Ajovaloumpioiden kiillotusaine

4 kommenttia

Tietääkö joku onko "muovisille" ajovalonumpioille saatavana jonkinlaista kiillotusainetta? Alkaa olla jo kiveniskemiä sen verran paljon että valoteho on selvästi heikentynyt. Joskus olen laittanut Autoglymin muoviosille tarkoitettua ainetta, joka jättää pinnan "rasvaiseksi" ja kirkkaaksi, ja valoteho paranee hetkeksi selvästi. Jossain kuulin joskus puhuttavan aineesta jolla umpion pinnan voi hioa. Tietääkö joku onko tällaista olemassa? Tai onko jotain muita vastaavia keinoja? Uudet umpiot ovat niin ryöstöhintaisia ettei vielä viitsi kokonaan vaihtaa.

  
 • löytyy DISPLEX naarmunpoisto aine esim matkapuh,. pda laitteet, auton mittaristot. jne..2 g tuubi +kiiloitus liina maksaa muutaman euron. ainakin Suomen Huoltopalvelusta löytyy.

    
 • unohdin sanoa älä missään nimessä laita umpion kiiltäville heijastimen sisäpinnoille mitään. tulee kirjaviksi ja naarmuisiksi.

    
 • Mun autolla ikää on 6 vuotta ja mittarissa 145tkm. Näinollen umpiotkin oli jo menettäneet parhaan kiiltonsa.

  Ratkaisuna eräs tuttu Uudenkaupungin autotehtaan entinen "keksijäpomo" nappasi pullollisen hiovaa korrek-vahaa, laittoi sitä pienen tipan froteepyyhkeeseen ja hinkkasi ajovaloumpioon > Lopputulos oli, että umpio oli kiiltävä ja uuden veroinen. Sitä voin ainakin suositella, mutta tuskinpa sillä kovin pahoja jälkiä saa kuntoon...

    
 • 530D, onhan sinulla bemari?
  Tämä ei taaskaan liity juttuun, muuta kuin hiukan. Bemarin 300-sarjan ja 500-sarjan mallit kärsivät ajovalojen tehon heikkenemisestä. Syinä ovat mm. ajovaloihin pääsee kosteutta, jolloin heijastimet tummuvat ja ruostuvat. Myös se että lähivalojen heijastimet tummuvat, jolloin valoteho heikkenee ja valokuviosta tulee epäselvä.
  Bemareissa on ajovalojen korkeuden säätö useasti vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit