Veronpalautus käytetystä !?

3 kommenttia

Autoverouutisissa osui tällainen asia eteeni. Suomessa on käytetyssä ajoneuvossa veroa jäljellä huomattava määrä. Mikäli haluat myydä autosi ulkomaille, tulisi valtion palauttaa autovero sinulle takaisin. Esimerkkinä on Ruotsi ja Saksa jossa ajoneuvoista ei makseta minkäänlaisia veroja oston yhteydessä. Käytetyn kauppaa on helppo käydä yli rajojen. Tämä taas on sitä vapaata markkinointia ja liikkumista, jota ei saa rajoittaa.

Asia kulkee nimikkeellä kattamattomuus. Siteeraan: Suomen valtiolla ei ole järjestelmää, jonka mukaan ulkomaille viedyn ajoneuvon autoveron ja sen ALV:n osuus palautetaan. EU:n komissio vaatii, että palautusjärjestelmä täytyy olla olemassa. Näin! Tanskan valtiolla tällainen järjestelmä on olemassa.

Miten tämä istutetaan meidän autoverojärjestelmään?

www.yleisavain.com/autovero/

  
 • Ymmärtääkseni tuossa on kysymyksessä tavaran vapaan liikkuvuuden este. Asian vienti EU-tuomioistuimeen voisi jopa kaataa Suomen nykyisen autoverokäytännön. Systeemin rakentaminen voisi tulla liian työlääksi ja kalliiksi.

    
 • Siitä se on kai kääntäen muodostettavissa tuontiauton verotuksesta yksilöllise prosentteineen ja hinnastotaulukkoineen. Tosin palautushan pitäisi laskea siitä summasta mitä autostasi ulkomailla saat. Oikeassa olet että tälläinen palautusjärjestelmä tarvitaan. Mahtaisiko sen jälkeen enää kukaan myydä autoaan eteenpäin Suomesssa?

  Älä Sixpack tälläisiä näin aamutuimaan, menee Kuituselta kahveet vielä väärään kurkkuun...

    
 • Lainaus:
  24.08.2005 klo 09:16 Zilo kirjoitti
  Tosin palautushan pitäisi laskea siitä summasta mitä autostasi ulkomailla saat.


  Ei vaan takaisin pitäisi maksaa Suomen markkinahinnan mukaisesti jäljellä olevasta autoveronosuudesta. Näinhän Suomeen tuotaessakin tehdään. Eli aivan samasta taulukosta katsottaisiin niin tuontimaksut kuin vientipalautuksetkin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit