Alfa 75

10 kommenttia

Olen jo pitkään ajatellut hankkia 75:n harrasteautoksi. Onko täällä ketään kokemuksia omaavia, joilla olisi vinkkejä minkälaisia yksilöitä kannattaa välttää. Suomalaisia harrastajia merkin ympärillä on kovin vähän, eikä mm. alfabbs:n lukeminen auta. Suomessa ei mielekkäitä versioita ole kovin usein myynnissä, ja tarkoitus on hankkia auto ulkomailta ennen kuin loppuvat sieltäkin.

  
 • "Minkälaisia yksilöitä kannattaa välttää."

  Tuskin sitä voi kukaan ulkopuolinen sinulle kertoa. Se kai riippuu sinun omista taidoistasi ja siitä miten paljon olet valmis panostamaan harrastukseesi.

    
 • kyllä siellä foorumilla varmasti enemmän tietoa löytyy kuin täältä.. eli heitä se kysymys sinne.

    
 • Kaikki Alfat ovat hyviä "harrasteautoja"! :tongue:

    
 • on vai? mitä suosittelisit kokemuksen perusteella?

    
 • Miksei vanhempia malleja, vai ovatko hinnat nousseet? Muistelen -70-lukua, jolloin vanhaa -60-luvun Alfaa kärrättiin romuttamoille. Kukaan ei taatusti maksanut niistä helmistä juuri mitään. Kyllä se on kovasti kaivertanut omaakin mieltä, sillä Suomeenkin niitä oli tuotu kuitenkin jonkin verran!

    
 • Kyllä minä seiskafemman harrasteautoksi ymmärrän. Tuossa on kuitenkin aika omalaatuisia teknisiä ratkaisuja, ja aikanaan se oli pirun hyvä (paras) auto ajettavuudeltaan.  Jos italialaista tuon ikäistä harrasteautoa etsii, niin Lancia Delta Integralea voi todellakin sitäkin suositella. Oli kertakaikkisen huikea peli aikoinaan, eikä kulku nykymittapuullakaan ole huono. Ei mutkassa eikä suoralla.  Integralet eivät ole halpoja, mutta noiden hinta takuulla vaan nousee tulevaisuudessa, on se sen tason klassikko.

    
 • Nasse:

  Miksei vanhempia malleja, vai ovatko hinnat nousseet? Muistelen -70-lukua, jolloin vanhaa -60-luvun Alfaa kärrättiin romuttamoille. Kukaan ei taatusti maksanut niistä helmistä juuri mitään. Kyllä se on kovasti kaivertanut omaakin mieltä, sillä Suomeenkin niitä oli tuotu kuitenkin jonkin verran!


  eipä niitä ole kauheasti 60 luvulla tuotu eikä varmasti ole romuttamoille kärrätty hirveästi, Alfoilla ajevat yleensä harrastelijat joten eivät päädy niin helposti romuksi vaan niitä pidetään yllä pitkään. Kyllähän nuo 60 luvun esim GTV:t ovat hinnoissaan hyväkuntoiset varmaa siinä 15 tonnia ja ylöspäin.    
 • GTamv:

  on vai? mitä suosittelisit kokemuksen perusteella?
  Kuten kirjoitin niin kaikki.

  Ollut tosin vain yksi mutta huomasin enemmän harraste- kuin työautoksi.

    
 • tuolla kokemuksella en paljon neuvoisi, aivan turhaa löpinää

    
 • toinen Alfa peräjälkeen käyttöautona menossa. Haaveissa Spider (916).  75 siinä mielessä hyvä, että vielä ei ole hinnat karanneet ylöspäin, paitsi hyväkuntoisilla yksilöillä. Alfabbs.fi on kyllä parempi paikka näissä asioissa, siellä myös tulee aika ajoin myyntiin 75, jotka olleet hyvässä lykyssä pitkän linjan Alfistilla.  Toinen vaihtoehto voisi olla GTV samalta ajalta, hiukan kalliimpi, mutta todella näyttävä auto

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit