Uusi NOKIA Lumia vakuuttaa

30 kommenttia

TM:n uusin numero ja älypuhelin-testi. Mukana iphone, Lumia 920 ja Samsung. Lopputulos kaikki 0,2 pisteen sisällä, tähtiä kaikillle 5.Oudolta tuntuu että testissä on maininta että 4G nopeuttaa tiedonsiirtoa, silti EI mitään mittauksia nopeuksista tai mitä etuja käyttäjä siitä saa. Käytännössä Lumia pystyy vähintään 10-kertaiseen nopeuteen LTE-verkkoyhteydessä verrattuna iphoneen tai Samsungiin. Tästä TM ei anna mitään pisteitä. Ainoastaan Lumia tukee tätä todella nopeaa yhteyttä.Toinen asia on navigointi. Hiljakkoin iphone antoi Helsingin rautatieasemalle koordinaatit Ouluun. TM:n testissä ei ole mitään arvioita navigaattorista ja karttojen toimivuudesta. Tiedetään hyvin, että Apple on epäonnistunut kartoissaan.Lumian City-navigoinnista TM ei edes vaivaudu mainitsemaan, yksi hienoista ominaisuuksista, jota muista ei löydy.Muistakaan sovellus-puolen järkevyyksistä TM ei mainitse sanallakaan.Lumiassa on Microsoft office-ohjelmat mukana, eli Word, PoWer Point, Excel, jne mukana. Tästä ei mitään mainintaa TM:ssä.Mittauksissa on monia mittauksia näytön ja äänen vasteiden osalta. Silti ei mitään mittauksia akkujen kestävyydestä??Testin lopputuloksena +/- 0,2 on suorastaan naurettavaa ns. Suomen 1-tekniikan lehdeltä, erityisesti kun pisteytys perustuu vain osaan ominaisuuksia.Samoja piirteitä on ollut havaittavissa TM:n monissa esim. autotesteissä. Ottamatta kantaa merkkiin TM:n lopputulokset usein eroavat suuresti isojen eurooppalaisten lehtien testeistä.

  
 • Lumia 800 käyttäjänä olen harjoitellut pari kuukautta Nokian navigaatooria. Huh, huh.  Olikohan se Turun väylän ja kehä I risteys Helsinkiin päin, kun navi käski motarilla ryhmittyä vasemmalle kaistalle, kun piti kääntyä kehä I:lle.  Eihän motarilta lähdetä Suomessa ohikaistalta kääntymään. Itäväylältä stadiin tullaan vasenta kaistaa Teollisuuskadulle, ja Kehä I idästä tultaessa stadiin lähdetään vasenta kaistaa.  Tampereella olisi kyllä eksynyt syvälle, jos en olisi itse tiennyt minne pitää ajaa.Kokeilinpahan vain Nokian Lumian kykyjä.  Nopeaudesta en voi sanoa paljoa, kun en ole mittaillut.  Olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että TM testaus on silloin hakitiellä, jos eivät löydä eroja tuotteille.  Vinkkejä:  -akun kestotesti

  -pudotustesti

  -käyttäjätesti; eli kysytään miltä uusi laite tuntuu

  -kosteustesti  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

    
 • Tapio Taulaa suosittelen vaihtamaan luuria kun noin tympii :sunglasses:

    
 • Iteltäni löytyy Nokia 808 Pureview känny. Ihan ok puhelin, mutta oon ajatellut vaihtaa se kohta Lumia 920:seen.

    
 • Experience:

  TM:n uusin numero ja älypuhelin-testi. Mukana iphone, Lumia 920 ja Samsung. Lopputulos kaikki 0,2 pisteen sisällä, tähtiä kaikillle 5.

  Oudolta tuntuu että testissä on maininta että 4G nopeuttaa tiedonsiirtoa, silti EI mitään mittauksia nopeuksista tai mitä etuja käyttäjä siitä saa. Käytännössä Lumia pystyy vähintään 10-kertaiseen nopeuteen LTE-verkkoyhteydessä verrattuna iphoneen tai Samsungiin. Tästä TM ei anna mitään pisteitä. Ainoastaan Lumia tukee tätä todella nopeaa yhteyttä.

  Toinen asia on navigointi. Hiljakkoin iphone antoi Helsingin rautatieasemalle koordinaatit Ouluun. TM:n testissä ei ole mitään arvioita navigaattorista ja karttojen toimivuudesta. Tiedetään hyvin, että Apple on epäonnistunut kartoissaan.

  Lumian City-navigoinnista TM ei edes vaivaudu mainitsemaan, yksi hienoista ominaisuuksista, jota muista ei löydy.

  Muistakaan sovellus-puolen järkevyyksistä TM ei mainitse sanallakaan.

  Lumiassa on Microsoft office-ohjelmat mukana, eli Word, PoWer Point, Excel, jne mukana. Tästä ei mitään mainintaa TM:ssä.

  Mittauksissa on monia mittauksia näytön ja äänen vasteiden osalta. Silti ei mitään mittauksia akkujen kestävyydestä??

  Testin lopputuloksena +/- 0,2 on suorastaan naurettavaa ns. Suomen 1-tekniikan lehdeltä, erityisesti kun pisteytys perustuu vain osaan ominaisuuksia.

  Samoja piirteitä on ollut havaittavissa TM:n monissa esim. autotesteissä. Ottamatta kantaa merkkiin TM:n lopputulokset usein eroavat suuresti isojen eurooppalaisten lehtien testeistä.


  Olen samaa mieltä, lisäksi väitettiin Iphone 5:n kameraa paremmaksi, eikä mainittu yhtään mitään yö/iltakuvausominaisuuksista, mitkä on Lumia 920:llä erinomaiset. Näitä verrokkikuvia on netti täynnä, lisäksi unohdettiin mainita Iphone 5:n ylivalottuneet kuvat (kyllä kirkkaus on parempi silloin).

  Vertailusta jäi tunne, että vertailun tekijä oli Iphonen omistaja ja pisteytti vain ne ominaisuudet ja labramittaukset, mistä Iphone voi saada samat tai vähän enemmän.

  Hauskinta oli se väite, että Iphone 5:n ääni on parempi, no netissa on myös runsaita konserttinauhoitteita, missä verrataan ääntä, ainoat missä ääni on kunnollinen ovat Nokia 808 ja Lumia 920. Iphone 5:n konserttinauhoite oli kamalaa katseltavaa ja varsinkin kuunneltavaa.

  TM:n testien tekijöille, Lumia 920:n yökuvat ovat parhaita, mitä on kamerakännyköissä tällä hetkellä poislukien 808.

  Ei paljon asiaa muuta teidän turhat laboratiomittaukset, jotka näköjään ei tue todellisuutta.

  Ei paljon Iphonen mustissa yökuvissa lämmitä, jos on kohinaa vähemmän. Paljonko Apple maksoi tästä?

  Tästä johtuen peruin kestotilaukseni.

  Näitä puolueellisia vertailuja ei enää kaivata.

  Itselläni ei ole Lumia 920:stä, mutta tästä puolueellisesta artikkelista johtuen, aion sen tilata, kunhan sen saatavuus vain tulee paremmaksi.

  Sen pudotustesti voisi myös lisätä, itselläni on känny tippunut monesti, Nokia on ainoana tiputuksen kestänyt, Samsung Galaxy S2 meni heti säröille.

    
 • Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että TM on suomen korruptoitunein media. Testit on tehty ihan päin pe***ttä, mittaukset joko tekemättä tai jos tehty, niin niiden tulkinta sormien läpi, jotta testin tilaaja olisi tyytyväinen.

    
 • Olen samaa mieltä Experiencen ja jaska69:n kanssa. TM on kolahtanut postiluukusta noin 10 vuoden ajan ja nyt todellakin menee mietintään, jatkuuko tilaus tammikuun alusta alkaen!  Esimerkiksi JOKA ikinen kerta, kun autoja testataan, olen arvannut voittajan oikein mikäli testissä on ollut VAG-konsernin tuote - eli Skoda tai Volkkari voittaa aina! Tähän väliin todettakoon, että perheessämme on uudehko Golf, joten minulla ei ole mitään kyseistä automerkkiä vastaan, mutta silti minua ärsyttää aivan suunnattomasti.  Itse puhelinvertailun tulos oli yhtä ennalta arvattava. Kyllähän sen nyt tajuaa jo tyhmempikin, kuinka paljon TM saa mainosrahoja Applelta, kun katsoo kaikenmaailman tiedotuksia "voit lukea TM:si nyt myös ipädeillä, podeilla ja phoneilla". Lisäksi lehdessä ollut pari vertailu ipad minin ja nexus 7 välillä päätyi tietysti ipad minin voittoon. Esimerkiksi tietotekniikan jättiläinen engadget.com julkaisi noin kuukausi takaperin testin, jonka tuloksena oli vapain sanoin "Nexus 7 on paras mini tabletti, mitä markkinoilta saa"...  Minulla on Lumia 920. Vertailussa iPhone sai näytön arvosanaksi 10 ja Nokia 9, vaikka Lumian näytössä on: tarkempi resoluutio, pienempi vasteaika, kapasitiivinen näyttö, jolla voit kirjottaa vaikka sen teksiviestin hanskat kädessä (mihin TM testiryhmä ei pystynyt). Lisäksi useat tuttavani ovat ihastelleet Lumian hyvin toimivaa kosketusnäyttöä.  Mitä tulee kameraan ja videon sekä äänen tallentamiseen, niin kyseinen video puhelinvertailu.comin sivulla näyttää, mikä on Lumian ja iPhonen todellinen ero. Videossa käy selväksi esim. että Lumian videon kuvanlaatu on huomattavasti parempi ja ääntä taltioidaan läpi taajuusalueen toisin kuin iPhonessa, joka hylkää matalat äänet kuin veitsellä leikaten.  Tässä linkki videoon: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2012/12/13/musen_keikalla_lumia_920_vs_iphone_5_-_katso_vertailuvideo  Nokian karttapalvelut ovat parhaat. Mielestäni edes "oikeat" autonavigaattorit eivät yllä samalle tasolle.  En jaksa kirjoittaa enempää, mutta olen vahvasti eri mieltä testin lopputuloksesta.    
 • lydenski:

  Kyllähän sen nyt tajuaa jo tyhmempikin, kuinka paljon TM saa mainosrahoja Applelta, kun katsoo kaikenmaailman tiedotuksia "voit lukea TM:si nyt myös ipädeillä, podeilla ja phoneilla". Lisäksi lehdessä ollut pari vertailu ipad minin ja nexus 7 välillä päätyi tietysti ipad minin voittoon. Esimerkiksi tietotekniikan jättiläinen engadget.com julkaisi noin kuukausi takaperin testin, jonka tuloksena oli vapain sanoin "Nexus 7 on paras mini tabletti, mitä markkinoilta saa"...


  Laitatko linkin tuohon engadgetin testiin kun en itse noihin tuntomerkkeihin sopivaa testiä löytänyt. Tässä kyllä tuntuvat pitävät aika paljon iPadista: http://www.engadget.com/2012/10/23/the-ipad-mini-vs-the-competition-specs/  Mainosrahojahan Apple jakaa hyvin niukalta. Rahaa ei tarvitse tuhlata mainostamiseen, kun homma hoituu ilmaiseksi. Mielenkiinto markkinoilla on niin suurta, että tuotteista kirjoitetaan ilman mainoksiakin.    

 • Esimerkiksi JOKA ikinen kerta, kun autoja testataan, olen arvannut voittajan oikein mikäli testissä on ollut VAG-konsernin tuote - eli Skoda tai Volkkari voittaa aina! Tähän väliin todettakoon, että perheessämme on uudehko Golf, joten minulla ei ole mitään kyseistä automerkkiä vastaan, mutta silti minua ärsyttää aivan suunnattomasti.
  Määritteleeköhän tämä taas miesmuistin pituuden:

  https://tekniikanmaailma.fi/uutiset/vuoden-2012-talviauto-on

    
 • The Best 200$ tablet you can buy.  http://www.engadget.com/2012/06/28/nexus-7-review/  "Mainosrahojahan Apple jakaa hyvin niukalta. Rahaa ei tarvitse tuhlata mainostamiseen, kun homma hoituu ilmaiseksi. Mielenkiinto markkinoilla on niin suurta, että tuotteista kirjoitetaan ilman mainoksiakin."  Oliko tämä fakta vai mielipiteesti? Annatko jonkin linkin, johon väitteesi perustuu kiitos.

    
 • Testi oli pettymys minullekin. Odotin, että olisi käsitelty eri käyttöjärjestelmien eroja, kun puhelimet edustivat myös eri käyttöjärjestelmiä. Myös karttapalvelut ja esim. reittioppaan käytön helppous olisi älypuhelintestissä kiinnostanut. Nyt vertailusta ei jäänyt oikein mitään käteen.

    
 • lydenski:

  The Best 200$ tablet you can buy.

  http://www.engadget.com/2012/06/28/nexus-7-review/

  Oliko tämä fakta vai mielipiteesti? Annatko jonkin linkin, johon väitteesi perustuu kiitos.


  Tuo engadgetin juttu on päivätty kesäkuulle ja kyseessä on alle 200 dollarin tablettien paremmuus. Tuolloinhan ei ollut vielä tietoakaan iPad minin tulemisesta ja sen hintaluokkakin on aivan eri.  Applen markkinointibudjetista google osaa kertoa paljonkin, mutta näillä päässee alkuun:  http://www.forbes.com/sites/ycharts/2012/08/02/who-spends-more-on-ads-apple-or-microsoft-another-lesson-in-quality-vs-quantity/  http://www.huffingtonpost.com/2012/08/06/apple-marketing-secret-phil-schiller_n_1749313.html

    
 • lydenski:

  The Best 200$ tablet you can buy.

  http://www.engadget.com/2012/06/28/nexus-7-review/
  Siinähän se oleellinen paljastuu jo otsikossa. iPadia ei saa kahdellasadalla taalalla.  EDIT: NHB ehti osoittaa oleellisen nopeammin.  Hauska huomata, että älypuhelin on noussut auton rinnalle tuotteena, jonka väärin testaaminen saa lukijat tuohduksiin ja perumaan tilauksiaan.  Antaa markkinoiden näyttää Lumia 920:n vakuuttavuus. Sen ratkaisee tuotteen kokonaisuus sovellusvalikoima mukaanlukien. Yksittäiset osakokonaisuudet eivät sitä tee, vaikka kuinka hyviä olisivatkin (esim. Lumian kamera tai nopein 4G-yhteys, josta ei puhelimessa juuri ole hyötyä, koska hyvä 3G-yhteyskin puskee dataa nopeammin kuin puhelimen selain sivuja rakentaa).  Tietysti tämä seuraavaksi esittämäni mielipidekin on väärä, mutta onhan tämä iPhone 5 aivan hämmästyttävän sujuvatoiminen kapistus ja kooltaan juuri hyvä.

    
 • nimim Erkki hyvä että sinäkin huomasit sen: iPadia ei saa 200 taalalla. Tässähän se yksi iso pointti onkin - joudut maksamaan yhtä hyvästä tai jopa hieman huonommasta tuotteesta enemmän. Tämä yhtälö ei mahdu enää minun päähäni, mutta ehkä olenkin vähän tyhmä.  Mitä tulee Forbesin julkaisuihin, suhtaudun niihin aina pienellä varauksella, koska kyseinen firma on mm. selvästi Nokiaa vastaan (aivan kuten yksi toimittaja Kauppalehdessäkin). Uskon kyllä että Apple käyttää suhteessa liikevaihtoonsa nähden vähän rahaa markkinointiin, mutta kyllä ne summat epäilemättä niin isoja ovat, että TM:kin saa siitä osansa.

    
 • lydenski:

  nimim Erkki hyvä että sinäkin huomasit sen: iPadia ei saa 200 taalalla. Tässähän se yksi iso pointti onkin - joudut maksamaan yhtä hyvästä tai jopa hieman huonommasta tuotteesta enemmän. Tämä yhtälö ei mahdu enää minun päähäni, mutta ehkä olenkin vähän tyhmä.


  When it comes down to hardware, it's almost no contest between the two, with the iPad mini clearly winning out -- except in one area. That's the display. The Nexus 7 has a higher-resolution panel that's also 16:9, making it better for movie watching. It's also narrower, and thus easier to hold in your hand.

  Luottolähteesi ei ole samaa mieltä kanssasi tuosta paremmuudesta.

  http://www.engadget.com/2012/10/30/apple-ipad-mini-review/  Juttu jossa Nexusta kehuttiin on ajalta, jolloin iPad Mini ei ollut olemassa. Eli tuo on erittäin huono todiste noiden välisistä eroista.  Mitä tulee Forbesin julkaisuihin, suhtaudun niihin aina pienellä varauksella, koska kyseinen firma on mm. selvästi Nokiaa vastaan (aivan kuten yksi toimittaja Kauppalehdessäkin). Uskon kyllä että Apple käyttää suhteessa liikevaihtoonsa nähden vähän rahaa markkinointiin, mutta kyllä ne summat epäilemättä niin isoja ovat, että TM:kin saa siitä osansa.
  Kuten sanoin, tästä löytyy varmasti tuhat juttua. Valitse mieleinen media.Tämä ei tosiaankaan ole mikään Forbesin ristiretki Nokiaa vastaan, vaan jo pitkään ja yleisesti tiedostettu fakta. Ja jos luet jutun, niin siinä mainitaan kyllä ihan dollaritkin. Pelkästään Microsoftin budjetti on dollareissa 2,5 kertainen Appleen verrattuna.    
 • No laitetaan tähän nyt vielä yksi vertailu, jossa todetaan seuraavaa: "Kaikesta huolimatta Nexus 7 vaikuttaisi budjettitablettia etsivälle edelleen parhaalta vaihtoehdolta, ellei Applen tuote yhteensopivuuksiensa vuoksi houkuttele enemmän."  Eli tämänkin arvostelun perusteella voidaan todeta Nexus 7 olevan vähintään yhtä hyvä iPad Minin kanssa ja sitä jopa suositellaan kuluttajille, jotka etsivät laitetta kyseisestä hintaluokasta.  http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2012/10/24/ipad_mini_vs_nexus_7_ominaisuudet_vertailussa  Pystyn myös itse arvioimaan kyseisiä tuotteita, koska olen molempia käyttänyt oikeasti. Oletkohan sinä edes koskaan nähnyt livenä Nexus 7 taikka iPad Miniä? Omat kokemukseni korreloivat vahvasti esittämieni arvostelujen ja vertailujen kanssa.

    
 • Oijoi, myös Tekniikka & Talous -lehden vertailu samaisista puhelimista päätyi samaan lopputulokseen. Kyseessä oli vieläpä mitä insinöörimäisin teknisten ominaisuuksien testaus.

    
 • Ei Nexus 7 ainakaan huono ole, lisäksi se mahtuu käteen toisin kuin mini-iPad. Näyttö on niin tarkka, ettei mobiilisovelluksia edes tarvi käyttää. Esim. Facebook toimii hyvin selainversiolla . Itsellä siis Nexus 7, mini-iPadia en ole käyttänyt. Hintaa oli 269 euroa, muistin määräksi ilmoitettu 32 GT. Huomio, tähän hintaan tulee siis GPS myös. Takakamera puuttuu kokonaan.

    
 • Ominaisuuksista Noksulle 9 testissä ja uusina innovaatioina..  1. kosketusnäyttö kylmässä hanskat kädessä

  2. nfc

  3. langaton lataus

  4. LTE

  5. kuvanvakaaja  vai ettei olis niin että kymppi tulee kun..  1. ikosketusnäyttö kylmässä hanskat kädessä

  2. infc

  3. ilangaton lataus

  4. iLTE

  5. ikuvanvakaaja    
 • sseoy:

  Ominaisuuksista Noksulle 9 testissä ja uusina innovaatioina..

  1. kosketusnäyttö kylmässä hanskat kädessä
  2. nfc
  3. langaton lataus
  4. LTE
  5. kuvanvakaaja
  Sivulla 15 on mainittu, että kuvanvakaimet on otettu testissä pois päältä. Näin he saivat iPhonen kameran paremmaksi.  Ja aika monelle naiselle Nokian näytöstä on hyötyä.. sitä voi käyttää pitkillä kynsillä. Mutta koska he haluaa saada iPhonen paremmaksi, noita asioita ei voi ottaa testissä huomioon.

    
 • lydenski:  Pystyn myös itse arvioimaan kyseisiä tuotteita, koska olen molempia käyttänyt oikeasti. Oletkohan sinä edes koskaan nähnyt livenä Nexus 7 taikka iPad Miniä? Omat kokemukseni korreloivat vahvasti esittämieni arvostelujen ja vertailujen kanssa.
  Itseäni ei kyllä kiinnosta väitellä näiden paremmuudesta. Varmasti molemmat lelut ajavat asiansa kunnialla. Kyse on vain siitä, että esitit valheita. Sitä kuukausi sitten tehtyä engadgetin testiä ei ollutkaan, löytämäsi testi on ajalta ennen iPad Miniä ja siinä vertailussa minkä engadget on näiden välillä tehnyt, iPad Mini julistettiin voittajaksi. Varmasti on löytyy myös toisenlaisia lopputuloksia, mutta engadgetilla perustellen TM:n vertailun lopputuloksen osoittaminen puolueelliseksi on järjetöntä.

    
 • Ei ole välttämättä kyse Applen mainosrahoista. Voihan olla, että TM on alkanut säästää työvoimakuluissa ja antaa amatöörien tehdä testejä. On todella ammattitaidotonta jättää mainitsematta puhelinten hienoja yksityiskohtia. Ei applessa mitään vikaa ole, mutta hieman kuulsi läpi lievä puolueellisuus.

    
 • Minua älypuhelimien tekniset ominaisuudet eivät niin paljoa kiinnosta, mutta hieman itsekin ihmettelin TM-testiä. Jäi kyllä itsellenikin sellainen maku suuhun, että oli tahallaan jätetty testaamatta/mainitsematta/pisteyttämättä niitä ominaisuuksia, joissa Nokia olisi huomattavasti Applea edellä. En usko, että lehti on tahallaan puolueellinen, mutta jos testaaja on Apple fani, niin näkyyhän se helposti lopputuloksessa. Testaajakin on vain ihminen.  Mielestäni kosketusnäytön toimiminen hanskat kädessä, sekä kameran kuvanvakautus ovat sellaisia ominaisuuksia, jotka menevät aika paljon Applen pierusovellusten ohi. Mitä uutta oli Applessa?  PS: Olisi myös mielenkiintoista, jos kännyköille tehtäisiin kestotesti. Olisi myös huomattavasti autojen testejä helpompaa ja luotettavampaa, kun kännyköitä voitaisiin testata kymmeniä kerralla. Ei olisi niin sattumanvarainen otos kuin yksi auto. Parinkin kuukauden testi kertoisi jo jotain. Oman kokemukseni mukaan Apple ei kestä "normaalia" käyttöä. Onko hienosta puhelimesta iloa, jos se täytyy suojata kumikotelolla?

    
 • Mielestäni nämä puhelimet eivät ole vertailukelpoisia ollenkaan, sen asian määrää jo käytöjärjestelmä.  Kehittynein ja monipuolisin ja paras on tällähetkellä androit sitten tulee applen oma ja viimeiseksi nokia käyttämä windows joka on vielä aivan lasten kengissä ja tuskin tulee saavuttamaan ohjalmallista etumatkaa kovin äkkiä kiini minkä androit on ehtinyt kerätä.  Eli lähtökohta on se että minkä käyttöjärjestelmän puhelimen haluaa ja mitä sillä on aikomus tehdä.  Meillä on käytössä Samsungin galaxy 3 ja lumia 880 ja 920 ja täytyy sanoa että tuo lumia 920 on jo muotoilultaan niin käteen sopimaton ja tökö että siksi jo Samsung ja kun monia nokian puhelimia omistaneena muistaa nokian vika herkkyyden niin jo se jättää nokia laskusta vaikka laite sinänsä onkin aika toimiva ja hyviä ominaisuuksia sisältävä.''  OK kamera on joissakin olosuhteissa parempi mutta jo viedeokuvissa samsung jopa peittoaa käytännössä nokian ja kuvat siis normaali tilanteessa otetutkin on kivempia katsella kuin nokian vaikka kuvat ovatkin samsungissa hieman värikylläisiä väärällä lailla niin näyttävämpi ja selvempi kuva on kuin lumian jossa kuvan päällä on kuin sumukerros.  Näyttöhän Samsungissa on huomattavasti parempi kuin lumiassa ja parempi kuin applessa- on vertailtu ihan livenä puhelimet vierekkäin ja kyllä yhdenmielinenon ollut päätös niin selvä on ero.  Apple ja samsung on melko samanlaisia ja enempi vertailukelpoisia eli noiden kohdalla jää valittavaksi se että haluaako kuinka pitkän käyttö ajan yhdellä latauksella, käyttöjärjestelmä, sekä puhelimen koko jossa apple luonnollisesti vetää pitemmän korren samoin kuin sen muutenkin laadukas olemus.  Ja se kaatumatauti joka Lumiaa vaivaa...mutta voi olla että nokiakin nousee ja suotavaa olisi..

    
 • mecanica:

  Mielestäni nämä puhelimet eivät ole vertailukelpoisia ollenkaan, sen asian määrää jo käytöjärjestelmä...
  Lumia 880? Samsungissa parempi näyttö? Windows onnettomin käyttöjärjestelmä? Oletkohan ihan tosissaan edes käyttänyt noita? Hohhoijaa, tulee mieleen tuo octavia-topikki.  En siis sano että SIII olisi huono puhelin, mutta esim. Lumiaan verrattuna täysi lelu tuntumaltaan.

    
 • Lue tuo testi onhan siinäkin aivan sama linja Samsung on näytöltään paras eli selvin.Sitten mitä tuohon käsikopelolla tuntumaan tulee niin Lumia on halko verrattuna Samsungiin ja mitä tule vielä tuohon leluun, niin sehän on juurikin tuo Lumia joka näöltään on lelu noista kolmesta , apple on laadukkain ulkoisesti mutta Lumiasta tulee heti mieleen muovinen lelu ja raskashan tuo on ei mikään povitasku malli.  HUOM: katsokaapa huviksenne noiden puhelimien SAR säteily arvoja, sehän on se vaarallisin!!!  Jos tuo arvostelu olisi mennyt oikein olisi järjestys ollut niin että Apple ja Samsung olisivat olleet tasavertaisi koska siinä erona on lähinnä makuasia ja sitten Lumian pisteet 1-2 pistettä pois siksi että on aivan keskeneräinen laite monilta osin esim. varsinainen puhelimena käyttö on aivan roskaa verrattuna noihin muihin..

    
 • Lumia 920 puhelin on painavin ja siitä sitä myös moititaan.  Mistä tuo paino sitten muodostuu?  Voisin kuvitella että kolme painavinta osaa on:

  1. Lasi

  2. Akku

  3. Runko  Olenko oikeassa?  Lasin ja rungon kevennykseen voi vaikuttaa yksinkertaisesti vaihtamalla materiaali/rakenne.

  Akun kevennykseen tuskin paljon voi vaikuttaa ellei laita pienempitehoista akkua, joka tuskin on järkevää.  Uutisten mukaan iPhonella on vaikeuksia toimittaa puhelimia koska erikoisohuen lasin valmistuksessa on vaikeuksia.  Pudotuskokeissa iPhonen lasi rikkoutuu varsin helposti, kun taas Lumian lasi kestää melkein mitä vaan.

    
 • Hmm.... Lumia painaa 53g enempi kuin Samsung toiminta aika Lumialla on humattavasti lyhyempi, käyttö mukavuus on ainakin vielä mm. puhelimena soittamiseen yms. heikko, samoin kuin käyttöjärjestelmä on aivan vielä lapsenkengissä verrattuna Androitiin, ominaisuuksissa Lumia häviää mm. puuttuvan mustikortipaikan ja ohjelmistotarjonnan selvästi Androitille.  Silti Lumia on saanut näistäkin testissä saman pistemäärän kuin Samsung??????  Kokemuksesta sanon että Lumia on jokapäiväisssä käytössä tökö kulmikkaan muotoilunsa ja painonsa takia kuten myös liukkautensatakia, tuo paino tosiaan tuntuu. Pettymys sinänsä tuo Nokian muotoilu, ennen tuli paljon käteen sopivampia malleja ja ainoat syyy miksi Nokia jäi laskuistani pois on se että niitä oli aina läheteltävä takuu huoltoon ja usein sama vika uusiutu, takuu kyllä pelaa hyvin, ja se Symbian käyttis kumma kun eivät vieläkin tuki sitä.  Kuolin isku Nokialle oli nuo takkuilut käyttöjärjestelmän kanssa ja nyt se on jälkijunassa pahasti ja hyvinkin arvan varassa miten käy, matkaa huipulle siihen missä nokia oli on matkaa melkein sama kuin alusta olisi aloittanut.  Ei se kamera puhelimesta tee hyvää ja varsinkaan kun esim. noiden puhelimien kameroissa ei normaali tilanteissa ole mitään eroa josta ne erottuisi selvästi toista paremmaksi eli näin käytännön tasolla.  Kamerasta on tullut Nokian pakkomielle koska se tietää häviävänsä muissa ominaisuuksissa kirkaasti niin jokuhan se pitää olla mutta pian nähdään onko se taaskin mennen talven Lumia.  Ja millä perusteella Nokia on 100e kalliimpi ja Iphone 200-400e kuin Samsung, kannattaa pikkasen miettiä, eihän vaan ...

    
 • 920:sta ei ole kokemusta, mutta 800 oli vähän aikaa käytössä työnantajan tarjoamana. Melko nopeasti totesin, että Windows-käyttis ei totisesti ole mikään hääppöinen systeemi vielä ainakaan. Ostin sitten omalla rahalla Sampan, ja onhan Android tällaisen näprääjän unelma, todellinen älypuhelin muokattavuutensa ansiosta. Appleen saa melko hyvin sovelluksia, mutta muuten käyttis on melko jäykkä, Windowsista puhumattakaan,

  Pelkkään soitteluun ja tekstailuun parhaiten soveltuvat "vanhusluurit."

    
 • Tapsaa tympii Lumia 800 koska se ei ole käyttökelpoinen.  Muutamia tyypillisiä harmituksen kohteita:  - Ajan autolla ja Lumian navi on päällä; joku soittaa ja vastaan, niin navi putoaa päältä ja pitää hakea kohde uudestaan  -Muistiin tallennettujen nimien koko näytössä on pieni, eikä sitä voi suurentaa; autossa on mahdotonta soittaa  - Äänitunnistusta ei ole tässä laitteessa, ei onnistu soittaminen ilman, että hakee laitteesta numeron tai näprää numeron itse

  -Kosketusnäyttöä saa näprätä useita kertoja, kunnes jotain tapahtuu

  -Tekstareiden lähettely on hankalaa pienten kirjasinen takia, usein tulee kirjoitusvirheitä; sormi osuu viereeseen merkkiin

  -Koko palikka on jotenkin liian kömpelö; jos haluat näyttää valokuvaa vieressä istuvalle, niin lähes aina joko itse tai vastaanottaja sohlaa johonkin nappiin tai näytön kohtaan niin, että Lumia hyppää johonkin muualle eli useimmin Bing-nettiin

  - Valokuvien valotuksen säätö on kömpelöä, alivalotusta aika usein

  -Videon valotusta pitäisi voida säätää kuvauksen aikana

  -Akku ei ole koskaan täysin ladattu, vaikka olisi ollut yön yli latauksessa  Varmaan viiden vuoden kulutta naureskellaan kuinka vähän älyä näissä tämän hetken älykännyissä on.  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

    
 • Minulla ei 800:sta vaan Lumia 710 ollut vajaan vuoden, mutta sama käyttis ja en ole samaa mieltä.  - Ajan autolla ja Lumian navi on päällä; joku soittaa ja vastaan, niin navi putoaa päältä ja pitää hakea kohde uudestaan


  Toki navi katkeaa, mutta painat takaisin sovelluksen käytniin niin 2 sekunnissa se on taas opastamassa.
  -Muistiin tallennettujen nimien koko näytössä on pieni, eikä sitä voi suurentaa; autossa on mahdotonta soittaa
  Ei voi suurentaa, mutta onko se tosiaan niin pientä? Ihan reilun kokoinen fontti WP:ssä on kaikkialla.  -

  Äänitunnistusta ei ole tässä laitteessa, ei onnistu soittaminen ilman, että hakee laitteesta numeron tai näprää numeron itse
  Kukkua. On puheentunnistus. Voi vaikka sanella viestin.  -Kosketusnäyttöä saa näprätä useita kertoja, kunnes jotain tapahtuu
  Omassani ei mitään vikaa
  -Tekstareiden lähettely on hankalaa pienten kirjasinen takia, usein tulee kirjoitusvirheitä; sormi osuu viereeseen merkkiin
  Totta. Kerro pienikokoinen känny jossa tuota ongelmaa ei olisi.  -Koko palikka on jotenkin liian kömpelö; jos haluat näyttää valokuvaa vieressä istuvalle, niin lähes aina joko itse tai vastaanottaja sohlaa johonkin nappiin tai näytön kohtaan niin, että Lumia hyppää johonkin muualle eli useimmin Bing-nettiin
  Näin kapasitiiviset näytöt toimii, hipaisu on klikkaus.  - Valokuvien valotuksen säätö on kömpelöä, alivalotusta aika usein
  Kun otat kuvan, niin klikkaa näytllä siitä kohtaa minkä valoisuuden mukaan haluan sen tasapainottavan kuvan. Pienellä totuttelulla toimii todella hyvin.  -Videon valotusta pitäisi voida säätää kuvauksen aikana


  Tuota ei ole kuin kalleimmissa järjestelmäkameroisssa.

  -Akku ei ole koskaan täysin ladattu, vaikka olisi ollut yön yli latauksessa
  Ei minulla ongelmia akun kanssa. Akku kestää nätisti noin 2 päivää kevyellä käytöllä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit