kautta aikojen?

    
 • Lainaus:
  23.01.2005 klo 14:38 Tuota kirjoitti
  Mahdotonta vastata ja vertailla eri lajeja. Ralli vai rata. Auto, vene vai moottoripyörä jne.


  Mistä lähtien veneily ja moottoripyöräily on ollut autourheilua??? :confused:

    
 • Kaikkien aikojen ralli/formulakuski, näistä tunnetuimmista sarjoista? Tätä minä hain.

    
 • Jarno Saarinen!

    
 • Giacomo Agostinia ja Juan Manuel Fangiota lienee vaikea syrjäyttää parhaiden joukosta (esim. kolmen parhaan listalta).
  Joku jo toi Jarno Saarisen nimen, kyllä se kuuluu sinne huippujen joukkoon - olihan se aikaa kun Imatran kulmalla kurvailivat kilpaa, oi niitä MV Agustan ääniä! Ja eikös Jarno Saarinen varmistanut ens. mestaruutensa Imatralla (olin katsomassa joitakin kisoja).
  En oikein tykännyt Sennan tavasta ajaa tiukassa paikassa, esim, Japanin kisassa (ehkä 88 tai 89), kun satoi ja Senna kisasi Prostin kanssa - jos muistan oikein niin Senna tuuppasi Prostia (tuuppaus oli hänelle edullinen).
  Eikä unohdeta Heikki Mikkolan motocross saavutuksia.

    
 • Lainaus:
  26.01.2005 klo 23:03 puntari kirjoitti
  Jarno Saarinen!

  Kyllä, Jarno oli kova. Huippu formulakuskikin on saanut hänen mukaansa etunimensä. Moottoripyörän mallikin on saanut Jarnolta nimensä.

    
 • Ai, Sennakin on kiilaillut, kyllä sellainen laskee huomattavasti kuskin arvoa. Schumacherkin yritti ilkeästi kiilailla Villneuvia (mites se nimi nyt menikään :confused: , no anti olla..), mutta kukapa silloin voitti maailmanmestaruuden. :smile:

    
 • Ei tähän voi Suomalaisena vastata kuin yhden nimen Henri Pauli Toivonen. Henkka oli niin hyvä että jos hän olisi vallinut aikanaan toisin niin Formula 1 maailmanmestareista ensimäisen Suomalaisen nimi ei olisi ollut Keke Rosberg.

  Henkka oli Ralliteiden Aryton Senna.Mies ei koskaan lyhyen elämänsä aikana ehtinyt käsittää kuinka lahjakas hän oikeastaan oli. Jos Henri olisi sen käsittänyt hän olisi huomannut ettei aina ole pakko ajaa liian kovaa ja yrittää voittaa. Voitontahto oli niin valtava nimenomaan Monte Carlossa, että mies voittaessaan montessa 1986 herkistyi kyyneeliin kuunnellessaan Maamme-laulua. Se voitto oli todellinen taisteluvoitto,

  Kolari matkaosuudella oli päättää koko kisan, mutta siitäkin Henri Pauli Toivonen vain sisuuntui lisää. Viimeisenä yönä miestä ei enää pidätellyt mikään, tahto puhdistaa isän skandaalivoiton tahrat oman nimen perästä kertoivat mistä oli kyse. Henkka oli suurista suurin. Monilahjakkuus joka ei koskaan käsittänyt omaa lahjakkuuttaan. Asvaltilla suomalaisista aivan lyömätön, syy oli teini-iässä ajettu viisivuotiskausi Mikroautoissa. Sieltä Henkka ammensi sen taidon viedä Ralliautoa asvalttilla ja se taito oli jotain poikkeuksellista, se ei ollut enää tästä maailmasta. Taito oli suoraan selkäytimesssä, isä Paulin kanssa tehdyt tuhannet ja taas tuhannet harjoituslenkit kantoivat hedelmää.

  [höynä muokkasi tätä viestiä 11.02.2005 klo 22:46]
    
 • En tietysti nuoresta iästäni johtuen voi kovin suurta kaartia autourheilijoita(&saavutuksia) tietää, mutta repästääs tuolta legendojen joukosta sellainen nimi kuin Jim Clark. Mieleenpistävimpänä ominaisuutena hänellä se, ettei ajaminen ollut autosta kiinni (sen sijaan, että hän olisi lähtenyt säätämään autoaan, hän mukautti omaa ajotapaansa kulloisenkin ajoneuvonsa ominaisuuksiin.).

  Tuo on minusta kunnioitettava ominaisuus autourheilijassa. Mahtaisikohan onnistua vielä nykypäivän hi-tech-viriviritysautoissa..

    
 • Missä kaikissa sarjoissa Clark ajoi?

    
 • Lainaus:
  01.03.2005 klo 09:59 Tuomas kirjoitti
  Missä kaikissa sarjoissa Clark ajoi?

  Hyvää perustietoa: http://www.mtv3.fi/urheilu/f12004/legendat.shtml?clark
  Ja oikeilla hakusanoilla lisää, muunmuuassa Colin Chapman:n onnettomuudesta (niin huuhaata, epäilyksiä kuin tietoakin)

    
 • Tuolla linkin takana oli muitakin hienoja suuruksia kuten Lauda, Prost, Senna, Schumacher ja Clark, kaikilla oli hienoja saavutuksia. Schumilla oli niitä oikein hurjasti ja vieläkin ajaa! :smile:

    
 • Jim Clark, ei epäilystäkään, todellinen tunteella ajava kuljettaja, ennen helpottavia siipiä, luonnon lahjakkuus.

  [alarjak muokkasi tätä viestiä 14.03.2005 klo 22:52]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit