Yhden auton mies

1 kommentti

Keskisuomalainen kertoo autoliitteessään 11.4. miehestä, joka osti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan autonsa 50 vuotta sitten. On ollut lähes päivittäisessä käytössä, mittarissa nyt 550000 km. Moottoriremontti tehty 1985, jäähdytin vaihdettu kahdesti.

Auto on Fiat 600 vm. 1964.

Tuollainen autonpito edellyttänee että kuljetustarpeet ovat pysyneet suurinpiirtein samoina. On kai ollut tuuriakin matkassa, ettei pompannappi ole rusentunut rekan alle.

Laskekoon joku inssi onko ollut ekovalinta...

  
  • Tarkemmin on kaveri osannut valintansa tehdä, koska Pikku-Fiat ei taivu niin moneen yhtä helposti kuin isompi.    Vain reilun puolet Fiatin iästä taivaltanut Volvo 740 GLE on taipunut suhteellisen vaivattomasti nuorien DINKkien ympäri Eurooppaa painuvasta fiksusta uudesta autosta lastenvaunujen ja turvaistuinten kuskaamiseen, hiihtobussiksi, tavallisen hintaiseksi perheautoksi, lyhyen työmatkan kakkosautoksi ja lopulta youngtimer harrasteautoksi ja aikakoneeksi, jossa on kiva Rouvan kanssa muistella vanhoja nuorten miesten ajaessa itseään vanhempaa autoa.    Meillekin olisi aluksi riittänyt kaksipaikkainen ja aika pian varmaan riittäisi taas. Mutta tässä välillä on ollut vaiheita, joissa pikkuauto olisi meiltä lähtenyt kiertoon.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit