Videoprojektori

8 kommenttia

Tarkoituksena on rakentaa kotiteatteri vanhaan rintamiestalon olohuoneeseen. Huone on pohjoisen puolella ja seinät ovat tumman viininpunaiseksi maalatut. Soveltuuko projektori TV-käyttöön? Mikä on oikeasti maksimietäisyys valkokankaasta? Huone on 5,5m pitkä ja ajatus on asentaa projektori takaseinälle. "Oikea tykki" toimiii kyllä, mutta miten on projektorin laita? Riittääkö ominaisuudet noin pitkälle matkalle? Pöydälle projektoria EI VOI LAITTAA!!! (3 pientä lasta...) Help me!

  
 • Heippa. Kuvaamaasi tilaan sopisi ainakin Panasonicin PT-AE700 lcd-projektori. Projektorissa on laaja zoom, jolla reilusta 5metristä saa sopivan kokoisen 90-100" kuvan, eli leveyttä kuvalla olisi n. 2m. Sopiva katseluetäisyys on n. 2 kertaa kuvan leveys. Itselläni kys. projektorilla heijastusetäisyys 4,3m, kuvan leveys 1,8m ja katseluetäisyys 3,5m. Projektori on hintaluokkansa ehdotonta kärkeä alle 2000€ hintaluokassa. Myös TV-ohjelmien katselu onnistuu esim. digiboksin avulla, mikäpä sen hienompaa on kuin 2m levältä kankaalta seurata esim. jalkapalloa tai kohta alkavia alppihiihdon MM-kilpailuja. Täydelliseksi TV:n korvaajaksi projektorista ei kuitenkaan ole, joten ainakin yksi TV talossa on hyvä olla. Jos projektori tulee kotiin hankittua ja sillä aikoo dvd-elokuvien lisäksi katsoa myös TV-ohjelmia, on pieni priorisointi paikallaan, Projektorilla elokuvat, urheilu jms. Televisiosta salkkarit, kauniit ja rohkeat sekä uutiset jne.

  [Artturo muokkasi tätä viestiä 26.01.2005 klo 10:27]
    
 • Kiitti,

  Mites on, onko kokemuksia DLP:n ja LCD:n eroista? TM:n viime vuoden artikkeleista ymmärsin, että DLP olisi parempi?

  Meillä olohuone on jo suunniteltu siten, että sen saa jopa pimeäksi kesäpäivänäkin. Vaikuttaako seinän väri kuinka paljon kuvan laatuun?

    
 • Lainaus:
  03.02.2005 klo 20:41 koomikko kirjoitti
  Mites on, onko kokemuksia DLP:n ja LCD:n eroista? TM:n viime vuoden artikkeleista ymmärsin, että DLP olisi parempi?


  Hei,
  hyvä paikka keskustella videoprojektoreista on www.dvdplaza.fi foorumit.
  Siellä on oma osiokin videoprojektoreille.

  Sitten suosittelen myös katsomaan HIFI-lehdissä olleet tykkivertailut (10/2004 & 11/2004)

    
 • 5,5 m on siinä ja siinä, eli riippuu projektorista. Kuvaakaan ei välttämättä saa tuolta etäisyydeltä enää tarpeeksi pieneksi. Kotiteatteriprojsujen valovoima ei ole valtaisa (eikä pidäkään olla). Projektori lähemmäs ja kattoon kiinni. HUOM! TM:N viime numeron projektoritesti oli suorastaan käsittämättmän subjektiivinen (siis surkea). Kyllä nyt annettiin asiallista mutta yksipuolista informaatiota kuluttajille noin arvostetusta lähteestä...! Omistan itse lcd-projektorin, joka on sinänsä ihan ok, mutta totuus on, että dlp-projsuissa on parempi kuva vaikka resoluutiokin olisi pienempi. Ja lcd-projektorien pystyraidoituksesta (Vertical banding) ei puhuttu mitään, vaikka Panan PT AE700:ssakin ilmiö on ja pysyy (ei tee sitä silti huonoksi, mutta kirjoittamisen objektiivisuus...!). Aika käsittämätöntä, kun jutun laatijat eivät ottaneet testiin mukaan dlp-projektoreita... Esim uudet Optomat on ihan hienoja ja sateenkaaret eivät vaivaa... Ja kyllä projektori käy aivan hyvin oikeissa olosuhteissa TV:n korvikkeeksi...

    
 • HUOM! TM:N viime numeron projektoritesti oli suorastaan käsittämättmän subjektiivinen (siis surkea). Kyllä nyt annettiin asiallista mutta yksipuolista informaatiota kuluttajille noin arvostetusta lähteestä...! Omistan itse lcd-projektorin, joka on sinänsä ihan ok, mutta totuus on, että dlp-projsuissa on parempi kuva vaikka resoluutiokin olisi pienempi. Ja lcd-projektorien pystyraidoituksesta (Vertical banding) ei puhuttu mitään, vaikka Panan PT AE700:ssakin ilmiö on ja pysyy (ei tee sitä silti huonoksi, mutta kirjoittamisen objektiivisuus...!).

  Juuri tätä minäkin ihmettelin. Testi oli aikalailla "vajaa" Mitään mullistavaa ei ollut missään, mutta jotenkin jäi kaivelemaan, ettei oikeasti kerrottu sittenkään tarpeeksi. Ja noista LCD / DLP laitteista olen samaa mieltä. Koekatseltu on muutamia, eikä oikein vielä LCD vakuuta. Onhan noi DLP:t tietty hiukan kalliimpia.

  Täytyy varmaan odotella vielä, hinnatkin tulee koko ajan kohinalla alas, kun uusia malleja tippuu markkinoille. Tilanne on vähän sama kuin muutama vuosi sitten matkapuhelinmarkkinoilla.

    
 • Olen samaa mieltä, että jos haluaa aktiivista keskustelua, kannattaa siirtyä DVDPlazalle. Siinä kohdin olen aiempiin kirjoituksiin verrattuna eri mieltä, että kyllä valovoima riittää näissä uusissa projektoreissa mutta kontrastissa (esim. musta on mustaa jne.) olisi toivomisen varaa. Tähän on lääkkeenä käytetty kankaista, jotka eivät ole ihan huippu-helmiäisen hyviä heijastamaan valoa takaisin. Tällöin kontrasti paranee.
  Odottamista voi tietenkin harrastaa, mutta epäilen että markkinoiden parhaat omassa luokassaan maksaa aina noin 1700-2000 EUR, halvemmalla saa vanhoja malleja, nyt ja tulevaisuudessa. Mutta kuka haluaa säästää esim. 300-500 EUR ja saa selvästi huonomman kuin pienellä lisäsijoituksella.
  Tosin... tässä lajissa odottaja palkitaan kuin PC maailmassa. Ei ikinä kannata ostaa mitään kun puolen vuoden päästä kuitenkin saa paremman samalla hintaa. Voihan sitä ostaa halvemmalla sen mallin joka oli huippu viime vuonna.

  Edit: Pana 700 saa tosin odotella kun se on niin suosittu ettei ole koko maassa. Sitä ei voi asentaa kattoon koska ns. lens shift eli kuvan siirto on varsin rajallinen. 2,5 m korkea katto ja kuva jää seinälle liian ylös. 5 m heittoetäisyys ei ole mikään ongelma jos asentaa takaseinään.

  [Jorma muokkasi tätä viestiä 12.02.2005 klo 10:58]
    
 • Ihan hyvää keskustelua LCD/DLP. Itse olin jo aikeissa ostaa Infocuksen DLP -tyyppisen kotiprojektorin, mutta onneksi vertailin samana päivänä myös LCD-projektoreja. Päädyin Panasonicin PTAE700 kolmesta syystä:

  1. Erittäin hiljainen; DLP vinkuu aina jonkin verran rakenteensa takia. Ero on 10-20 dB !
  2. Hyvät objektiivin säädöt. Voi saada lyhyelläkin etäisyydellä ison kuvan tai kaukaa pienen.
  3. Kuvan laatu; salmiakkikuviota ei juuri erota, vaikka katsoo 2 m etäisyydeltä.

  Eilen oli 585 tuntia katsottu joulusta 2004; muutama pikkuvika vaivaa; mekaaninen iiris pitää toisinaan ääntä, kun kuva vaihtuu täysin mustaksi esim. mainoskatkon aikana. Katson televisiota yleensä 4:3 kuvasuhteella ja jostain kumman syystä 4-kanavalla ei kuvasuhde pysy vaan muutta WIDE-asentoon sen niin ikään mainoskatkojen ajaksi; onkohan syy 4-kanavan???

    
 • Tilasin itselleni täältä videoprojekstorit ja kankaat http://proficient.fi/tuotelistaus/projektorit-valkokankaat-ja-kalvot#36 Muutenkin hyvä verkkokauppa http://proficient.fi/

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit