Korona

4 kommenttia
muokattu 25.07.2020 12:39

Onko teidän mielestä omaehtoinen karanteeni sama kuin vapaaehtoinen karanteeni ? Näin on käännetty THL ohjeet ruotsiksi ja englanniksi ja niitä samaksi. Väitti myös iltalehden toimittaja.

  
 • Melko lähellä ollaan käsitteissä, mutta.
  ”Pitäisikö ryöstää ajankuluksi EU:n keskuspankki omaehtoisesti, vai ryöstätkö sinä sen vapaaehtoisesti”. (Tuossa ”vapaaehtoinen” sanaa ei voi korvata sanalla ”omaehtoinen”).

  Siis, ei ole sama myöskään karanteenissa.

    
 • muokattu 26.07.2020 19:25

  Armeijassa on/oli useita vapaaehtoisia, mutta omaehtoiset laitettiin putkaan.

    
 • Tässä pari ehdotusta käsiteltäväksi esim. TM:n "Kysy asiantuntijalta"-tai "Tutkijalta"-palstalla:
  1) Jos autossa useampi henkilö käyttää käsidesiä samaan aikaan, voiko hetkellinen korkea alkoholipitoisuus ilmassa aiheuttaa vaaraa (syttyminen, pikkulapsi autossa?)
  2) Keväällä käsiteltiin usein julkisuudessakin korona leviämismalleja ja niistä saatuja ennusteita.
  Nyt syksyllä ne eivät ole olleet esillä. Käyttääkö THL ja muut niitä, mitä hyötyä niistä on, ovatko mallit tarkentuneet koronan edetessä?

    
 • Mielestäni karanteeni on välttämätön terveyden säilyttämisen kannalta useimmille ihmisille. Ehkä lakien vastaiset eivät välitä, mutta elämä on paljon tärkeämpää kuin luulet. Voin vain sanoa niin paljon, mutta lukkiutumisten toteuttamisessa on niin monia tekijöitä. Ehkä karanteeni on vaikeaa, mutta on paljon vaikeampi saada työpaikka ja auttaa perhettäsi, jos sinulla on sairaus, joka voi tappaa sinut ja perheesi vain hetkessä. Varmista, että harkitset vaihtoehtojasi pitkällä aikavälillä terveyden säilyttämiseksi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit