diesel automaatti Mondeo/Passat

2 kommenttia

Kiinnostaisi max n. 50 tkm ajettu Mondeo tai Passat diesel automaatilla. Onko joillakin tietoa kyseisten yhdistelmien mahdollisista ongelmista, ylimääräisistä huoltokuluista yms. Tietysti kehuakin saa jos on aihetta. Kilometrejä tulee n. 30tkm/vuosi ja pitäisin varmaan n. 2-3 vuotta riippuen "ominaisuuksista"



Muutenkin kokemuksia näistä Dieselinä. Passatteja ainakin myyty paljon jo pitkään, ja nyt näitä n. 3 vuotta vanhoja leasing-Mondeoitakin alkaa tulla liikkeisiin.



Ja niille jotka kysyvät miksi nämä kaksi, niin harkinnassa oli myös Accord (bensa automaatti) mutta kun sen tilankäyttö on aivan onneton verrattuna ulkomittoihin. C5 olis kanssa mielenkiintoinen, mutta kun se ratti...

Insignia vois olla ok, mutta sekin takaa melko ahdas, jne. Kiitos

  
  • Reilu 3kk ajelin Mondeo 2.0TDCi automaatilla 2009 syksyllä. Huoltokuluista ei kokemusta kun ei ollut oma auto, mutta muita juttuja voin kommentoida jos kiinnostaa. Löytyyhän ne täältäkin kai jo valmiiksi, joten sama kai ois lainata vanhaa tekstiä tähän jos sen jostain löydän.



    EDIT: Teksti oli niin pitkä että en nyt viitsi sitä tähän lisätä varsinkin kun Google Groups näyttää hukanneen ääkköset johonkin. Kaikenkaikkiaan Mondeosta jäi hyvin posiitinen kuva, ja automaatti kyllä sopii dieselin yhteyteen monessa suhteessa käsivalintaista vaihteistoa paremmin. Ajossa suurimpana ongelmana pidin Mondeon hämmästyttävän hidasta reagointia kaasuun. Niin ihmeelliseltä kuin se voikin kuulostaa, kaasun sai tallata lattiaan hyvissä ajoin ennen kuin halusi lähteä liikkeelle.



    Varsinkin kylmällä koneella (ja laatikolla) kaasun painallus tuntui vain nostavan kierroksia eikä auton kiihtyminen vastannut ollenkaan ääntä kierrosten (ja kalinan) kasvaessa. Ongelma ei kuitenkaan poistunut täysin edes lämpimällä koneella, vaikka laatikon luisto kiihdytyksissä tuntuikin muuten häviävän. Myös maantieajossa jokaista nopeuden muutosta edelsi vajaan sekunnin odottelu.



    Jos vertaa Mondeon eri silloisten (2009) mallien EU-kulutuksia näkee niistä selvästi että Aisin:in valmistama automaattivaihteisto lisää kulutusta dieselin yhteydessä reilusti. Osansa ajamani Mondeon kulutukseen varmasti teki automaatin lisäksi leveähköt 18" renkaat ja farmarikorin suurempi ilmanvastus. Ajoin pääasiassa lyhyttä 3,5 km työmatkapätkää kaupungissa, mutta suuri osa kilometreistä kertyi viikonloppureissujen maantiepainotteisessa ajossa. Tankkauksista mitatuksi keskikulutukseksi sain koko ajalle 8,8 l/100 km. Reipasvauhtisessa noin 105km/h keskinopeudella ajetussa maantieajossa auton sai menemään noin 7 litran kulutuksella, ajotietokoneen näyttäessä hiukan alakanttiin.



    Eli ei ihan hätäisen/kiireisen ihmisen auto, tai ekoautokaan, mutta muuten hyvin mukava, tilava ja tyylikäskin laite. Tässä vielä kuvakin autosta: http://media.share.ovi.com/m1/m/1573/ad88bb2779cf4ef68224bb7cf5b219f9.jpg

      
  • Ei kyllä hirveästi Mondeo houkuta, sillä kyllähän Pasaati tarjoaa enemmän. Jokerina voisi olla Octavia, sillä yllättävän vähän häviää tiloissa!

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit