Mikä vm. 2001-2003 "citymaasturi" Saksasta?

2 kommenttia

Olen suunnitellut käytetyn n. 12kEUR citymaasturin hakua Saksasta (tai vaikka Joensuusta, jos sopiva löytyy). Käytannössä siis nelivetoista ja -paikkaista autoa, jolla perhe ja kesäloman matkatavarat liikahtavat turvallisesti ja mukavasti 1000 km mökille ja takaisin. Nelivedon tarve on auraamattomille lumisille ja sohjoisille kaduille, sekä mökkitielle. Syvemmälle metsään ei ole tarvetta rämpiä. Kilometrejä vuodessa tulee alle 10000, josta 75% kaupunkipyöritystä Kehä III:n sisällä.Speksejä:-ostohinta Saksassa max. 8.000 EUR (olettaen, että tuonti Saksasta: lennot, rahti, tullaus, verot ja katsastus on ~4000 EUR)

-bensakone

-neliveto

-automaattivaihteisto

-hyvä varustetaso (sähköikkunat, kattoluukku, vetokoukku, nahkasisustus, vakionopeudensäädin ym. herkut)

-matala(hko)t ylläpito-, huolto- ja vakuutuskustannuksetmobile.de:tä kahlatessa tuohon hintaan näyttäisi irtoavan seuraavia noin vm. 2001-2003 malleja:Toyota RAV4 2.0 VVT-i

Mitsubishi Outlander 2.4

Nissan X-Trail 2.0 tai 2.5

Subaru Forester 2.0 tai 2.0 TurboHonda CR-V 2.0i

Suzuki Grand Vitara

Kia Sorento

Kia Sportage

Hyundai Santa Fe

Hyundai Tucson

Mazda TributeMercedes-Benz ML 320

Land Rover Freelander V6

Jeep Cherokee 3.7

Ford Explorer

Chevrolet Trailblazer

Ford Maverick V6Näistä houkuttelevimpia olisi listan neljä ensimmäistä ja tuossa järjestyksessä. Seuraavan ryhmän autot tuntuvat jotenkin tylsemmiltä ja viimeisen ryhmän autot taitavat olla melko kalliita ylläpitää, huoltaa ja vakuuttaa ja muutenkin ehkä turhan ylimitoitettuja omaan käyttöön.Kommentteja, kokemuksia?

  
  • ei taida yksikään saanut törmäystesteissä yli 4 tähteä, neljästä ensimmäisestä valitsisin varmaan Subarun mutta se taitaa olla kallis ylläpitää ja huoltaa. Mites tommonen nelivetoinen hiukan korotettu normiauto? tuollainen ns. maasturi voi olla rasittava ajaa pitkää matkaa    http://www.euroncap.com/small_off_road_4_4.aspx

      
  • Paras maantiematka-auto kärkiryhmästä on CR-V, mutta muutkin aika samanlaisia poislukien pienempi RAV-4. Mutta jos ikea neliveto on tarpeen, niin Suzuki Grand Vitara.

    MB ML on varmaan mukava, mutta kallis ylläpidettävä. Ei taida bensankulutuksella olla merkitystä, kun listallasi on 3,7-litrainen Cherokee sekä jenkkilaivat. Euroncap-tähdillä ei minun mielestäni ole juurikaan merkitystä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit