Dígikameroista...

4 kommenttia

Kertokaas mikä on laadukas digikanera, eikä mikää kaikkein halvin. Kestävää ja hyviä kuvia kaivataan.
Entä sitten muistikortti, kuinka monen kuvan kortteja on?

  
 • Yksiselitteistä vastausta ei ole, riippuu mitä kameralta haluat. Panosta optiikkaan ennemmin kuin pikseleihin; huonoa optiikkaa ei korvata pikseleillä.

  Muistikortteja saa gigatavunkin suuruisia. Kortille mahtuva kuvamäärä on riippuvainen kuvaamasi kuvien pikselimäärästä. "Normaalikäytössä" riittää kuvaaminen megapikselin tarkkuudella. Kuvaa voi näytöllä suurennella reippaastikkin, eikä muistikorttia kulu turhaan. Megapikselin kuvia gigan kortille menee noin 3000kpl.

    
 • Hyviä ja myös vähemmän hyviä on paljon. Jos olet etsimässä kiinteäobjektiivista, siis kompaktityyppistä, etkä järjestelmäkameraa (vaihdettavilla objektiiveilla), niin esim Canonilta löydät monia eri hinta- ja kokoluokissa olevia laadukkaita kameroita. On toki muitakin hyviä, mutta Canonin vahvuus on, että ostat sitten minkä tahansa Canonin, niin tiedät saavasi kunnon optiikan.

  Oen samaa mieltä, megapikselien määrällä ei ole keskivertokäyttäjälle mitään merkitystä, kaikissa nykykameroissa niitä on riittävästi (ja turhankin paljon) kymppikuviin, tai tietokoneen näytöllä katsottavaksi. 2 megapikseliä riittää mainiosti (eikä tarvitsisi sitäkään parhaalla tarkuudella käyttää). Suuria megapikselimääriä tarvitaan vasta kun tulostetaan suuria esim. A4, tai vielä suurempikokoisia kuvia. Muta jos optiikka on huono, ei suurilla megapikselimäärilläkään saa kunnon kuvia.

    
 • Me käytetään Samsunggin Digimaxi 530:ä 5 mp 12x zoom 128 mb sd
  mahtuu jopa 1300 kuvaa (huonoimmalla tarkkuudella) ja jopa 6 ja puoli minuuttia QVGA tarkkuudella 320x240 pikseliä. 4 ja puoli min 640x480 respalla ja parhaalla 5megalla tulee 65 kuvaa... :innocent: kaiuttimessa on ihan kohtalaisen hyvä ääni :smile: mutta sais akut kestää vähän pidempään :frowning: :frowning: :kiss: kesti viime latauksella reilut puolisen tuntia :grin:

    
 • Osta GP:n 2700 mAh (vai oliko ne 2500mAh) akut. Ovat markkinoiden ehdotonta parhaimistoa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit