Matkapuhelinverkko 3G/4G

4 kommenttia

Tiedonsiirtonopeus vaihtelee käyttäjämäärän mukaan ja 3G-verkko on nyt aika ruuhkainen.



Osaisiko joku kertoa vapautuuko 3G-verkosta tilaa kun käyttäjät siirtyvät 3G-verkosta 4G-verkon käyttäjiksi, vai onko lähetysantennin kokonaiskapasiteetti vakio käyttäjien suhteen?



Uudesta 4G-verkosta on ollut juttuja mediassa, viimeksi tänään Hesarissa, mutta tästä ei ole koskaan ollut mitään mainintaa.

  
  • Asiasta senverran,että omalle paikkakunnalle kun tuli aito 4G saataville,en ole päässyt 3G nopeutta mittaamalla enää yli 13M nopuksiin,edes keskiyöllä. Sitä enne oli jatkuvasti n.18-21M(liittymän max 21M).

    Oletan että ei siis vapaudu vapaata tilaa,vaan haluavat että vaihdat neloseen.

    Tietenkin operaattori(Elisa)kiistäisi tämän,jos kysyisi...

    Toivottavast on vain väliaikainen ominaisuus jouhtuen 4G käyttöön otosta.

      
  • Minulla 4G-Mokkula, mutta koska asun raja-alueella niin käytössä vain 3G Dual Carrier yhteys. Raja-alue on siis 4G verkon laita-alue. DNA.

      
  • Riippuu paikkakunnasta. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla 3G on monesti hyvin tukkoinen. 4G tuntuu vetävän paljon paremmin, käytännössäkin näkee usein tuollaisia 50/20 -nopeuksia, ja varsin harvoin alakaista tippuu alle kymppiin.



    Todennäköisesti 4G:n tuleminen ei helpota 3G:n tilannetta, vaan pikemmin käy niin, että kokonaisliikenne lisääntyy. Tilanne muuttuu vasta sitten, kun kännykät ja liittymät ovat yleisesti 4G:tä. Siinä vaiheessa 3G ja 4G tasoittuvat, käytännössä todennäköisesti niin, että 4G heikkenee nykyisestä tuntuvasti.

      
  • Käyttäjä joka siirtyy 3G:stä 4G:lle vapauttaa resursseja muille 3G käyttäjille koska 3G ja 4G on aina eri taajuuksilla yhdessä paikassa.

    Suomessa 4G:lle on varattu uusia taajuuksia (800MHz ja 2600MHz) joten ne eivät heikennä 3G:n kapasiteettia vaan tuovat aidosti uutta kapasiteettia. Lisäksi operattorit voivat tehdä 4G verkkoja vanhojen 2G/3G verkkojen taajuuksilla lopettamalla 2G/3G tukiasemia. Tämä tosin osaltaan ruuhkauttaa entisetään jäljelle jääviä 2G/3G tukiasemia.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit