auton mittarilukema

10 kommenttia

Heips
Osaisiko kukaan auttaa ja kertoa mitä virallisia keinoja on saada auton mittarilukeman todellisuus selville??
Olemme sekaantuneet tuontiautoon jonka mittarilukema on 130tkm ja auton viat ovat yli 500tkm lukemien vikoja.... täysi pommi (olemme aiemmin omistaneet ko. suomiautoja joiden vikojen perusteella osaamme verrata).
Autossa on "tietokone" mutta tätä ei voi suomessa lukea, kun ei ole oikeaa ohjelmaa...
Voiko siis autosta mitenkään muuten saada mittarilukeman selville?
Jotta kauppa saataisiin purettua.

Kiitos etukäteen.

  
 • Auton merkki voisi auttaa. Alan harrastajilta voisi löytyä vinkkejä.

    
 • auton merkki on bmw 525 tds

    
 • ja malli on -94....

    
 • On ollut juttua, että myyntiasiakirjoihin pitäisi saada kirjatuksi "ajetut kilometrit" eikä "matkamittarin lukema". Taitaa vaan olla vähän vaikeaa saada autojopparit mukan tähän...

    
 • Luulisi, että merkkihuolto saa hommattua softat sen purkin lukemiseksi.

    
 • Voihan hohtimet. Kylläpä taas tuli hyvät naurut. Vaikka Saksassa on erilainen autoverotus kuin Suomessa, ei saksalainenkaan osta diesel-autoa, varsinkaan ylemmän keskiluokan autoa, ajaakseen sillä alle 15tkm vuodessa. Se kannattaisi suomalaisenkin ostajan jo pikkuhiljaa ymmärtää. Muistaakseni Autopokkari-lehdessä joku tuontifirma on jo pidemmän aikaa kaupitellut 90-luvun alkupuolen Mersuja, joissa kaikissa vakuutellaan olevan alle 100tkm todellinen ajomäärä. Miten niin läpinäkyvää?

  Muistaakseni tuo mitä Niilonpoika kertoi, ei pätisi suomalaiseen kauppiaaseen. Joku autokauppias yritti tuota "saksalaista" temppua, mutta hävisi oikeudessa, eli suomalaisella autokauppiaalla, myös välittäjällä, on velvollisuus ilmoittaa auton todelliset kilometrit. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta näin muistelen tapahtuneen.

  Bemarissa, tai ainakin joissain malleissa, on tietokoneella kilometrimittari, jota ei pysty nollaamaan kuin vaihtamalla aivolaatikon. Tuon lukeman saa huoltotietokoneella luettua.

  Kannattaako sitä romurautaa Saksasta hakea, kun sitä on täälläkin ihan tarpeeksi?

    
 • Pikavilkaisulla muutamaan käytettyjä kaupittelevaan nettipalstaan totesin niissä kaikissa käytettävän termiä "mittarinlukema". Todellisia ajokilometrejä ei siis yritetäkään ilmoittaa.

  edit: näin siis Suomessa.

  [Niilonpoika muokkasi tätä viestiä 23.02.2005 klo 11:28]
    
 • ota mittaristo autosta irti ja katso onko sinetit ehjät. tai sit kysy joltakin asiantuntijalta miten saa sen mittari luvun selville.

    
 • Mitkähän lienee tämän auton viat, joiden perusteella voidaan sanoa autolla ajetun 500 000 km. Ja oletko ostanut auton luotettavasta autokaupasta Suomesta vai ulkomailta?

    
 • Jos auto 94 niin mikä pistää luulemaan et se ois ajettu noin vähän.
  Saksalainen ihminen on tunnetusti pihi ja ei osta diesel autoa seisomaan. Tilastojen mukaan saksalainen ajaa n.25-35000km vuodessa isoilla diesel autoilla. Ihmettelen myöskin sitä että jos olet ostanut auton saksasta niin miten luulet saavasi purettua kaupan.
  Mutta toivotaan parasta!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit