Jälkiasennus Xenonit

7 kommenttia

Onko kellään kokemuksi jälkiasennus Xenon valoista?
Toimiiko hyvin, ja kuinka kalliiksi tulee?

  
 • Minun käsittääkseni jälkiasennusxenonit eivät ole Suomessa hyväksyttyjä. Näin on ainakin ennen ollut, en tiedä onko tullut muutosta.

    
 • Kyllä ne taitaa olla laillisia, kun vaihdetaan myös umpiot. Taisi TM:ssäkin olla jokunen aika sitten niistä juttua.

  Hellalta on ainakin jälkiasennusmalleja bemariin, audiin ja volkkariin. Hintaluokka (bi-xenonit) ~1000e

  http://www.orum.fi/kannat/orumip.nsf/images/laitonxenon.pdf/$FILE/laitonxenon.pdf

    
 • Minun käsitykseni mukaan zenonit vaativat aina automaattisen valojen korkeussäädön kuormituksen mukaan ja tietysti oikean zenon umpion.
  Katselin ihmeissäni Bilteman luettelosta heidän myymiänsä jäliasennuszenoneja. Ne asennetaan tavallisiin H1- tai H7-umpioihin, lampun tilalle Zenon-lamppu ja virlähteen kytkentä. Miten tuollaisia edes voidaan myydä?

    
 • Halogeeniumpiot voi olla hyväksyttyjä myös Xenoneille, jolloin niihin voi jälkiasentaa Xenon valot. Vanhemmissa vuosimalleissahan tuota automaattista korkeuden säätöä ei vaadita, ellei tuo sääntö ole juuri hiljattain taas muuttunut. Uudemmissa tosiaan vaaditaan automaattinen korkeudensäätö.

    
 • Miksi Rape kieltäisit kaiken myynnin, mikä ei sinua satu miellyttämään. Poliisivaltion kannattajako olet? Vaiko edesmennyttä soviettiako vielä ikävöit ?

    
 • Onpahan vaan myyjältä melkoista edesvastuutonta jos myy laitonta tavaraa selkeästi kertomatta laittomuudesta. Reppana, joka tuollaisen satsin erehtyy ostamaan on ongelmien edessä viimeistään katsastuksessa.

    
 • Xenonit vaatii myös lampunpesijät, mutta nehän taitaa olla aika vakiot Suomessa. Veikkaan, että jälkiasennus xenonit + mahdollinen automaattinen korkeudensäätö + mahdolliset pesurit voi olla vielä sen verran kallis paketti ettei kannata hankkia. Laittomilla paketeilla pääsee varmasti halvemmalla, mutta onko hyöty ollekaan sama ja laiton on aina laiton.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit